Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Cep u uhu od cerumena!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Cep u uhu od cerumena!

Moj sin ima 18 mj i jedno vrijeme je jako jako često imao upale uha, sad je već par mjeseci ok . Danas je često gurao prstic u uho i sad kad je zaspao ja sam uho malo rasirila i posvjetlila baterijom i imam kaj vidjeti, cijela ona rupa u uhu skroz unutra je prekrivena tvrdim cerumenom, sto napraviti? Već duže vrijeme on se ponaša kao da ne reagira kad ga zovemo imenom.,. Nekad reagira a nekad se stvarno pravi gluh pa mi je ovo dalo misliti, je li i redu sve s njegovim sluhom i smeta li mu taj cep ... Da li ići doktoru zbog toga? Moze li mu ona kako to odstraniti? Ili se to ne dira ?

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam svojima palila one tuljke,izađe brdo cerumena.
    Naša doktorica ispire špricom i da neke kapi ,ali sve ono što mogu riješim sama.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nemoj nista sama raditi. Odvedi djete doktoru, oni ce pogledati da li micati oli ne. Ako micu onda je to pranje toplom vodom.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Može ti to dr isprati, nije bolno, ali ne znam kako bi ti dijete reagiralo, ali je po meni najbolje rjesenje.
    Prije nego bi isla na ispiranja bi neko ulje za tu namjenu koristila tako da se lakse ispere.

Inače sam kupila vaxol djeci i sebi pa to špricamo, meni je super.
    Dok je moj bio mali kupila sam cerum stop pa koristila prema uputama, mislim da je pomoglo.
    Jednom smo i ispirali.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

On poludi cim uđe u ordinaciju jooooj loše bi reagirao na ispiranje.... Moze li to samo proći? Za one tuljke neznam, ne,Iran je jaaaako

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nemiran...
    Posljednje uređivanje od iva1602 : 12.08.2013. at 22:56

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

probaj vaxol, nama je to pedica preporucila kad je curka bila mala. ako i ne ode s njim, bit ce lakse isprat.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

toplo preporučam vaxol. osobno to koristim. ispiranje je brza i djelotvorna metoda, no s tako malim djetetom i ne najjednostavnija.
    pošto vaxol i nije najpristupačniji cijenom, pogledaj u susjednim državama. mama i ja kupujemo u srbiji neki srpski sprej jer je tamo i više nego duplo jeftiniji, a isto je na bazi maslinovog ulja.
    možeš ukapavati i vodikov peroksid 3% ili parafinsko ulje, no vaxol je prirodan i najmanje agresivan.
    nikako čišćenje ušiju štapićima za uši, najbolje nikad više u životu. dovoljno je nakon kupanja vanjski dio uha očistiti s npr. listićem toaletnog papira i oko otvora, dokle ti prst ide. naravno ako imaš veći zvukovod (mališan sigurno nema, no pričam općenito) i tanje prste nećeš ići dokle možeš nego nekoliko mm od vanjskog otvora.
    i moj savjet je da tuljke zaboraviš, to je najveća glupost. iskreno ne znam ni kako to možeš izvesti na malom djetetu.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hm, a zašto umjesto vaxola ne bi koristili vulgaris maslinovo ulje. samo se kapne par kapljica. sasvim prirodno i neagresivno, te nadasve cjenovno pristupačno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si sigurna da nema upalu uha, ak nema onda peroksid i parafinsko ulje duže vrijeme

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nema nema,već bi on urlao da ima upalu... Budem ga odvela danas da mu pogleda doktorica

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Vaxol je super za to.meni je otorinac kad sam dosla sa upalom prvo pitao jesam li koristila tuljce za usi,strogo to zabranio,i rekao da mu tek ljudi dolaze sa upalama i bolovima nakon sto su koristili tuljac.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

rutvice može i tako

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj rutvica prvotno napisa Vidi poruku
    hm, a zašto umjesto vaxola ne bi koristili vulgaris maslinovo ulje. samo se kapne par kapljica. sasvim prirodno i neagresivno, te nadasve cjenovno pristupačno
    Moze i tako.jer waxol i je maslinovo ulje sa morskom vodom.zasto ne pokusati savjet rutvice

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam malom kapala i peroksid i vaxol i cerustop, naizmjence, svaki preparat po par dana pa iza određenog preparata išli na ispiranje, pa onda drugi preparat pa ispiranje...namučili smo se dok nije uspjela to sestra odštopati a izašlo je brdo toga...bitno je da se prije ispiranja to dobro otopi

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam mom samoinicijativno palila tuljke. Od tad nema upale, a imao je veoma cesto. Prednost je sto je dosta prijatno za razliku od ispiranja, a ujedno se usni kanali greju pa se uz to moze resiti i sekret iza bubnjica.
    Mana - ako se cesto pale ima i vise cerumena. Tako sam postepeno smanjivala intervale na koje ovo primenjujem

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj kriks prvotno napisa Vidi poruku
    i moj savjet je da tuljke zaboraviš, to je najveća glupost. iskreno ne znam ni kako to možeš izvesti na malom djetetu.
    Napisah moje iskustvo. A kako izvodim - prvo sam mislila da mu u snu palim i jednom mu objanism sve (imao tad 20m) i zapalim budnom. Miran je bio sve vreme i uvek je miran kad to radim, tacno se vidi da mu prija.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

X Isto tako i ja i mogu reći da su toliko mirni za nepovjerovat.....sve to riješimo jako brzo i bezbolno ....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •