No, dobro te ljestvice su kao i statistike recimo, stvar osobne preferencije. Ja bi recimo listu malo drugačije posložila

Ali ovo za škole i elitna naselja u Beču me je nemilo iznenadilo, to nisam znala, baš stoga sam gore i napisala da je sasvim druga stvar turistički, ili kad živiš negdje. Ono, goli život je ipak nešto drugo.

U Njemačkoj toga nema, u školu se ide prema mjestu stanovanja, a oštra granica između siromašnih i milionera tu ne postoji i to je jedina stvar koju fakat volim u toj zemlji i zbog togalakše prelazim preko onih stvari koje mi se ne sviđaju. Dodirujemo se ramenom svi skupa, idemo u iste vrtiće, iste škole, na ista mjesta. Jest da me malo brine sad kad promjenimo vrtić, jer živimo u naselju koje graniči sa turbo elitnim naseljem Minhena, npr. 500 m od naše zgrade je već prva vila, makar upoznala sam neke žene koje tamo žive, neke su super neke nisu, isto kao i među nama srednjim slojem i onim siromašnim, tako da zapravo mislim da razloga za brigu nemam.

Recimo baš jučer smo bili u Starnbergu, to je elita elite Minhena, pa i Njemačke. To su vile uz Starnbersko jezero samo takve, tamo žive od biznismena do filmskih zvijezda. I tamo ima i to kupalište gdje često idemo uz samo jezero, livada, hladovina, sunce, park i saržaji za klicne uz samo jezero, vani dva mala bazenčića, unutra bazeni sa toboganom za veće i velike, pored dva restorana i tamo se svi skupa kupamo i družimo, od milionera pa do onih koji žive na sedmom katu zgrade u malom stančiću
Klinci se zaigraju u pijesku, blažena djeca ne biraju prema statusu i bogatstvu, pa uđeš tako nekad u razgovor sa ljudima, pa se nekad potrefi i tako netko iz vile na Starnbergu, u biti normala normale, niš specijalno. Nema tjelohranitelja, ne nose rolexe i biserne ogrlice na kupanje itd.. u biti često niti ne skužiš tko su dok se ne zadubiš u razgovor.

Pored je odmah i Marina, tj. Yacht Club, baš je jučer bila proslava 125 godina i baš smo se smijali, idemo mi ekipa vidiš sa kupanja, vučemo sa sobom klince, u kratkim hlaćicama, razbarušene kose, polu mrtvi od umora, prolazimo pored kluba gdje stoje jedva 2 tipa iz osiguranja i to više da bi nadlgedali kaos od auta koji je nastao jer ekipa ide sa kupanja, dok druga ekipa dolazi na proslavu i ono baš smješno, idemo mi tako i u susret nam idu neki bogatuni, ono vidiš po njima nemreš fulat da hoćeš, i nosim ja ovu moju princezu i još dve torbe i slažem face, ono rušim se i još imam male crvene u posjeti, ono, ukomirana, vidiš čim me pogledaš, muž ispred gura kolica isto natrpan do brade, ali nije bilo tipa ili ženske koji nam se nije maknuo sa puta, obično uz neki smješak pun razumjevanja. I tak šta ja znam, to mi je tu ful ok i jako mi se sviđa, imamo čak i prijatelje bogatune, ono slučajnost, preko pasa smo se upoznali, niš specijalno se to ne ističe, i to mi je ok.

U biti tema je otišla malo van života u Beču, mene isto zanimaju neke stvari oko života u drugim gradovima, zemljama i pitala bi ali nije topic o tome, a vidim ima tu dosta ljudi koji žive van Hrvatske, pa možda da moderatori otvore neki podforum inozmestvo ili tako nešto?