Jucer napisem post i ugasi mi se ipad
Prijatelji hrvati i drugi spanjolci nisu u braku,doduse imaju zajednicko djete,dobili su vize.
Jucer bas pricam sa frendicom talijankom oni su 9god.u stanu,gazde na katu kuce.djeca im se druze zajedno,ali nikad u 9god.gazda stana nije pozvala Kety(talijanka) da dode na kavu.iako imaju prekrasan vrt veliki,nemaju pravo na koristenje istog. Pak susedi njemci totalna suprotnost! Vidli nase decke kako se igraju vodom u vrtu,i donijeli im novu aqua igracku. Eto oni nama prisli prvi,druzimo se zajedno,rockasi,kave,djeca se druze kod njih i kod nas.. Stvrano duse od ljudi. Odusevljeni smo sto smo iz hrvtaske... Jenodstavno u sklapanju prijateljstva treba imati malo srece. I nekako bih rekla da se stvari posloze jednostavno s vremenom. Prijatelje hrvate smo upoznali na aerodromu,talijanka,spanjolka,indijci,njemci su nam susedi. Svi imaju djecu pa nam je to bio veliki pokretac da se pocetak druzenja nastavi relativno intezivno. Pak drugi par on njemac,ona hrvatica rodena u njemackoj takodjer meni prisla na kupanju jer je cula da pricam hrvatski,a njoj je velika zelja da im djete nauci nas jezik,a i zelja muza. Eto novog prijateljstva.
Sve u svemu ima nas svakakvih,kukturnih ili ne bez obzira od kuda si. Istina da su turci ti koji cesto odskacu (kao kad u ducanu stave salatu 1cent,pa moraju isti zatvoriti jer se tuku) ali takodjer "poznanica" turkinja totalna suprotnost. Kao i neku vecer kad mi se njemac u 2ujutro derao ispod prozora,jer je suseda sa 2kata slavila rockas... Pa sam tako kulturno otvorila prozor i sasula mu sve sto ga ide
Eeh da i recimo sto sam radila,sve dok nisam usla u ducan sa tekstilom i govorim svojoj djeci pstt,mir... Teta ce se ljutit! A kad ona meni (hrvatica) istu gresku sam ja radila! Nee,neee nitko nece zvati policiju,niti vas istjerati iz zemlje zato sto su djeca glasna bilo doma,u ducanu.. Pa mama oni samo cvile,nista druge ne rade! I bas joj hvala na tome. U pocetku sam mislila da ne smijemo pisnuti niti da se smijemo "cuti", sta ako bude problema,pa ce se zaliti,pa susedi,pa gazda stana... Na kraju ispada da su moji milina kakva su bila i jesu dr.djeca iz susedstva... Sve i svemu zivimo normalno,reagiram na situacije jednako kao da sam i u hrv.,i uopce se nedam smesti niti imam osjecaj da sam manje vrijedna sto nisam "svabica"