Pokazuje rezultate 1 do 50 od 142

Tema: Život u Beču

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovo je za novu temu, al mislim da se neće baš komentirati pa sam zloupotrijebila mjesto gdje se već pisalo o jajima pred 15-tak dana. Slučajnost ili ne, evo piše se o našoj prodaji i proizvodnji jaja.

Naslov je naravno u maniri žutog tiska. Ostat ćemo bez jaja zbog Europe, a ne zbog toga što se koke velikim dijelom drže u neadekvatnim uvjetima. To se ovdje u članku ni ne objašnjava, samo vele da treba kupiti nove modernije kaveze, ne znam više gdje na forumu, ali već smo govorili o površini/volumenu koje koka dobije.

Ovo što naše "Europljanke" ovdje na temi spominju o jajima s oznakom 0, to se isto ne spominje.

U svakom slučaju, jučer sam baš primijetila da je interšpar uveo i jaja sa svojom markom s oznakom 2, a bilo je do sada od samo jednog proizvođača.

Ne piše niti je li Ministarstvo poljoprivrede na vrijeme iskomuniciralo s uzgajivačima da se moraju prilagoditi novim propisima. Nekako me ne bi čudilo da nije. Iako bih očekvala od nekoga tko se ozbiljnije bavi uzgojem da prati europske propise i prije ulaska u EU i da ima razrađen projekt prelaska kad bude morao, iskustvo pokazuje da se mi uvijek iznenadimo čak i tome da zimi pada snijeg.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 09.09.2013. at 10:25

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Pozdrav forumasi!

Treba mi pomoc na odgovaranje izvesnih pitanja, pa se nadam da ce neko znati odogvore!

Zvao sam sve moguce konzulate koje sam mogao, i svi su dali ne konkretne odgovore, pa se zato oslanjam na Vas da mi pomognete.

U pitanju je zivot i rad u Austriji naravno, zato se i javljam na ovu temu

Za mesec dana dobijam Hrvatski pasos. Svestan sam da se ne mogu zaposliti sa njim, ali kako sam do sada saznao ziveti mogu bez problema. Dakle, da li neko moze da mi kaze kakva prava mogu dobiti ukoliko napravim partnerstvo (Civil Partnership) sa nekim ko ima Madjarski pasos i zivi i radi u Becu?

Da li to znaci da automatski po slapanju partnerstva dobijam i neku vrstu radne dozvole?

Unapred zahvalan na odgovorima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •