Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: temperatura nakon antibiotika

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno temperatura nakon antibiotika

Dakle, moja starija kći prije mjesec dana imala upalu grla, dobila klavocin 7 dana.. prije 10dan je opet imala temperaturu, naša pedijatrica je u to vrime bila na godišnjem, išli smo kod zamjene, ponovno upala grla, dobila je silapen, jučer joj je bila zadnja doza antibiotika..sad opet ima 38,5 temperaturu..što da radim, da pitam uputnicu da vadimo krv? bris grla? Pošto smo zadnji put bili kod pedijatrice koja je mjenjala našu pedijatricu, napomenuli smo joj da je kćer 15-tak dana prije pila klavocin i da je također imala upalu grla, ali na to nam ništa nije rečeno..Da još napomenem da je zimus imala streptokok, nakon antibiotika smo tražili pedijatricu uputnicu za kontrolni bris grla, rekla nam je da nije potrebno?!?! Da je ponovno streptokok u pitanju, da li je silapen dovoljno jak antibiotik da ga izliječi, uništi što već?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Silapen je dovoljno jak antibiotik da uništi streptokok ali je vrlo moguće da je netko u vašoj obitelji nosioc streptokoka a nema simptome, pa se kćer stalno iznova zarazi. Kod nas je prošlu jesen bila takva situacija, kćer je imala streptokok u grlu bez simptoma, a ja sam dobila četiri angine za redom.
    Mislim da biste svi u kući trebali napraviti bris grla.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

hvala na odgovoru Mima. Nakon što joj je dokazan streptokok, suprug, ja i mlađa kćer smo se testirali ali je nalaz bio negativan, međutim, svakodnevno je u kontaktu s djecom koja su također imali streptokok ( u vrtiću su to svi skupili), moguće da i tu leži problem..u svakom slučaju sutra idem pedijatrici tražit uputnicu za bris grla, za nju i za seku, a i kod doktorice opće prakse za mene i supruga...Jučer je popila zadnju dozu silapena, pila ga je 10dana, 3x5ml, a danas opet temperatura.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako ste radili bris prije mjesec dana i bio je negativan ne trebate ponovo. Vjerojatno je kliconosa u vrticu , a ona najslabija karika pa jos dodatno osjetljiva nakon antibiotika . Antibiotik uništi i fiziolosku floru na tonzilama , a ff je prvi red obrane , pa od tuda recidivi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bris kod nje moze biti lažno negativan obzirom na antibiotik. Morate čekati minimalno 3 dana od zadnjeg uzimanja. Ali svakako idete na pregled .

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

bris smo radili prije 6-7 mjeseci, kad je kćerki ustanovljeno da ima streptokok..u vrtić ne ide od početka ljeta, ali se svakodnevno druži s nekoliko djece koja su također imala streptokok u isto vrijeme kad i ona (svi idu u isti vrtić)...u to vrijeme, nakon što je popila propisani antibiotik, pitala sam pedijatricu uputnicu za kontrolni bris grla, rečeno mi je da nema potrebe...

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nama se tako desilo da je jednom pio 4 (slovima:cetiri) AB zaredom. Prvo angina 10 dana, pa dva dana pauze pa upala uva, dobije drugi ab. Zadnjih dana terapije opet krene T, treci, zadnji dan terapije trecim krene T i zavrsi na longacefu. Muka mi kad se toga setim! Jednostavno svaki ab bi pocinjao da deluje, a onda kao da je ta bakterija postajala rezistentna pred kraj terapije.
    E, tad sam se okrenula homeopatiji

i da napomenem - ove sve ab je dobijao po brisu i antibiogramu, ali jednostavno nije delovalo. Orl lekarka i pedijatar su samo vrteli glavom, potvrdili da im se tih meseci to desavalo, ne znaju zasto
    Posljednje uređivanje od lady.x : 19.08.2013. at 18:55

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I mi se borimo sa streptokokom u grlu i nosu; nakon Amoxila koji je dan na slijepo dobili smo po antibiogramu Klavocin bid. Sad je mlađa cura o.k. ali sam ja u angini i temp. skoro 40...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

možda je u pitanju virus, pa antibiotik ne djeluje

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Noćas je imala 39! 2 puta povratila.. još sinoć sam primjetila lagano crvenilo na obrazima i jutros je to dosta izraženije..kao osip, onako, malo veće crvene flekice, samo na obrazima..po ostatku tijela, barem zasad, nema ništa...danas nam je pedijatrica popodnevna smjena, tako da tek kasnije idemo..

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

dakle, nakon zadnjeg posjeta pedijatrici, grlo je bilo i dalje upaljeno, kao da silapen nije uopće ni pila..onaj osip je pripisala reakciji na silapen..vadili smo krv i dali urin..nakon toga joj je dala sumamed 5dana..jednom dnevno 5ml..znači to je bio treći antibiotik po redu u roku od mjesec dana...danas, 10-tak dana nakon otpijenog sumameda, ona je opet pod temperaturom..sinoć je imala 39, kroz noć 38..grlo mi se opet čini crveno...mila majčice pa što je ovo...zadnji put je pedijatrica spomenula treći krajnik..ona je inače imale upale grla, ali ne baš ovako često..ovo je grozno, 4-ti put u mjesec i po dana..ako budemo morali operirati treći krajnik, jel netko zna kakva je procedura u Zadru? koliko se čeka? jel se noć provede u bolnici ili se isti dan bude doma? jel se može biti s djetetom prije i poslije operacije?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    dakle, nakon zadnjeg posjeta pedijatrici, grlo je bilo i dalje upaljeno, kao da silapen nije uopće ni pila..onaj osip je pripisala reakciji na silapen..vadili smo krv i dali urin..nakon toga joj je dala sumamed 5dana..jednom dnevno 5ml..znači to je bio treći antibiotik po redu u roku od mjesec dana...danas, 10-tak dana nakon otpijenog sumameda, ona je opet pod temperaturom..sinoć je imala 39, kroz noć 38..grlo mi se opet čini crveno...mila majčice pa što je ovo...zadnji put je pedijatrica spomenula treći krajnik..ona je inače imale upale grla, ali ne baš ovako često..ovo je grozno, 4-ti put u mjesec i po dana..ako budemo morali operirati treći krajnik, jel netko zna kakva je procedura u Zadru? koliko se čeka? jel se noć provede u bolnici ili se isti dan bude doma? jel se može biti s djetetom prije i poslije operacije?
    Da trazite pregled i misljenje kod otorinca ?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

da, da svakako mislin tražiti mišljenje kod otorinca, pa ako na kraju stvarno bude potrebna operacija, htjela sam čuti kako to ide u Zadru, koliko se čeka, jel se noći u bolnici i sl...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da, da svakako mislin tražiti mišljenje kod otorinca, pa ako na kraju stvarno bude potrebna operacija, htjela sam čuti kako to ide u Zadru, koliko se čeka, jel se noći u bolnici i sl...
    Trazi odmah misljenje otorinca.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam napisala moje iskustvo koje je identicno bilo. Upala za upalom, 4 ab u roku od mesec dana. Tada sam poludela, panicno trazila nacin da sto pre operisemo treci krajnik, ali kad smo otisli kod otorinca ona je zakljucila da jos uvek nema indikacija - timpanometrija ok, a to je najvaznije, a to sto se truje antibioticima njima nije briga.
    E, tad sam se okrenula alternativi i progledali smo.

plima avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ne znam ništa u vezi operacije ali znam da jedan roditelj može biti s djetetom 24h.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •