Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: Gdje namjeravate roditi?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Gdje namjeravate roditi?

Ovisno o gradu, iako vjerujem da ima najviše zg trudnica.

Nekako mi se čini da ima sve više i više cura koje idu na SD. Samo mi se čini ili...?

Ja konkretno idem na SD. I kad me neki dan pitala šogorica zašto tamo, da li imam neku vezu, ostala sam zapanjena. Igrom slučaja, naknadno se ispostavilo da imam vezu, ali to mi definitivno nije bio razlog odabira bolnice. Prvenstveno je bio dr. Bauman i glas o SD-u kao najhumanijem rodilištu u gradu.

Koji su vam uopće razlozi odabira?

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Idem rodit u meni najbliže rodilište, dakle Rijeka 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Rijeka ili SD.

Rijeka iz razloga svima već dobro znanih (mislim, i pored poroda u vodi imam o njima dobro mišljenje, stečeno ovdje na forumu ; što ne znači da ne mogu i tamo imati loše iskuistvo)

Vjerojatnija opcija je ipak SD. I prvi put sam rodila tamo a razloge si već i ti navela. Mislim da se nako Rijeke (opet se ograđujem) tamo najlakše izboriti za neke stvari.

Ali, dobar dio je i stvar sreće i na kakvo osoblje naletiš. U bilo kojoj bolnici.

A i dobar dio je stvar tvog stava

lidac2004

Početno

SD, od tamo imam samo dobra iskustva.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Merkur ili Vinogradska.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re:

SD

Do Rijeke mi je malo daleko u trudovima... sjećam se kako mi je do Sv. Duha bilo bolno...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja cu opet u Vinogradsku!

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A opet u Merkur, osim ako me u zadnji čas pukne i odem na SD.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

SD, pogotovo nakon što je Luna izdrilala osoblje!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj anchi prvotno napisa
    Da! Mi ćemo biti sasvim normalne, uobičajene rodilje nako Lune... Bez epiziotomije? Nema problema, želite i čašu vode s ledom?

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vinogradska 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Citiraj anchi prvotno napisa
    Da! Mi ćemo biti sasvim normalne, uobičajene rodilje nako Lune... Bez epiziotomije? Nema problema, želite i čašu vode s ledom?
    Ma cure...Za porod uopće nije bio potreban dril, izrazito su ok što se toga tiče.

Malo dresure je trebalo za razdoblje koje je uslijedilo ...Ali porod, ma stvarno možete ostvariti sve svoje zahtjeve bez pola frke.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa

Ma cure...Za porod uopće nije bio potreban dril, izrazito su ok što se toga tiče.

Malo dresure je trebalo za razdoblje koje je uslijedilo ...Ali porod, ma stvarno možete ostvariti sve svoje zahtjeve bez pola frke.
    Šalila sam se! Drago mi je da je tako. Nemoj se ljutiti, ipak si nam ti uzor tu na forumu

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

SD isto, tamo i spadam, a i da ne ne bih išla u nijednu drugu ZG bolnicu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa

Šalila sam se! Drago mi je da je tako. Nemoj se ljutiti, ipak si nam ti uzor tu na forumu
    Ma di bi se ljutila, svakodnevno mi hranite ego svojim divljenjem , a ja samo pokušavam reći da nisam ni blizu takva Klara Zetkin kao što se misli.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kad cemo luna cuti vise tvoju pricu s porodu i istinu

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma di bi se ljutila, svakodnevno mi hranite ego svojim divljenjem , a ja samo pokušavam reći da nisam ni blizu takva Klara Zetkin kao što se misli.
    Ili Zlica od Opaka
    Stvarno je ohrabrujuće znati da se može lijepo i bez drame izboriti za svoje želje oko poroda. Baš mirnije duše očekujem porod i ne sekiram se unaprijed bezveze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    Evo, čim završim prijevod, krajem tjedna.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Merkur, prvi put, nadam se da će ostati u lijepom sjećanju

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Merkur.
    Bila prvi put pa su mi stavri nekako poznatije, a i blizu mi je pa mislim doću u predzadnji čas. u slučaju nekakvih kontrola kod njih blizu mi je i to mi paše.
    u našim rodilištima se tak i tak moraš za nekaj boriti, svugdje možeš naletiti na ekipu koja se digla na lijevu nogu. tak da ja biram rodilište gdje mi je neki dio njihovog osoblja poznat kolko tolko (ne mislim da ih privatno znam nego sam ih srela na prvom porodu i prije njega)

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nakon dva dobra iskustva, ponovo idem u Merkur. Iako se sva naježim kad vidim tu zgradu (to nisu oni krivi).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vi drage trudnice koje idete u Vinogradsku, zasto tamo? Voljela bi cuti neko pozitivno iskustvo. Kakva je tamo situacija s epiziotomijom i dripom? Imaju li lopte?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Doru sam rodila na SD gdje i spadam po mjestu stanovanja, pa ću tako i ovu bebulicu, nekak njima najviše vjerujem. Kak bi rekla tam se osjećam sigurno.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Prvi put sam rodila u Merkuru,a sad idem u Vinogradsku. Za Vinogradsku sam čula uglavnom dobra iskustva,a glavni razlog mi je taj što sam Dinu u Merkuru dobila na dojenje tek treći dan nakon carskog,a kako sam i sad kandidat čula sam da je Vinogradska puno brža-isti ili sljedeći dan.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    Evo, čim završim prijevod, krajem tjedna.
    Tko će dočekat kraj tjedna

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nije jos aktualno ali ...

Najradje bi rodila kod kuce (rodjena sam u zemlji gdje je to vise praksa nego iznimka), no s obzirom da to u HR nije moguce (legalno), suprug i ja smo se dogovorili da cemo (ukoliko s trudnocom sve bude u redu) ici na porod u Postojnu.

Prosla sam prekid trudnoce (porod) u HR i jedva sam se izborila za neke stvari koje su vezane za ljudsko dostojanstvo. Svim zelim da nam porod bude lijepo iskustvo, bojim se da za vrijeme poroda nebudem imala snage i zivaca da se borim protiv postojeceg sustava i zadrtih nepisanih 'pravila'.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja ću u Petrovu iako ne mogu ništa lijepo napisati niti o rađaoni a kamoli o onom famoznom 2 katu i pretrpanim sobama i hodnicima (rodiljama naravno). Osoblje im je nehumano i neljubazno a neonatalogica koja nas je zapala - prava vještica.

Tamo idem samo zato jer imam rizičnu trudnoću pa sam pod njhovim povečalom već od prvih tjedana a doc koji me vodi nam je kučni prijatelj (iako je baš otputovao kad sam rodila).
    No ovog puta ću biti nemilosrdna prvenstveno prema MM koji MORA biti uz mene (MM je malo osjetljiv na krv i sl) a nema šanse da mi samo tako odluće dati drip ili klistir. Lijepo ćemo sve prirodnim putem ako Bog da.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja nemam pojma. prosli put sam rodila u merkuru ali sad sam sigurna da tamo necu, nisam bila zadovoljna. po stanovanju pripadam u vinogradsku, ali sve mi se cini da bih najradje na SD. tako mi se cini da od tamo stizu samo dobre price!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

tridesetri, po pricama svojih prijateljica postoji lijecnik na SD koji je sklon sto prirodnijem porodu. Ako te zanimaju detalji javi mi se na PP

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Merkur, drugi put.

Razlozi isto kao i kod Inesice. Idem na poznati teritirij, pa će mi biti lakše boriti se protiv nekih stvari.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

ja još dvojim, no.1 mi je rijeka i kadica naravno ali baš ne uživam veliku podršku. moram početi raditi na MDu.
    druga opcija mi je vinogradska, ali čekam luninu priču zbog SDa. To mi se čini kao tako velika odluka, osim rijeke naravno, ali nema pravila jer niakda ne znaš u koju smjenu ćeš dospijeti... više me strah nehumanog pristupa a ja bespomoćna i uplašena, nego samog poroda...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nek TM bude s tobom i sve ce biti puno lakse! Meni je u Vinogradskoj bilo super i opet idem tamo!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Na SD, tamo pripadam i imam super iskustvo prvi puta!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Tonja_1 prvotno napisa
    ja još dvojim, no.1 mi je rijeka i kadica naravno ali baš ne uživam veliku podršku. moram početi raditi na MDu.
    druga opcija mi je vinogradska, ali čekam luninu priču zbog SDa. To mi se čini kao tako velika odluka, osim rijeke naravno, ali nema pravila jer niakda ne znaš u koju smjenu ćeš dospijeti... više me strah nehumanog pristupa a ja bespomoćna i uplašena, nego samog poroda...
    Ista priča, samo sto je meni termin za koji tjedan pa mi ponestaje vremena za obrađivanje MM.

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

definitivno SD

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ovaj put idem na SD, prošli porod bio je u Petrovoj

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno porod

Ja idem u Petrovu,kao i prvi put.U rađaoni su mi svi bili super,tak da nemam fobiju,ali zato gore na odjelu...A niš,šupila bum opet onu brkatu sestru i bit će mi odmah bolje.

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Merkur, prvi put. Privukla me priča kako su preuredili sobe (za 2-3 osobe), po 2 sobe imaju zajednički WC i kako je sada tamo skroz OK. Tridesettri, čime nisi bila zadovoljna u Merkuru?

kekita

Početno Re: Gdje namjeravate roditi?

Vinogradska, prvi put.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Baby prvotno napisa
    Merkur, prvi put. Privukla me priča kako su preuredili sobe (za 2-3 osobe), po 2 sobe imaju zajednički WC i kako je sada tamo skroz OK. Tridesettri, čime nisi bila zadovoljna u Merkuru?
    istina, sobe su relativno lijepe i velika je prednost wc i kupaona gotovo uvijek cisti i slobodni.
    nezadovoljna sam bila sa skoro svim ostalim. rooming-in ne funkcionira, bebu sam prvi put vidjela 12 sati nakon poroda, porod - sve sto nisam htjela, rutinska epi, bebu jedva da dobijes na prsa...
    no da ne duljim, imas vec puno otovrenih tema o merkuru, vjerovatno si ih procitala, ima i puno zena koje su bile zadovoljne...vecinom cure koje su unaprijed s doktorom dogovorile sve, pa ti je to moj savjet, a uostalom kao i za svako drugo rodiliste.
    sretno!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tridesetri, kada si rodila u Merkuru?
    Uplašila si me sa rooming in-om da ne funkcionira. Kada sam ja bila (prije 3,5g) bio je kako treba, a to mi je i glavni razlog da idem opet tamo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    tridesetri, kada si rodila u Merkuru?
    Uplašila si me sa rooming in-om da ne funkcionira. Kada sam ja bila (prije 3,5g) bio je kako treba, a to mi je i glavni razlog da idem opet tamo.
    rodila sam prije tocno dvije godine. kao sto rekoh bebicu sam vidjela tek 12 sati nakon poroda, a vidjela sam da je i dosta drugih cura imalo slicno iskustvo. istina, krevetic je pokraj tvog kreveta ali su bebe toliko cesto na nekakvim kontrolama, hranjenju i previjanju da nisu stalno s tobom. mislim da situacija uopce nije puno drugacija nego u drugim rodilistima gdje ne postoji rooming-in. takodjer dok je mala imala zuticu nisam je mogla dojiti, doduse donosila sam izdojeno mlijeko. nerijetko su mi dijete donosili nahranjeno (skoreno mlijeko oko ustiju) premda sam ih molila da je ne dohranjuju jer su mi grudi kipile i jedna dojka mi se i upalila.
    ne znam, po meni to sve nema veze s rooming-inom. imala sam dojam da su to uveli cisto zato da bi njima bilo jednostavnije. a zapravo niti ne razumiju niti postuju filozofiju rooming-ina.
    ali eto mozda sam ja imala peh, mozda je to zapravo sve super. raspitaj se jos malo, ima puno tekstova o merkuru na ovom forumu. najbolje da otvoris temu o rooming inu u merkuru pa ce ti se sigurno javiti cure sa super friskim iskustvima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Gdje namejravate roditi

Ja sam iza Božića 2003. hitno završila u Merkuru na carskom, došla prvi put, nisam nikoga poznala, tlak mi je bio previsok, beba se gušila, i hitno sam bila na stolu. Doktori su carski izveli profesionalno i nemam jednog prigovora, baš kao i za sestre na intenzivnoj. Ali kad sam došla u rodilište sve je bilo naopako. Jedva sam viđala moju Ninu jer je bila u inkubatoru, sestra je svaki put govorila "joj nemojte sad gužva je". Nakon 10 dana mi ju je sestra po skrivečki prvi put dala na ruke u jastuku na minutu. Pedijatri su katastrofa, šibali su mi Ninu s antibiotikom prevetive radi da ne dobije sepsu, a nije bilo ni traga infekciji, a dijete rođeno s osam mjeseci nije bilo spremno za toliku količinu antibiotika, dobro da je prihvatila hranu. Nakon 2 tjedna su ju premjestili na Rebro, gdje ju je spasila predobra dr. Grizelj koja je rekla da su bebi skoro uništili crijeva tim nepotrebnim anitbioticima, koje je ona odmah ukinula i beba se oporavila i išla doma za 3 tjedna. Da ne pričam da je pedijatrica nakon carskog izašla van i MM-u rekla da je sve u redu, zaplakala je i ostalo, a da sam ja tek na Rebru saznala da je bila oživljavana na masku 1 minutu, imala krvarenje na mozgu II i III stupnja, i prestala disati u 5. danu života, Apgar 6/9, nitko mi nije rekao ni slova, naravno da sam na Rebru skoro doživjela slom. Hvala Bogu Nina je danas zdravo dijete. Sorry cure, raspisala sam se, ali nikad to neću oprostiti Merkuru.
    Ovaj put idem na SD.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eci, nisam te htjela opterecivati s nasom pricom nakon sto smo izasli iz rodilista, na zalost imali smo vrlo slicno iskustvo kao i andi. 5 dana nakon povratka iz rodilista zavrsili na rebru, gdje su se zgrazali kako su s merkura otpustili dijete sa neizlijecenom zuticom tj. kako joj nisu dali adekvatnu terapiju. na merkuru nemaju dovoljno lampi, pa ih "suncaju" po dvoje odjednom i to po cijele dane, navodno nepropisno. takodjer je na merukru navodno dobila bolnicku bakteriju, zbog koje su je na rebru dva tjedan sutali raznim antibioticima, imala je katastrofalne nalaze, sto da ti kazem, dijete je jedva prezivjelo.
    nikakvo cudo jer su mene nakon poroda smjestili na ginekologiju posto na babinjacama nije bilo mjesta.
    takodjer kasnije kad se ispostavilo da mi je dijete imalo hipoksiju pri porodu (unatoc brzom i nekompliciranom porodu), te mozdano krvarenje 2. stupnja, kad smo isli na goljak prvo sto me fizioterapeutica pitala je gdje sam rodila, kad sam rekla merkur, zakolutala je ocima, u stilu sto rade s tom djecom tamo, i da imaju jako veliki postotak neuroloskih ostecenja pri porodu.
    eto, oprosti ali osjecala sam se nekako duznom da ti ovo ispricam. opet ponavljam, ovakva prica se moze dogoditi u bilo kojem rodilistu, ali nekako mi se cini da toga ima podosta na merkuru. ja sam zato odlucila ici u neko drugo rodiliste ovaj put. ti se jos raspitaj i sretno!

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ovaj put cu dobro razmislit o sinju

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    tridesetri, po pricama svojih prijateljica postoji lijecnik na SD koji je sklon sto prirodnijem porodu. Ako te zanimaju detalji javi mi se na PP
    postoji dr.Dukić koji obozava prirodne porode i radi sve da tako i bude,ljubazan,uvijek optimistican i pun razumijevanja, sef radjaone.Doktor sa cijeg pregleda odlazis bez ijedne sumnje u glavi,odgovori na pitanje prije nego mu ga postavis.Sve pohvale SD-u na strucnosti i ljudskosti

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lane prvotno napisa
    Citiraj Maxime prvotno napisa
    postoji dr.Dukić koji obozava prirodne porode i radi sve da tako i bude,ljubazan,uvijek optimistican i pun razumijevanja, sef radjaone.Doktor sa cijeg pregleda odlazis bez ijedne sumnje u glavi,odgovori na pitanje prije nego mu ga postavis.Sve pohvale SD-u na strucnosti i ljudskosti
    Meni Dukić na SD vodi trudnoću i stvarno sve pohvale do sada. Međutim, čula sam da je on od one stare garde koja voli aktivan uplit pri porodu (dakle drip, epi i sl.)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi spadamo pod vinogradsku i tamo cu rodit

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Preplašila su me iskustva sa Merkurom kod Andi i tridesettri, zgrozila sam se... Odjednom se premišljam da li da odem tamo... :/

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja spadam po mjestu stanovanja na SD pa tamo i idem, naravno želja mi je što prirodniji porod ali nisam jako glasna i odriješita u kritičnim situacijama pa me strah da baš neće sve biti kako sam si zamislila ali na SD bar imam neke šanse uopće pokušati dobiti to što želim :/
    Čula sam da je tamo dobar dr.Habek

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •