Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: trudnoča visak i sl

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno trudnoča visak i sl

Neznam di uopče da ovo pišem pa ako sam fulala unaprijed se ispričavam. Trenutno sam trudna i strastveni pušač naravno da sam na jedvite jade smanjila iako se ne ponosim što pušim. E sad moj svekar čovijek kompliciran po prirodi s viskom svaki put kad dođemo zuji mi oko glave, i čiri bu čiri ba i kako se sve kao dobro razvija ali to pušenje i tako on meni lekcije o kisiku i bebi. Dabi jedan dan čin smo došli vadi visak a ja rekla da neču na šta se on naljutio i prozvo me majkpom koja nevoli svoju djecu te da sam primitivna i pokupio se čovijek . E sad mene zanima dali preko tog viska može bacit urok il nešt? Zaprijetio mi da če mi se stariji sin razbolit i da ču ja bit odgovorna za to.
    Stvarno se odvratno osječam i neznam šta da radim.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ti se samo orijentiraj na to da prestaneš pušit jer ne činiš dobro ni djetetu, a bome ni sebi, ovo ti je najbolji mogući razlog da se riješiš zla

a sa njegovim urocima i sl. se ne zamaraj

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

-Zašto si uopće dala da ti sa tim viskom zuji oko glave -ikad?
    -Evo sad ću ja biti prorok i reći da će ti se stariji sin razboljeti- samo zato jer djeca pobolijevaju- nisam gledala u visak i sl., a to što ti kaže da ćeš ti biti odgovorna za to- to ti je rekao u ljutnji jer si ga potjerala i uvrijedila ga.
    -Ako vjeruješ u uroke- onda ti se svaka bolest može činiti kao da je netko bacio urok na tebe i tvoju obitelj- ne vjeruj u njih.
    -A što se tiče pušenja- vidim da i sama znaš da to nije dobro za bebu i da se pokušavaš suzdržavati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ne treba ti visak ni uroci da shvatis da pusenje u trudnoci daje djeci dobre sanse da dobiju leukemiju ili sve moguce karcinome. tu su jos bronhitisi i astme, povecan rizik od pobacaja i mogucnost da beba bude sitnija

da ja zivim uz takvog freak-a ko ti i ja bih propusila

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Osobno vjerujem da mi netko može "baciti urok" , samo ako ja dozvolim da mi ga baci Dakle, može mi netko reći da ću se sutra razboljeti, i ako počnem razmišljati o tome i prizivati bolest svojim strahom, ona će stvarno i doći, sama ću si ju pozvati .. A isto tako mi netko može reći da ću se sutra razboljeti, a ja se mogu nasmijat i nastavit dalje svojim a ne njegovim putem.. Sretno s prestankom pušenja , znam da nije lako, ja sam uspjela prije trudnoće uz flastere, stvarno su mi jako pomogli, ne znam da li se smiju koristiti u trudnoći...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure stvarno ste divne. Moram priznat da me to potreslo, muž mi je daleko radi u Austriji sama sam doma sa sinom i sa svim problemima. i onda kad ti tak nešto kaže nije mi bilo ugodno jer u ovoj trudnoči od početka sam neka nervozna i u strahu. Znam da pušenje nije dobro i sama sebe grizem zbog tog. Sljedeči dan nakon te scene sa svekrom sam išla na redoviti uzv u čekaonici sam se tresla ko prut, al dr kaže da je sve ok i sa bebom i sa posteljicom sve se razvija kako i treba.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Svekar je pretpostavljam zabrinut za dijete ali i tebe i vjerujem da mu je namjera dobra no način je grozan. Za ostalo potpisujem cure!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Iz osobnog iskustva ti mogu reći da prestanak pušenja i nije neka drama, ako si posložiš stvari u glavi. Fizičke krize su vrlo blage, traju 7-10 dana. Psiha je ta koja zezne stvar.
    Ti imaš najbolju motivaciju - bebu u buši, misli na bebu kad ti dođe volja da zapališ. Ni jedna cigareta nije vrijedna zdravlja tvoje bebe, koje riskiraš dok pušiš.

Što se tiče viska i svekra, na tvom mjestu ja bih ga izbjegavala u širokom luku. I svekra i visak.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

A da ti svekrvu za 5dana dodes i kazes kako vise ne pusis,pa da vidis kako ce onda vrtiti viskom,i biti pun hvale i optimizma.
    Definitivno trudnoca deebeli razlog za prestanak. A i najlakse psihicki,jer imas bebu kao razlog i njeno zdravlje! Baci cigarete,igraj igrice u vrijeme kad trebas pusiti.nadi zamjenu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://moravek.org/stoppusenju/index.html

moravek je odlican psihijatar za ovisnosti, radi i na uputnice

prestani pusiti i tocka

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

https://sites.google.com/site/radion...-visak/o-visku

ovdje imaš nešto više o visku...
    da me upoznaš sa svekrom? i ja imam visak hihihi...

i sad ono najvažnije: ja sam pušila TRI kutije cigareta na dan. u trudnoći sam došla na nulu u manje od tjedan dana. bez krize. ali s dobrom motivacijom.
    svaki dan sam molila bebu da mi ogadi pušenje. upalilo ...

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Naslov ove teme svaki put čitam kao trudnoća VIŠAK.... Što se babi snilo, to se dogodilo

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Naslov ove teme svaki put čitam kao trudnoća VIŠAK.... Što se babi snilo, to se dogodilo
    i kod mene isto tako...

ontopic: reci ti svekru da ćeš mu poslat jačmenac, ako tebe trudnu bude ljutio i nervirao...

i, potpisujem Sumskovoce u potpunosti, pogotovo ono za visak...

btw, vidim tek sad da je tema otvorena prije 2 tjedna - ima li kakvih novosti?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •