Willow, welcome back!
Ja cu se pokusati prikljuciti izazovima. Ne koristim fejsbuk (vise) pa moze tu :D
Willow, welcome back!
Ja cu se pokusati prikljuciti izazovima. Ne koristim fejsbuk (vise) pa moze tu :D
moj prijavak
zwow 75 - 14:19
neki bobov - isto noge radile
tabata - preskakanje štrika (al ne idem na brzinu nego da se uštosim)
i nešt mi fali još al ne znam što
Sasa, koliko ti traju zwow-i? Sto je konkretno u ovima?
Inesice
Sto je tabata? :neuka:
ukratko, jedna ili dvije vježbe izvode se po 20sec pa se 10sec odmara. i tako 8x što ispadne 4 minute. u tih 20sec rada trebalo bi urati maksimalnu brzinu izvođenja vježbi. što veći broj ponavljanja u tih 20 sec.
evo jednog šireg objašnjenja
http://www.fitness.com.hr/vjezbe/pro...nog-tkiva.aspx
naslov je malo ambiciozan, al to je to
dopisat ću malo kasnije što je u zwowu 75
inače traju, kako koji i kako kome oko 15-20 minuta
ali se prije treba razgibat i zagrijat, poslije istegnu
Kopiram s fejsa post od Inesice;
TABATA - Jučer smo spomenuli tabatu kao način vježbanja. Što ili tko je tabata i ajmo jednu odvalit danas
Trajanje - 4 minute
Tabata je intervalni trening kojeg je osmislio Japanac dr. Izumi Tabata, trenirajući brze klizače.
* Kada možemo tabatu jednostavno ukomponirati u naš dan?
S obzirom da je to HIIT (high intensity interval training) nema nekog smisla odvježbat dok nismo ugrijani. No to ne znači da se trebamo pola sata zagrijavat za tabatu koja traje 4 minute. Možemo iskoristiti neku aerobnu aktivnost tijekom dana i onda u sklopu nje ili nakon. Npr: nakon šetnje, parkića i penjanja po stepenicama na Xti kat, tijekom žustrijeg dijela šetnji, nakon umjerene vožnje bicikla, nakon ili tijekom trčanja umjerenim tempom. Ono, kad uđemo u kuću, kažemo uf i idemo pozdravit stričeka tabatu.
* Kako?
- Zgodno je imati na kompu neki tabata timer ili na mobitelu. Ima puno besplatnih aplikacija sa tabata timerom. Meni je ova za komp baš zgodna: http://www.tabatatimer.com/
- može se odabrati jedna vježba ali ja bih preporučila 2 jer je zabavnije i raznovrsnije.
- može aerobna (jumpin jack, mountin climbersi, skipovi...) ili za neku mišićnu skupinu (trbušnjaci, supermeni, čučnjevi, iskoraci, sklekovi) ili mogu i izdržaji (u skleku, na laktovima (plank), supermen, čučanj izdržaj, iskorak u izdržaju, most (malo naprednije)...). Izdržaje je zgodno kombinirati sa aerobnom ako nam treba duže vremena za ulovit dah. Ako smo vani onda žustro hodanje 20sec, 10 sec lagano.
- intervali funkcioniraju tako da se 20 sekundi izvodi vježba, a 10 sekundi odmara, lovi dah
- vježbu treba izvoditi sa skoro pa maksimalno brzim i jakim naporom. Kad se uštosimo zadnjih 3-4 serija broj ponavljanja bi trebao početi padati, a napor rasti.
Ukoliko radite nekoliko serija tabata (više puta po 4 minute) svakako se između serija odmorite 3-5 minuta i slobodno smatrajte to odrađenim treningom tog dana.
Slobodno navedite koji primjer DANAŠNJE tabate u komentare
Ja napišem svoju kad je odradim i svako tolko virnem jel ima koja vaša.
*Inesica*
ja i mali prehlađeni zvjerski. Navečer ću odvalit jedan treningić čisto da se malo iznojim i da izbjegnem temperaturu.
Hvala na velikom postu!
Inesice, kad sam pocela citati, zazvonilo mi je da je zhang to spominjala, mislim da je timere spominjala- to me i sjetilo.
Jako mi se svidja princip. Super.
Znam s djecom sici pred zgradu pa preskakati uze ili vrtiti hulahop dok se one igraju s frendicama.
Sad cu si lijepo nastimati timer i super! Skakati volim. I jos mogu kombinirati vjezbe.
Ina niz
Inesice, ti ovako skaces?
Jump over the rope with feet together, one jump per turn.
Ne mogu vjerovati da guglam kako se pravilno preskace uze lool.
Nisam znala jel da skocim jednom ili duplo- sto je lakse.
pa osnovno bi bilo ovo što si napisala.
jedan skok i uže jednom ispod.
bez međuskoka -ako na to misliš
treba malo vremena da se uštosimo. ruke/noge da se sinkroniziraju.
ma užas. a ono dječja igračka.
i sad kad mi ide sve bolje i bolje sve mi draže to uže
za sad preskačem:
sunožno, jedan skok jednom uže okolo
desna noga tako
lijeva noga tako
visoki skip
moram probat još škarice, pa raširit noge (ko jumpin jack)
i svakako pokušavam double underse. to je kada se skoči, a uže se dva puta provede ispod nogu
i ja sam si nabavila taj speed rope. taj se ne petlja.
mislim da deal extreem za 35kn. mislila sam si da ak mi ne bude dobro budu ga cure preskakale. al nedam im ga
speed rope
poglete ovu curu
http://www.youtube.com/watch?v=ofOJoK-eEWo
Inesica, vidim da si nasla novi izazov
Samo bih primjetila da uz sve egzibicine curka ne skida osmjeh s lica![]()
E. i ja pogledale zajedno, E. na kraju i zapljeskala. Svaka cast!!! :klanj:
zwow 56 traje 8 minuta. sličan princip kao tabata. 25 sekundi high knees with jump rope, onda 25 sekundi squat press with dumbbells, onda poet 25 sekundi high knees, onda dumbbell rows, onda high knees, onda jump lunge and twist with dumbbell, onda high knees i onda one leg toe touch push up. i onda sve ponovo. dakle dvije runde. svaka vježba 25 sekundi, izmedju max 5 sekundi za promjenu.
super cardio. a samo 8 minuta. šteta propustit.
zwow 73
3 runde time challenge-
10 jump tuck and pistol squat
10 3-point abs with a light exercise ball
30 sec of flutter kicks
60 sec of inverted plank (with one leg up, every 15 sec switch legs)
20 twist step ups (with heavier ball)
ja nemam lopte, pa radim s utezima. trebalo mi je 20.05 minuta, ali opet sam brljavila sa pistol squats. grrhhh.
prije svega sam se zagrijala. kojih 5 minuta. nisam se rastegla na kraju.
mislim da je ok trening. kak se vama čini?
idem sad gledat za sutra.
Sasa, odlican je!
Pa da, ako je ovo samo 8 min i samo cardio, onda je prihvatljiv jos jedan zwow.
Moram pogledati video, sad kapa s mene
Danasnji prijavak:
Cardio alpha laganini 25 min.
1 Tabata jumping row. Hvala, Inesice!!
E, zhang, nasla sam na svom pametnom telefonu i aplikaciju koju si preporucila i ima bas za tabatu.
Bemu, sad vidim hiperlink :D
Hvala jos jednom!
preko neta sam naručila. nisam ni taj na linku. samo sam išla staviti link na koju foru je to uže.
zwow75:
10 - one arm weighted (6kg) squat (jedna ruka pa druga ruka. ukupno 20)
20 - low jacks
1 - push up
30 - dragon lunges + side kick - mjenjat noge
20 - low jack
1 - push up
10 - weighted (6kg) side squat (bučica do stopala) and twist (bučica iznad glave i zakrenut se) - jedna strana pa druga, ukupnp 20
20 - low jack
1 - push up
3 takve serije na vrijeme
Ja sam danas tatianu za lower. Mislila sam jos ubaciti ovaj gore zwow koje je inesica isto stavila, ali nije bilo sanse.
Mozda ga sutra ujutro odvalim. I nakon toga rest do ponedjeljka. Osim ako ne budem gletala na gruntu. Al to je pimplavo i staticno pa se ne racuna.![]()
a i svima kaj vam treba pola kartice da nabrojite kaj ste vježbale....majke't ja sam tek išla na youtube studirati kaj je to jumping jack i sve ono..ono "sjedenje" uz zid ...itd....
danas "samo" trčanje za djecom po kvartovskim parkovima - od 11-17.....od toga 3 sata hodanja...jel se to računa?
![]()
u biti...sad se smijem sama sebi ...od silnog cjelodnevnog multitaskinga sad osjećam "krivnju" da nisam već napravila i par čučnjeva neg tu čitam
hihihih (sori, neću više)
![]()
Canaj
ja prijavljujem dvodnevnu pauzu, grlobolju, zlovolju i popi.ditis![]()
Danas je muz vidio par (muz i zena ili cura i decko :D) kako rade sklekove kraj auta. Svaki kraj svojih vrata
Aj da cujem, koja je?
Canaj, jednom se oprasta! Vjezbanje u 22 je meni tesko, to ti priznam. Uvijek gledam uglaviti u normalan dio dana. Ako sam na GO, onda dopodne. Kad radim poslijepodne. Djeca se ili igraju ili pogledaju zli crticili ak bas ne ide, cackaju malo po ajfonu
![]()
Posljednje uređivanje od Anci : 23.08.2013. at 22:14
Nisam ja , auto mi je na popravku (a muž niti u binilu ne bi sklek napravio).
ja sam danas odradila bobov izazov , ali ne najbolje ( nisam uspjela odraditi sve u zadanom vremenu , ali obzirom da nisam radila lakše verzije nije tako loše ). http://m.youtube.com/watch?v=ajrOOTr...%3DajrOOTrH6oc
Nisam ja , auto mi je na popravku (a muž niti u bunilu ne bi sklek napravio).
ja sam danas odradila bobov izazov , ali ne najbolje ( nisam uspjela odraditi sve u zadanom vremenu , ali obzirom da nisam radila lakše verzije nije tako loše ). http://m.youtube.com/watch?v=ajrOOTr...%3DajrOOTrH6oc
odvaljujem na ovo sa sklekovima
kavofob, pop..ditis je vjerojatno posljedica nedostatka endorfinahoće to tako kad te nešto izbaci na par dana iz rutine. Zato ćeš sljedeći trening sto posto razvaliti
Meni je danas dan odmora,sutra se nadam otrčati,ako se uspijem izgubiti na sat vremena iz kuće, s obzirom na to da u nedjelju krstimo bebolinu i bit će promenada u kući cijeli dan. Ima li netko kakav recept za nedoživljavanje živčanog sloma uzrokovanog cjelodnevnim posluživanjem rodbine (Normabel sam već pripremila
).
aries, kaj da ti velim, ja svoje zato još nisam krstiladobro, ne baš zato, ali ni ideja okupljanja rodbine nije pomogla
Nisam ni ja lol
Ja danas prenjela cijelu biblioteku iz jedne sobe i drugu. Starije djete nazicalo da dobije svoju sobu. I jos izabrao a za svoj raj zeli radnu. Pa sad igraliste postaje radna, a radna njegova.
Sve u svemu se nateglila, sto knjiga sto ormara.
U jednom trenu smo bili u West Gate i vidjeli Willow, pisem da zna ko ju je napao ispred Muellera. Jer nije skuzila da sam ja.
Mrtva sam idem spqvati. Sutra se sele atolovi i kreveti.
ma skužila sam, ali sam jučer bila kao da me netko opalio mokrom krpom po glavi
dezorijentirana od puta i umora
i vidiš, mogla sam te pitati hoće li biti rasprodaje, ajd pošalji mi na pp
uglavnom, konačno sam si kupila novi badić
a inače što se tiče slika, ovdje sve neki fit komadi, onako djevojački mršave cure u formi![]()
za naše prostore poprilično netipično
Bliski susreti :D
Ja pobjegla u pauzi od kise i istrcala 6.5 km!
Sad sam mirna![]()
ku kuuuu,samo da se kratko javim,nastancale ste 3 strane a samo 2dn nisam bila on-line....
animirat sestru je teze nego sto sam mislila,ja sam sinoc samo 100 cucnjeva i 100 jumpin jacks odradila jer trcanje za 3je djece me umori..( 1 moje i 2je od sestre)...
idemo na kupanje 2x dnevno,dosta plivam, malu s rive umacem u more,ne znam ni ja koliko sam ju puta tako bucnula pa sam to kontala ko' dobar dead-lift sa 11kg!)))
prehrana?odoljevam silnoj junkozi koje je odi puna kuca....
ja danas zwow 75 za 14.25 i standardni 56. malo me bole koljena. kao da skripe. od čega to dodje
Morala sam ovo prokomentirati. Nabavila si ja uže za preskakanje iz intersporta koje čak broji koliko puta ga okreneš. I znam ja da sam kao mala preskakala uže ko luda i su se susjedi žalili na mene, nisam birala ni vrijeme ni mjesto- skakala-skakala...... i mislim si ja kako sam maher u tome (prošlo 20 godina). Majko moja. Pokušavala sam jedno petnaest minuta a onda, nakon što mi je špaga lupila po ušnoj školjci da sam zvijezde vidjela, tlak mi se dignuo na 300 i od onda nisam više skakala nit imam želju.Ko voli nek izvoli. Ne i ja.
Optimisticna
Sasa, nemam ti pojma od cega bi bilo...
Inesice, Zhang, koliko cesto vi ubacite tabata trening?
prijavak za jučer... 30 DS L1, D3, ipak odrađeno
i danas me skoro pa više ništa ne boli![]()