Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Meksički fajitas

  1. #1

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    90

    Početno Meksički fajitas

    fajitas=mali komadići

    bijelo meso jednog pileta
    konzerva crvenog graha
    konzerva finog slatkog kukuruza
    jedna/dvije debele crvene paprike
    3-4 glave luka
    vrećica kotany začina mexico grill

    luk narezati na trakice i popržiti ga dok ne smekša i izgubi boju...
    meso narezati na trakice ili kockice i na malo ulja pržiti dok ne dobije boju korice kruha, kad su takve dodati papriku (narezanu po želji) da smekša.
    pomješati to sa lukom, dodati grah i kukuruz i kotanya po želji i još malo pustiti da se krčka (nešto od toga pusti dosta soka)
    poslužiti sa naribanim tvrdim sirom (ementaler, varaždinec, etc), zelenom salatom i vrhnjem s češnjakom.
    može se složiti kao sendvič u torillu ili pecivo ili žlicom.

    dobar tek

  2. #2

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    ja pravim vegetarijanski a uzela recept iz tex-mex restorana

    crni luk na kolutove
    sargarepa/mrkva na kolutove
    tikvice na kolutove
    paradajz na kolutove
    brokoli na cvetice srednje velicine
    sampinjoni na listice

    sve to jedno po jedno grilujem, stavljam u jednu posudu, poklopljenu da bude pod parom..
    dodajem zacin za fajitas (iz inostranstva je)

    prilog je sir pomesan sa senfom, kao namaz
    zelena salata

    sama pravim tortilje od belog brasna + ulje, umesi se meko testo i na celofanu se po malo testa rastanji u tanku palacinku.

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    sandy, zar tortilje nisu od kukuruznog brašna?

  4. #4
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Yok, a ono što me uglavnom odbija od Mex restorana je što većinu hrane rade na svinjskoj masti.

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja nijednom nisam osjetila, a svinjsku mast njušim na kilometre.

  6. #6
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Joj, pusti, svakako se to kamuflira. Narokaju paprike i octa i ne kužiš ništa.
    Fajitas su mi nekako jako dragi, osobito kada ih dobiješ u cvrčećim zdjelicama, onako mirisne i šarene. Mljac.

  7. #7
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    uvijek možeš reći da si Musliman!
    onda se neće usuditi od straha pred tužbom.
    ali onda nemoj naručiti fajitas s komadićima svinjetine.

  8. #8
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ne pada mi na pamet. Moj problem sa svinjetinom je uglavnom post-festum. A onda je već kasno.
    Isto je i s kineskim restoranima: popijem vino od ruža i pobrstim krekere i - to je to.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    i ja sam se zacudila ali definitivno se prave od belog brasnja (mislim na tortilje)
    u ovom restoranu gde sam ja jela nije bilo nista na svinjskoj masti (osetila bih garant) a uostalom pa narucila sam vegetarijanski fajitas

    ali najlepsa stvar u celom jelu je taj njam zacin. ja ga nabavljam od firme discovery bez aditiva i ostalih "E" pomagala..

    http://www.discoveryfoods.co.uk/products/seasonings.asp

    taj moj je "fajitas seasoning"

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •