Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 87 od 87

Tema: Kako zovete spolne organe

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku

Inače meni osobno su najodbojniji nazivi koka (kokica) i ribica. Ne znam zašto, ali ostavljaju mi nekakav strašno odbojan dojam.
    svimbam

i odvaljujem na čuču, nisam to čula gooooooooooodinama

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni nista nije odbojno. Ja sam odgojena na “ribici“ i “mišu“ tako da sam to prenijela na svoje dijete. A poslije će ju ona zvati kako zeli...može i Darinka kaj se mene tiče. Možda s godinama uvedem neku “prihvatljiviji“ naziv,a sad kad ima 2,5godine “ribica“ nam je baš prihvatljiva

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    pa je, blesavo zvuči, ali zamisli kad ti devetgodišnjak više ne želi govoriti pimpek/pišo, kakati... nego sve mora biti fino i pristojno, pa odjuri na wc "ponužditi se" i dođe pitati kako se fino kaže da je imao proljev

edit:
    a pimpeka zove ud/spolni organ/penis i ispravlja me svaki put kad ga kod tuširanja pitam jel opravo dotičnoga
    Aaaa, pa nikako da ti skomentiram kako sam odvalila kad me na moru kad sam mu rekla da se cijeli otušira, pitao da li da opere i spolovilo!

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Izgleda da su nazivi šarolikiji u sjevernim krajevima, ovdje na jugu su pišo i pika prilično standardni. Doduše, neko vrijeme sam govorila i lulek, iako nisam uopće sigurna niti da li je to ispravan naziv, čisto jer mu ime slično zvuči, pa mu je to neko vrijeme bio nadimak... Inače, netko je ranije spomenuo korištenje ovih imena prilikom razgovora o spolnim odnosima, s koliko godina je to došlo na red?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Aaaa, pa nikako da ti skomentiram kako sam odvalila kad me na moru kad sam mu rekla da se cijeli otušira, pitao da li da opere i spolovilo!
    Lol!
    Ali možda je baš to izraz za kojim tragamo!
    Nema asocijacija na mala bića iz životinjsog svijeta, ne vezuje se samo uz funkciju piškenja, jednoznačan je (nećeš se zapetljati zapetljati u stidnici, vulvi, vagini....) i isti je za oba spola.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

ha ha dobar argument

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je i kod nas se kaze čuča i koka :lol a kako npr sad kad ides doktoru i doticne moras spomenut ? stidnica kazes ? :lol

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    joj da, baš taj izraz sam zaboravila

mojca, drago mi je da smo pomogli

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Pišo i piša.

Ali mene u stvari muči službeno nazivlje, penis i šta?
    Vagina nije, rodnica nije, vulva ni ne znam konkretno šta je. Kako se uopće zove ženski dio kroz koji se mokri?
    Musko i zensko spolovilo.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    joj da, baš taj izraz sam zaboravila

mojca, drago mi je da smo pomogli
    Da, da... već se vidim:
    A di je nos?
    Dijete pokaže?
    A di je uho?
    Dijete pokaže.
    A di je spolovilo?

I da zapravo... svi pitamo di je nos i di je uho... a je li tko pita di je pišo/pišica?
    Ja pitam.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nemam puno šta pitati, dobro zna, ne propušta priliku tuširati je

Inače, izgleda ponukana ovom temom, danas mi je kod pedijatrice samo izletjelo "spolovilo" , baš sam zadovoljna, zvuči ozbiljnije i neutralno.

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kod nas je ćuna i piša

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Piša uniseks. Eventualno muška piša/ženska piša.
    Naravno, zna i zvanične nazive.

Kod nas je dosta uobičajeno da devojčice imaju ribicu (meni to nekako ne leži). I tako ja nećakinju koja je tad imala 3 godine vodim na wc i pitam je posle jel sama briše pišu ili da joj pomognem. A dete O.O pita me: pa zar ti ne znaš??????? ja sam žensko!!!!! Oni u kući kažu ribica i piša, i piša je odmah asocijacija na dečaka.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A joj, sunce malo... baš si me nasmijala.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kod nas je pipica .. za sad..

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

I kod nas je "pipica" i "piša"

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas je pipica .. za sad..
    I kod nas. Za mlađe. Ove starije su odjednom, samoinicijativno, mrtve-hladne, počele govoriti spolovilo, tako su učile su školi pa im sjelo. Meni još nije sjelo jer nisam navikla, trudim se ostati ozbiljna dok one ozbiljno izgovaraju -spolovilo jer mislim da je ok, samo mi treba malo da se naviknem na to u svakodnevnom govoru.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pimpek i pipica

Inače, iz svog djetinjstva pamtim najrazličitije nazive iz vrtića: koka, žaba, piša, pišulja...a za muške mi je najbolji slovenski lulek!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Htjedoh reći još ovo - točno se vidi tko ima mušku djecu, nazivi za muške spolne organe su na prvom mjestu.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Pimpek (pišonja) i pišica (piša). :zagorka:

Inače meni osobno su najodbojniji nazivi koka (kokica) i ribica. Ne znam zašto, ali ostavljaju mi nekakav strašno odbojan dojam.
    Meni je jako odbojno cuti stidnica, a posebno sad kad sam tu procitala da se kaze i sramnica...

Grozno!

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi kažemo ćuna ili pišulinac i pika :D

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bebinja prvotno napisa Vidi poruku
    Mi kažemo ćuna ili pišulinac i pika :D
    Genijalno! (Ćunu su moji donijeli iz vrtića, he he he....naučili od druge djece) a mene je podsjetilo na Bilježnice Robija K.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Da, da... već se vidim:
    A di je nos?
    Dijete pokaže?
    A di je uho?
    Dijete pokaže.
    A di je spolovilo?

I da zapravo... svi pitamo di je nos i di je uho... a je li tko pita di je pišo/pišica?
    Ja pitam.
    mi smo pitali za pimpaca/pipicu i pupak, a ne za uho i nos

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    X

Legendarna recenica mog sina u dobi od neke 3 godine bila je "Tu mi je pimpek, sad cu ti ga pokazati... Sigavidio?"

Najprije smo ih ucili gdje se nalaze spolni organi i pupak, a onda smo ih ucili sto od toga nije pristojno izlagati javnosti. Eh, licemjerja, he he he...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    pitam i jedno i drugo. mala sad ima 15 mjeseci, pokazuje di je uho, oko, nos, a isto pokazuje di pipica piški, di guza kaki...to ide isto pod osvješćivanje svog tijela, nosi pelene, ali svaki put pokazuje rukom kad hoće da ju presvučem.
    i odvaljujem na čuču, nisam to čula gooooooooooodinama
    Joj, ta čuča, taj izraz mi je postao tako simpatičan, dok sam živjela u Zagorju mi je baš sjeo, ali uvijek mi je smiješan.

No, moram podijeliti s vama storiju kad sam prvi put, u Zagrebu, čula taj izraz, kontekst mi je nezaboravan.

Bilo je to 90.-ih, ratne godine, posla niotkuda, ko ni sad, i jedna naša poznanica, docimerica iz doma na Savi, uspjela se zaposliti u pogonu jedne zagrebačke tvornice tekstila. Cura je tek bila završila Tekstilno-tehnološki fakultet, ali nevolja ne bira, bili su prognanici i ona umjesto inženjerskog mjesta počne raditi u pogonu za šivaćom mašinom kao obična NKV radnica.
    Svaki dan je imala neke anegdote sa ženama iz pogona na koje smo mi odvaljivali, ali jadna cura je bila neko tankoćutno, osjetljivo stvorenje, i ona je bila sva jadna koliko su nju te žene zezale. Ništa u nekoj specijalno lošoj namjeri, više bez razmišljanja ikakva, ali tu ogromnu količinu prostakluka i vulgarnosti koje su žene prosipale dovikujući se nad bukom pogonskih strojeva, teško je podnosila.
    I, nakon nekog vremena, netko je u kadrovskoj ipak zapazio da bi ona mogla raditi i nešto drugo, a ne šivati i dođe joj glas u pogon da ide kod šefa, da ju on traži na razgovor.

E, kad je tu nastala cika i podvriskivanje "Aahahahaha, kaj je, mala, ideš kod šefa, tak treba, malo si tu, a već si mu dala!"
    I onda se jedna prodere s kraja pogona - "Mala, ideš kod šefa, jesi podšišala čuču?!"
    A ona zemljo otvori se.
    Eto, ta čuča mi je ostala nezaboravna, i podšišavanje za šefa (uvijek se toga sjetim kad idem na razgovor kod šefa, ipak iskusne žene iz tvornice znaju kako se treba picnuti za šefa)
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 10.10.2013. at 10:29

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nevezano uz ovu temu (jer tek sam vidjela da je ograničena na dob do 3 godine), ali kako pričati kad dođu u dob kad upoznaju i one svakodnevne, tzv. proste izraze. I skrivena značenje. Eno moja mlađa sve u 16 pjeva "kak je mali brodić tvoj" i nema pojma o profanosti dotične pjesme, a starijoj sam ipak morala objasniti što je pjesnik mislio pod "moj veseljko". Nisam imala srca prepustiti je dečkima iz razreda da se cerekaju dok ona to naivno pjeva. Auuu, kako se zgrozila kad je čula što Mladen zapravo misli.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

čuča je obična kokoš!

Čuček i čučice - tipično zagorski! Sorry na asocijaciji, ne mogu odoljeti (poslušajte tekst): http://www.youtube.com/watch?v=-8Mmgm8rzfU

Uostalom, svi ti nazivi za spolne organe zapravo su varijacija na kokošju temu. Pipica = mali pilić, a u drugim slavenskim zemljama (Poljska, Češka...) kokoši se zovu kure.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    čuča je obična kokoš!

Čuček i čučice - tipično zagorski! Sorry na asocijaciji, ne mogu odoljeti (poslušajte tekst): http://www.youtube.com/watch?v=-8Mmgm8rzfU

Uostalom, svi ti nazivi za spolne organe zapravo su varijacija na kokošju temu. Pipica = mali pilić, a u drugim slavenskim zemljama (Poljska, Češka...) kokoši se zovu kure.
    Ti se baš razumiješ u tu perad_LOL:, tekst tamburaša je odličan, uklapa mi se u atmosferu one tekstilne tvornice.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tako se moja mala nećakinja igrala sa dedom restorana a deda da ju zeza na zagorskom naručio juhu od čučice.
    Jadan deda pojma nije imao za što ona koristi taj naziv.
    A mala skoro pala u nesvjest: kaaaaaaaaaaj od ove tu čučice

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Tako se moja mala nećakinja igrala sa dedom restorana a deda da ju zeza na zagorskom naručio juhu od čučice.
    Jadan deda pojma nije imao za što ona koristi taj naziv.
    A mala skoro pala u nesvjest: kaaaaaaaaaaj od ove tu čučice
    ajoj, eto kako od bezazlenih stvari nastaju traume iz djetinjstva:lol

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod nas je pišica i pimpek. Inače, starija cura je prvi put čula riječ pimpek u vrtiću s 5 godina, prije ga nismo spominjali.

To joj je bila tak zabavna riječ da je bila neko vrijeme stalno u upotrebi. Sad samo govori kad se kupa pa veli da si mora oprati pimpeka. Naravno, i mala je pokupila isto.

Ljudi govore i žabica za žensko spolovilo, ali to mi je jednako blesavo ko kokica i ribica.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pišo i pika ili pikica, ali mala je svojedobno zamijenila slogove pa kaže kipa I danas je tako zove, a i mi, slatko nam je.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pisa.
    sve je to pisa

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je pišica i pimpek. Inače, starija cura je prvi put čula riječ pimpek u vrtiću s 5 godina, prije ga nismo spominjali.

To joj je bila tak zabavna riječ da je bila neko vrijeme stalno u upotrebi. Sad samo govori kad se kupa pa veli da si mora oprati pimpeka. Naravno, i mala je pokupila isto.

Ljudi govore i žabica za žensko spolovilo, ali to mi je jednako blesavo ko kokica i ribica.
    Pa da, nadjeneš spolnom organu ime ružne životinje da dijete ne bi diralo...

Uostalom, ni kokoš baš ne diraš bez razloga, pogotovo ne kvočku.... Ali mene bi zanimalo kak i zakaj se došlo do toga da se zove baš koka/pipica...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cura: piša, dečko: pišulinac.

Pišulinac mi isto nije baš neka riječ,al pimpek ne mogu prevalit preko jezika.
    Vidiš ovo "pišo" nije loše.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, nadjeneš spolnom organu ime ružne životinje da dijete ne bi diralo...

Uostalom, ni kokoš baš ne diraš bez razloga, pogotovo ne kvočku.... Ali mene bi zanimalo kak i zakaj se došlo do toga da se zove baš koka/pipica...
    Hm... mislim da znam... ali da ne bubnem.

mamina sunašca avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Kod nas je pišica i koka kod curke, a pišek kod malenog kojeg on zove i "moj juja".

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •