Pokazuje rezultate 1 do 50 od 142

Tema: Život u Beču

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala vam, curke

Uh-puh, koliko dugo živiš u Beču?

Društveni život me ne brine mnogo, on-line se mogu družiti bilo gdje, a više od toga i ne trebam.

Znači, za dobivanje posla moram biti u prednosti nad svima "domaćima", odnosno poslodavac treba željeti baš mene... to sam mogla pretpostaviti (hrabro mislim da bih mogla nekog smotati i uvjeriti u svoje kung-fu skillove )

U svakom slučaju posao ni ne bih tražila odmah jer bih s mlađom željela biti barem do druge godine + trebam usavršiti jezik jer ga za sad samo natucam.

Kako je s hranom? Postoje li neki kanali za kupnju domaćeg voća, povrća, sirovog mlijeka, jaja od free range koka ili se takve stvari mogu nabaviti samo u bio dućanima?

Znaš li možda koja je procedura za dovođenje kućnog ljubimca?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Znaš li možda koja je procedura za dovođenje kućnog ljubimca?
    Mislim da to sad više ne predstavlja nikakav problem, jer je i Hr u EU, ali nisam sigurna! Jer nismo još u Schengenu.

Eventualno ćeš trebati imati potvrdu od veterinara ne stariju od ne znam koliko dana, treba pitati, i knjižicu cijepljenja.

Jedino što zna biti otežavajuća okolnost kod traženja stana, na to se isto pripremi. Treba jednostavno imati malo sreće. Obično je kod svih oglasa navedeno može ili ne kućni ljubimac.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da to sad više ne predstavlja nikakav problem, jer je i Hr u EU, ali nisam sigurna! Jer nismo još u Schengenu.

Eventualno ćeš trebati imati potvrdu od veterinara ne stariju od ne znam koliko dana, treba pitati, i knjižicu cijepljenja.

Jedino što zna biti otežavajuća okolnost kod traženja stana, na to se isto pripremi. Treba jednostavno imati malo sreće. Obično je kod svih oglasa navedeno može ili ne kućni ljubimac.
    dovodjenje kucnog ljubimca nikad nije ni bio problem. od nedavno i hr pod obavezno chipira zivotinje. zivotinja treba biti cijepljena prema standradima koje trazi zemlja u koju ides. u principu ces lakse naci stan sa kucnim ljubimcima nego sa djecom

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    dovodjenje kucnog ljubimca nikad nije ni bio problem. od nedavno i hr pod obavezno chipira zivotinje. zivotinja treba biti cijepljena prema standradima koje trazi zemlja u koju ides. u principu ces lakse naci stan sa kucnim ljubimcima nego sa djecom
    Imam i jedno i drugo, ali me oduvijek prati i sreća pa računam da će uskočiti i ovaj put.

*mamica*, u pravu si. Imam prijateljicu Australku, imala je dečka Hrvata koji je godinama živio u Australiji i jako slabo jezik govorio. Kaže da da je masa takvih u Australiji, začahure se i ne odstupaju iz svoje zajednice, neki čak ne žele ni jezik naučiti. Meni je to strašno... uopće se ne bojim da bih mogla upasti u takvu zamku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •