Mogu, ali prvo moram naglasiti da nisam nutricionist niti stručnjak za prehranu, nego samo netko tko je istu proučavao neko vrijeme, konkretnije BB (bodybuilding) prehranu. Neke cure se ovdje ne slažu sa mnom (niti ja sa njima

) i furaju paleo i lchf prehranu. Na kraju je bitno otkriti što odgovara tvom tijelu. Npr., jedno vrijeme sam furala način prehrane da nisam kombinirala meso sa krumpirom ili sam izbjegavala palentu.. Ali to nikako nije odgovaralo mom organizmu i kada sam to prestala raditi, bilo mi je puno lakše, a nastavila sam mršaviti čak intezivnije nego dotad.
Također, u BB prehrani je dopušteno i poželjno malomasno mlijeko, a mene svako deblja i napuhuje pa sam ga potpuno izbacila iz prehrane.
Zato ti evo neke opće smjernice što je jako poželjno:
- puno piletine, puretine i ribe
- puno lešo povrća
- voće za međuobroke, pogotovo banana nakon intezivnog vježbanja
- za doručak su dobre žitarice, npr zob + malomasni jogurt ili crni kruh + posni sir + pureća šunka
- kuhana jaja (ja pojedem jedno svaki dan i ne izbacujem žumanjak, iako po BB principu ide 1 žumanjak na 5 bjelanjaka)
- šakica orašastih plodova
- svježi i mladi sirevi (ne tvrdi!), a najbolji je posni sir
- maslinovo ulje i salate
- rasporediti ovu hranu u 5-6 malih obroka dnevno
S tim da se ja hranim po principu da meso i povrće mogu jesti često, voće 2 - 3 kom dnevno, mliječne proizvode dvaput, npr. zdjelica žitarica s jogurtom za doručak i šnita mladog sira za rani ručak, znači oni su na minimumu. I velika šolja zelenog čaja sa ucijeđenim limunom mi je nezaobilazna svaki dan.