Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: blizanci i auto sjedalice?!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno blizanci i auto sjedalice?!

Obzirom da cekamo dvije male mrvice zanima nas je li moguce montirati istovremeno dvije autosjedalice u autu i moraju li biti iste marke/tipa? imamo citroen C3 sa isofix sustavom, pa nas zanima znaci li to da jednu autosjedalicu mozemo montirati koristeci taj sustav,l a drugu uz pomoc pojaseva ili...? dakle, kako najbolje i najsigrunije smjestiti blizance u auto?
    skroz smo :? pa molimo savjete!

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto ne bi mogla montirati dvije sjedalice????
    sve se može...
    mi imamo u twingu dvije sjedalice montirane
    e sad...ja se ne razumijem puno u taj isofix sustav ali "mislim" a ko imaš obje sjedalice s tim sustavom da ih možeš tako montirati a ako nemaš možeš i samo pojasevima...
    sjedalice ti ne moraju biti iste marke....neka budu one koje odgovaraju najviše vašem autu, vašim potrebama, te da su udobne....

nedavno sa u Emezzeti gledala neke strci brci marke...ajme meni šta je to tvrdo....ECR je nalijepljen...ona obična lijepljena masna naljepnica...a žali bože novaca kad je se kupi...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

2 sjedalice sasvim uredno i normalno stanu u svaki auto

a ovdje ima roditelja i sa po 3 sjedalice u autu (i to za različite uzraste)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    a ovdje ima roditelja i sa po 3 sjedalice u autu (i to za različite uzraste)
    evo nas, naprimjer

a ponekad ponedjeljkom ili cetvrtkom dodamo jos jednu za frendicu koju povedemo na trening :D

Početno

i ja imam tri razlicite sjedalice u autu, onu od 0/18 za angelu, od 15-35 za ines, i booster za matiju i ivu...
    morana je velika pa moze sjedit i na prednjem sjedalu i sve funkcionira super!!!

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo svoje blizance furali doma u sjedalicama iz TL-a, 0-9kg, ne znam čak ni marku, ali su super sigurne, imaju certifikat i potpuno su pouzdane.
    Kad su ih počeli prerastati, kupili smo Bebe Confort Iseos Safe Side, koristimo ih još uvijek. U drugom autu mi stoje Maxi-Cosi Priori.

Najnormalnije ih montiraš, ima mjesta čak i za nekoga u sredini.
    Jedino pazi da ti sjedalice budu dobro i čvrsto montirane i djecu UVIJEK veži unutra, a ne da remenje služi kao "ukras". Budi uvjerena da im neće smetati remenčići, čak i ako tvoji blizanci budu male bebe.

(To napominjem zato što sam doživjela takve komentare, a ne zato što mislim da ćeš i ti tako postupiti.)

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Isofix sustav u C3 postoji za dvije AS. Jedna se montira iza vozača, a druga iza suvozača. Možete otići u Citroenov salon ili servis i kod njih kupiti AS. DM bebama rođenim 2006. daje nekakvu knjižicu sa kuponima kojima se dobivaju popusti za bebe, pa tako i kupon sa 30% popusta za AS u Citroenu.
    Ja sam među onima koji ima tri različite sjedalice (i veličinom i proizvođačem) u svom autu (C5).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj, cure, puno vam hvala na savjetima!
    ma znali smo mi da mogu dvije AS, smo nismo znali moraju li biti iste i mogu li obe biti na isofix, jer nam se to cini najednostavnije i najsigurnije, a ne da se petljamo s pojasevima!
    idemo ovaj tjedan odmah u salon citroena! ionako, moramo po nosace, jer dupla kolica ne stanu u nas mali portapak! :D

puno

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj talibasi prvotno napisa
    joj, cure, puno vam hvala na savjetima!
    A dečki?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, iza nicka JBT se evidentno krije - muški
    (a post ti je skroz neutralan)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa piše mu da je uključen a ne uključena

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

, duboko se ispricavamo! nije bilo namjerno!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

a mene, cisto informativno, zanima koje automobile vozite vi mame sto u njima imate po 3 sjedalice ili mozete cak tim trima dodati jos jednu (ovo zadnje cini mi se da nije moguce osim u kakvom karavanu ili kombiju?)

koliko znam, u vecinu prosjecnih automobila koji voze po nasim cestama ne mogu stati tri sjedalice, u najboljem slucaju dvije sjedalice+jedan booster.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj wildflower prvotno napisa
    a mene, cisto informativno, zanima koje automobile vozite vi mame sto u njima imate po 3 sjedalice ili mozete cak tim trima dodati jos jednu (ovo zadnje cini mi se da nije moguce osim u kakvom karavanu ili kombiju?)

koliko znam, u vecinu prosjecnih automobila koji voze po nasim cestama ne mogu stati tri sjedalice, u najboljem slucaju dvije sjedalice+jedan booster.
    e ovo i mene zanima, obzirom da nosim trojke............ako mi netko može pomoći, koje bi najbolje bilo kupiti, obzirom da će mi trebati tri odjednom od 0-13 kg...............

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su stale tri sjedalice u Corsu. Malo se jace trebaju zalupit vrata a prije toga se jako preznojis prije nego ih uspijes sve uglaviti (najteze su one dvije koje imaju susjedne utore u sjedistu za pojas). Al moze se.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala ti ančice .............znači nema nikakve frke ako imam nekakav karavan ?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja tuka, kaj je karavan?

Ne velim da ne bu frke jer ces psovat sve i svasta prvi put kad ces namjestat sve tri sjedalice. Takoder, odmah se pripremi na to da kad ih jednom namjestis da ih neces htjeti vaditi

Al moze se.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Pa npr. alfa sportwagon je karavan, ne znam kak se to još veli, a MM je trenutno na sastanku pa me otkantal i nemre uskočit sa sinonimom.................što se tiče mučenja kod postavljanja, pričekat ću da dođete u moj grad, pa ćete se vi pomučiti .............al svejedno hvala na informaciji, moram priznati da mi je sad lakše , obzirom da nam još neko vrijeme nekakav "autobus" ne ulazi u računicu......

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja bi ipak još nešto dodala. u moj auto tri sjedalice ne idu. u sredinu moze jedino booster.

koji je problem? - dijeljiv sic. naime da bi se po potrebi povećao gepek sistem je takav da se dio sica gdje ide guza isto podiže pa onda spuštaju nasloni. to je dovelo do toga da rub sjedalice upada u rupu, a i sam proizvođač auta (toyota) kaže da tamo sjedalica 0-13 ne ide.

još jedan mogući problem su pojasevi. treba paziti da je i srednji pojas, pojas sa tri točke učvršćivanja.

u uputama od automobila (za sad sam čitala svoje i meganove) zna pisati koji tip sjedalice je dozvoljen na kojem sjedištu. za hrvatsku, ignorirajte dozvole za suvozačko mjesto.

problem bi mogao nastati kada u taj isti auto treba staviti tri sjedalice 9-18. to bi svakako trebalo isprobati jer su one u principu šire. isto mislim i za kombinirane, 0-18kg.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

karavan bi ja rekla da je auto koji ima povećan prostor gepeka. dakle rješit će problem prtljage. ne mora rješiti i problem autosjedalica. mislim, ne možeš dijete staviti u gepek (iako sam i to vidla )

veći monovolumeni (to je sad popularno ime) imaju tri reda sjedala (Ancice, tvoj). jedan red sa 3 sjedala i jedan sa 2 koji su više kao pomoćni odnosno mogu se lagano sklopiti, izvaditi i time povećati gepek.

kombi bi iza vozača imao 2 reda sjedala sa po 3 mjesta. njega se uglavnom nemre fulat.

više od toga je bus

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

E....taj tzv. monovolumen dolazi u obzir za godinu, godinu i pol, a do onda ih trebalo smjestit u "karavan" ili nećemo ići dalje od svog dvorišta .............strašno...........

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    iako sam i to vidla
    Kako? :shock: Ko kofer? U sjedalici?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

....bi ih trebalo.......

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mendula, susjeda izvadila zadnja sjedišta jel im je trebao veći gepek. išla po unučicu i stavila ju iza. sjedalica naravno nije mogla ni biti učvršćena, a ni bebica nije bila vezana.

odgovor na tvoje pitanje je 'ko kofer'

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

e da, monovolumen, to je ta rijec koje se ni ja nisam mogla sjetiti . ali ako je taj zadnji red sjedala u njima pomocni, sklopivi, jesu li i ta sjedala opremljena normalnim pojasevima i smiju li se uopce na njih montirati sjedalice?

Ancice, velis, tri autosjedalice u corsi? nemam corsu, ali kako znam da se radi o manjem autu, bas me zanima jesu li sve tri bile one vece, s naslonom, za djecu koja mogu sjediti, ili je medju njima ipak bilo koje 'jaje' ili booster.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ali ako je taj zadnji red sjedala u njima pomocni, sklopivi, jesu li i ta sjedala opremljena normalnim pojasevima i smiju li se uopce na njih montirati sjedalice?
    ta sjedala su najnormalnije namjenjana za prijevoz putnika pa tako i dijece. na njih se mogu montirati AS, neka su opremljena i isofix sustavom kao i red ispred (ako taj model auta ima isofix). moraju imati normalne pojaseve inače se ni odrasli ne bi na njima mogli voziti, a onda im baš i nije neka svrha.
    pomoćni su stoga što su manje udobni. možda su nešto uži ili tvrđi ili manje 'zavaljeni'.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi imamo Opel zafiru -monovolumen s dva (3)reda sjedala i stvar funkcionira ovako. Dvije AS 0-18kg su montirane na zadnjem sicu, između njih se mogu ja uvuči ako treba ili bi stao jedan booster po potrebi, treča sjedalica 0-19 neznam baš. Možda tako da kao ono u Corsi zalupiš vrata i nadaš se da ništa neče puknuti. Iza tog reda sjedala imamo još dva "pomočna" sjedala koja se dižu po potrebi. E sad na njih (ajmo ih zvati 3 red) se ulazi tako da se prevali naslon 2 reda (kao na uatima s 3 vrata) što je naravno neizvedivo ako su u 2 redu več montirane AS. Jedamput smo samo u nuždi montirali jednu AS u taj 3 red i može se normalono montirati ali se meni to ipak nije odpalo, nekako mi je doslovce beba u bunkeru iako je u svom sicu na sigurnom. Sve u svemu moje iskustvo je takvo da ako mi ikad ponovno zatrebaju sjedalice 0-9 kupit ču OBAVEZNO one s bazom (ovaj put nisam) jer je užasno nezgodno vezivati male sjedalice jednu preko druge ( a da ne spominjem 3) a s bazom je to čas posla. Što se tiče velikih sjedalica ako trebate staviti 3 onda vam treba i veeeliki auto , pomogučnosti monovolumen klasu veči od zafire ili kombi. MM je več izabrao i koji ako bude curka na putu. Luđak jedan rekla sam da me ni ne pita sljedeče 3 godine.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    ali ako je taj zadnji red sjedala u njima pomocni, sklopivi, jesu li i ta sjedala opremljena normalnim pojasevima i smiju li se uopce na njih montirati sjedalice?
    ta sjedala su najnormalnije namjenjana za prijevoz putnika pa tako i dijece. na njih se mogu montirati AS, neka su opremljena i isofix sustavom kao i red ispred (ako taj model auta ima isofix). moraju imati normalne pojaseve inače se ni odrasli ne bi na njima mogli voziti, a onda im baš i nije neka svrha.
    pomoćni su stoga što su manje udobni. možda su nešto uži ili tvrđi ili manje 'zavaljeni'.
    imam vw sharan (isti takav je i fordov galaxy ili seatova alhambra) i ima iza vozaca i suvozaca pet jednakih sjedala (tri u drugom redu i dva u gepeku). osim srednjeg u drugom redu koji ima pojas u dvije tocke (sto mi je veliki minus), ova ostala cetiri sjedala imaju pojas u tri tocke. nema razlike u udobnosti ni zavaljenosti.

jedini problem moze biti sto kad su sjedala u trecem redu (gepeku) u upotrebi, prtljaznik je znatno smanjen. ja uspijevam u njega staviti (uspravno) sklopljena graco voyager kolica (stara sedam godina) ako s njih skinem onu plasticnu precku koja bude pred djetetom, a na koju se montira sjedalica-jaje...

trenutno u gepeku sjede noa na boosteru s naslonom (maxi-cosi rodi) i leo u sjedalici 0-18 (concord ultimax) okrenutoj u smjeru voznje. ida se vozi u srednjem redu do vratiju najcesce bez boostera (ili s boosterom s naslonom kad smo na putu). dva sjedala su doma u spremistu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •