Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Help! Danas ne dojim...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Help! Danas ne dojim...

...a ni idućih 6,7 dana. cura je otišla na more.

trebam hitan savjet kako sad dalje. do navečer cice će mi već biti prepune, a onda ono dalje...to nisam nikad niti doživjela, dakle što mi je za raditi?

idem odmah poslije posla po kupus, pls. ima li kakav shedule? sad ću malo tražiti stare topiće, ali svaki savjet mi je i više nego dobrodošao.

inače dojim 22 mj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zar mi nitko neće reći kako da stavljam taj kupus.

sad sam došla od dr. dao mi bromergon!!! 2xdnevno.

pričekala bih s tim. kupila sam kupus. sad ću ga staviti u grudnjak. ali koliko i kad hladni oblozi. sad su mi već cice prepune!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

neeeeeeeee bromergon!
    valjda ce se savetnice javiti.
    kupus stavi u grudnjak,
    napravi rupu za bradavicu,
    odseci tvrde delove i uguraj u grudnjak.
    drzi par sati, pa promeni.
    efekti ce biti vidljivi ubrzo.
    ne znam samo koliko maximalno
    mozes drzati kupus?
    ali procesljaj topice sa kupusom.
    sretno!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam shvatila planiraš li ti zaustaviti laktaciju ili nastaviti dojiti kad se nika vrati.
    ako misliš nastaviti, onda bi se trebala izdojiti (što više) barem dva puta dnevno, odnosno onoliko puta koliko je ona puta dnevno dojila. dakle, ti trebaš fingirati podoje.
    ako, pak, misliš prestati, svakako savjetujem da izbjegneš Bromergon, anchie je nedavno napisala cijelu čitabu o tome koliko je štetan.
    laktaciju ćeš smanjiti/zaustaviti tako da se izdojiš tek toliko da popusti napetost... nakon nekoliko dana proizvodnja će se drastično smanjiti zbog smanjene stimulacije.
    za sada ti kupus ne treba, ali ako ga odlučiš stavljati, odreži onaj tvrdi korjenasti dio i obloži dojku - sve osim bradavice.

jesi li razmišljala da bi Nika po povratku možda opet htjela dojiti?

javi kako ide...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala cure.

mislim polako prestat. smanjit laktaciju, s kupusom, nisam znala za to s bradavicama. sad sam stavila. ne znam koliko da držim kupus, koliko često mijenjat.

htjela bih da prođe što spontanije, što baš i nije kad sam ju odvojila, ali bilo je neizvedivo drugačije. svakih pet min je cicala kad smo bile skupa. a to je često, ja sam doma u pol 4 s posla. a noć...apsolutno cijela. a s obzirom da uskoro ostajemo same, jer tata ide van raditi...ne mogu više! a tuga me loviiii...strašno. evo, ovo je prva noć da nismo skupa i baš mi je koma.

je li pametno da za tjedan dana kad se vidimo, ako traži, da joj ponudim. mislim, da se ne vratim na ovo staro, onda nisam ništa napravila. moram li biti dosljedna ili...kako?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako hoćeš zaustaviti laktaciju, možeš ga držati koliko hoćeš.
    kada kupusom spašavamo zastoje, onda savjetujemo ne duže od 8 sati kako ne bi došlo do smanjenja proizvodnje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prošla prva noć. cice, hm, blago koma. spavala sam s kupusom, jednom oko 4 promijenila, sad opet. ogromne su i prepune. sad vidim i tvrde, pogotovo s gornje strane, a to i boli.

sad ću malo izdojiti. da nosim stalno kupus? i vani? valjda se neće zakomplicirati.

nika je provela noć i više nego dobro. budila se, mm ju uspava za 5 min (to n ikad nije bio slučaj tu) i onda spava sat, sat i pol, pa opet ispočetka. zvuči jako sretno.

a mene pucaju hormoni zbog prestanka dojenja, pa cmoljim

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja ti samo šaljem jednu pusu podrške

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo ti cmolji, ali se čuvaj upale.
    svaki puta kada osjetiš da su ti se dojke prepunile, pomalo izdoji.
    stavljaj kupus i hladne obloge naizmjenično...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro.

malo sam izdojila, pazila sam da kvrge i napetost popusti, pa sam tako tempirala granicu, i malo jedna, pa druga...izdojila 80 ml skupa. je li to previše? cice su sad malo mekše, ali i dalje pune. koliko malo treba izdajati? znam, po osjećaju, al je l 80 previše/premalo?

zbunjeje me ono, nekad treba svega par kapi, a ovo mi baš i nije par kapi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne mogu ti reći u mililitrima... cica nema brojilo pa da znamo koliko ima unutra.
    zato i kažemo "tek toliko da popusti napetost".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok. onda po osjećaju!

samo da prođem bez upale. pa kako bude!

slušat ću niku paslije. baš me zanima hoće li tražit. ako hoće, možda se još i ne oprostimo. voljela bih da nauči spavati, pa ako hoće po danu...ja bih ko lutonjica.

sad ispada da nisam ništa odlučila. :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slušat ću niku paslije. baš me zanima hoće li tražit. ako hoće, možda se još i ne oprostimo. voljela bih da nauči spavati, pa ako hoće po danu...ja bih ko lutonjica.
    eh, draga moja, mi smo bili strpljivi, trebala su nam puna 3 mjeseca da postignemo da zara spava cijelu noć u komadu i bez dojenja.
    ovako drastične stvari kod nas nisu dolazile u obzir.

dobro razmisli što želiš s dojenjem, ali i ja ti kažem, ako odlučiš prestati, nikako nemoj piti bromergon.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •