-
Ovo je za novu temu, al mislim da se neće baš komentirati pa sam zloupotrijebila mjesto gdje se već pisalo o jajima pred 15-tak dana. Slučajnost ili ne, evo piše se o našoj prodaji i proizvodnji jaja.
Naslov je naravno u maniri žutog tiska. Ostat ćemo bez jaja zbog Europe, a ne zbog toga što se koke velikim dijelom drže u neadekvatnim uvjetima. To se ovdje u članku ni ne objašnjava, samo vele da treba kupiti nove modernije kaveze, ne znam više gdje na forumu, ali već smo govorili o površini/volumenu koje koka dobije.
Ovo što naše "Europljanke" ovdje na temi spominju o jajima s oznakom 0, to se isto ne spominje.
U svakom slučaju, jučer sam baš primijetila da je interšpar uveo i jaja sa svojom markom s oznakom 2, a bilo je do sada od samo jednog proizvođača.
Ne piše niti je li Ministarstvo poljoprivrede na vrijeme iskomuniciralo s uzgajivačima da se moraju prilagoditi novim propisima. Nekako me ne bi čudilo da nije. Iako bih očekvala od nekoga tko se ozbiljnije bavi uzgojem da prati europske propise i prije ulaska u EU i da ima razrađen projekt prelaska kad bude morao, iskustvo pokazuje da se mi uvijek iznenadimo čak i tome da zimi pada snijeg.
Posljednje uređivanje od Jelena : 09.09.2013. at 10:25
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma