Austrija jako brije na sve eko. Mislim da je među vodećima u Europi. Sigurno ćeš naći, al po višim cijenama, što je i normalno. Za jaja znam da možeš i u nekim običnim dućanima naći. U biti se o jajima niti ne govori kod nas, kad malo razmislim, a bilo je lani da se zabranjuje u EU prodaja jaja od kokoši iz kaveza,
evo link. Kod nas možeš gotovo isključivo takva naći u dućanima. Jedino u jednom lancu (da ne reklamiram) imaju jaja od kokoši iz štale. Njemački Kaefighaltung znači iz kaveza i jaje ima na žigu prvi broj 3 (i na kutiji ispod poklopca piše),
Bodenhaltung su koke koje hodaju po štali - broj 2, i Freihaltung su slobodne koke, a jaja su označena šifrom koja počinje s brojem 1. Sanja : ), što je s tim jajima, je l prodaju ova iz Kaefighaltunga ili ne (bile su afere neke oko toga)?
Orasi im ništa ne valjaju, to sam nosila odavde. S druge strane kod nas većina malih (i velikih, naravno) seljaka koristi nekoliko puta veću količinu pesticida od dozvoljene, tako da je austrijsko povrće sigurno bolje kvalitete što se toga tiče, okus je pitanje navike. A austrijski pekmezi su mi mrak. Vino imaš u blizini dobro - odite u Gradišće iliti Burgenland na Neusiedlersee. Ima jedan slatki gradić zove se Rust. Tamo u dvorištima možeš degustirati i probavati i kupiti solidno vino za 5-6 eura (naravno ima i skuplje

). To će i djeci biti zabavno jer ima puno roda i cijelo mjesto je uređeno u skladu s tim. Ima neka serija na TV-u, zove se Winzerkoenig. Obična sapunica, ali nekad snimaju u tom Rustu.
Ne bih ja brinula što se tiče zdravlja hrane. Austrijanci su dosta kruti, ne vjerujem da ima puno propusta. Kod Nijemaca bih više "prilagodbi" očekivala.