-
Meksički fajitas
fajitas=mali komadići
bijelo meso jednog pileta
konzerva crvenog graha
konzerva finog slatkog kukuruza
jedna/dvije debele crvene paprike
3-4 glave luka
vrećica kotany začina mexico grill
luk narezati na trakice i popržiti ga dok ne smekša i izgubi boju...
meso narezati na trakice ili kockice i na malo ulja pržiti dok ne dobije boju korice kruha, kad su takve dodati papriku (narezanu po želji) da smekša.
pomješati to sa lukom, dodati grah i kukuruz i kotanya po želji i još malo pustiti da se krčka (nešto od toga pusti dosta soka)
poslužiti sa naribanim tvrdim sirom (ementaler, varaždinec, etc), zelenom salatom i vrhnjem s češnjakom.
može se složiti kao sendvič u torillu ili pecivo ili žlicom.
dobar tek
-
ja pravim vegetarijanski a uzela recept iz tex-mex restorana
crni luk na kolutove
sargarepa/mrkva na kolutove
tikvice na kolutove
paradajz na kolutove
brokoli na cvetice srednje velicine
sampinjoni na listice
sve to jedno po jedno grilujem, stavljam u jednu posudu, poklopljenu da bude pod parom..
dodajem zacin za fajitas (iz inostranstva je)
prilog je sir pomesan sa senfom, kao namaz
zelena salata
sama pravim tortilje od belog brasna + ulje, umesi se meko testo i na celofanu se po malo testa rastanji u tanku palacinku.
-
Osoblje foruma
sandy, zar tortilje nisu od kukuruznog brašna?
-
Yok, a ono što me uglavnom odbija od Mex restorana je što većinu hrane rade na svinjskoj masti.
-
Osoblje foruma
ja nijednom nisam osjetila, a svinjsku mast njušim na kilometre.
-
Joj, pusti, svakako se to kamuflira. Narokaju paprike i octa i ne kužiš ništa.
Fajitas su mi nekako jako dragi, osobito kada ih dobiješ u cvrčećim zdjelicama, onako mirisne i šarene. Mljac.
-
Osoblje foruma
uvijek možeš reći da si Musliman!
onda se neće usuditi od straha pred tužbom.
ali onda nemoj naručiti fajitas s komadićima svinjetine.
-
Ne pada mi na pamet. Moj problem sa svinjetinom je uglavnom post-festum. A onda je već kasno.
Isto je i s kineskim restoranima: popijem vino od ruža i pobrstim krekere i - to je to.
-
i ja sam se zacudila ali definitivno se prave od belog brasnja (mislim na tortilje)
u ovom restoranu gde sam ja jela nije bilo nista na svinjskoj masti (osetila bih garant) a uostalom pa narucila sam vegetarijanski fajitas
ali najlepsa stvar u celom jelu je taj njam zacin. ja ga nabavljam od firme discovery bez aditiva i ostalih "E" pomagala..
http://www.discoveryfoods.co.uk/products/seasonings.asp
taj moj je "fajitas seasoning"
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma