whey ti bude kao obrok, večernji?
koliko bi to bilo kalorija...taj tvoj shake?
koji whey, od kud?
whey ti bude kao obrok, večernji?
koliko bi to bilo kalorija...taj tvoj shake?
koji whey, od kud?
Kad smo oko hrane ja sam od jučer na jednom sirovom detoxu. Mlatim po povrću i voću, smoothijima, napravit ću si i energetske kuglice za sutra (ipak imam dva treninga) od orašastog i ostalih voćkica. Ne planiram, bit ću na njemu koliko mi se bude bilo.![]()
da. nekad večera, nekad doručak. ovisi jel imam domaćih jaja
ako piješ s vodom onda nije puno kcal. možda 200, Danči? ja ne pratim kcal u ničemu
prije nisam nikad pila whey, ali jedna draga forumašica mi pred koji mjesec poklonila polumjesečnu zalihu Gold Standardabio mi je prefin pa nisam druge ni isprobavala
![]()
znači to je i fino?
vidiš, vidiš...moram malo bolje to zguglati![]()
ne znam kakav je s vodom, ali s bananom i mlijekom je božanstveno fin. nekad jedva čekam da dođem doma samo da si zmiksam whey za doručak![]()
znači to bi mi bilo i zdravo i korisno i fino...
skroz si me sad bacila u razmišljanje
koji okus piješ?
Mene strah piti te proteine dok dojim, a trebala bih. Ovako izgleda moja prehrana ovih dana, u ovom raspoloženju:
Doručak: zobene pahuljice s jogurtom ili 2-3 namazane šnite (marmelada + maslac, ponekad nutella sad kad sam bila u PMS-u) i zeleni čaj s medom i limunom.
Ručak: najčešće juha + meso + povrće. Jednom su pale lazanje + salata, a jednom i tjestenina + mozarela. Nedjeljom sarma kod mame.
Večera: salata sa kuhanim jajetom ili piletinom.
E sad to ništa ne bi bilo strašno i problematično da nemam slatke međuobroke. Nekada je to smoothie, nekada čokolada (i ne, nije crna). Kada sam dobra, uzmem studentski mix.
pošaljem ti info na pp
whey je nadomjestak proteina. ne bih ga svrstavala zdravo/nezdravo nego jel ti treba ili ne, s obzirom na trenutni proteinski unos i koliko vježbaš
Danči je napisala super članak na blogu pa pročekiraj
Trebamo li whey?
vas dvi ko da ste dva različita svijetašto zapravo i jeste, jer svi smo mi jedinke!
ja sam mislim negdje između vas dvi, tako da živio paralelni svijet
Ja danas:
D: 40g velikih zobenih kuhane na vodi + banana + mjerica wheya + malo cimeta + 1 dcl vode
MO: mala jabuka, nekoliko badema + 1/4 mjerice kazeina
R: 50g int. riže + povrće malo zdinstano na žličici maslinovog + 130g puretine na naglo
V: 60g int. tjestenine + tuna (rio mare u maslinovom ulju - iscjedim dobro ulje) + 14g ribanca
KO: šalica kefira + 30g smrznutih malina + 7g whey-a/kazeina
Ovo je oko 1500kcal - ako mi fali, pojedem još voća (suhog/svježeg) ili badema.
dok sam ja napisala post, cijelu ste stranicu napisalepod "vas dvi" mislila sam na kavofob i sasu....
mjerica wheya - 120kcal + banana (manja) 110kcal + 3 dcl mlijeka (malomasnog) 120kcal = oko 350kcal
Moj shake za doručak ima 400 kcal. Ne stavljam mlijeko jer mi bude previše kcal, ali s mlijekom je puunnooo ukusnije, makar ja se nikako ne bunim, ovo mi je mljaaaaccccccccc!!!!!!!!!
Danci, puno je to hrane
Kavofob, umrla sam na ona cetiri jaja s kobasicom![]()
mamica, teško je procijeniti ovako koliko je to proteina jer naravno ovisi o količinama. U svakom slučaju u doručak bi trebala ubacit proteine, a iz mo slatko...ovaj studentski mix stavi u vrečicu u torbu i nosi ga svugdje sa sobom. Kad zafali, lijepo ruku u torbu i riješeno![]()
sad ću ja ko roza, znam da ponekad bude dosadno, ali ja prijavljujem danas odrađeni šesti put bfbm za redom, sutra zasluženi dan odmora. jutros mi je bome bilo teško ugurati ga u raspored, naravno da sam kasnila na posao.. ipak je to 55 min, ima toga.. ali uh što sam bila ponosna na sebe
e, apri, ja sam isto tako, uz svako redovito počinjanje vježbanja bi krenula i redovita lavovska glad, popraćena redovitim kroničnim umorom kroz dan (i ofkors ekstra kilama koje su se očitovale u preuskim hlačama..).
i sad, čitajući ovo tvoje, shvaćam da ipak kod mene ima pomaka (premda i dalje ne na vagi niti na hlačama). mjesec i pol vježbam svako jutro i već neko vrijeme (nisam ni primijetila kad je to došlo) više nisam luđački gladna, čak naprotiv, uopće ne osjećam da želim/moram pojest pečenog vola nakon treninga. i već neko vrijeme nisam kronično umorna (čak se i seks vratio na dnevni red, što mi je očiti pokazatelj da ponovno imam snage i za druge stvari u životu)
moj whey bude preko 500 kcal ziher jer stavim veliku bananu ili dvije manje i punomasno mlijeko... ostala mi navika od lchfa; što masnije to slasnije
ako se počnem debljati smanjit ću. za sada guštam
Danči, ja se tebi divim. Ak će trebat za 6-pack, dođem po instrukcije kako menu složiti![]()
da da, sam ti dođi, ako ga želiš tražit 100 god.......
i da, koliki ti to blender imaš da to sve stane
meni je najbolji dio LCHF-a bulletproof coffee: espresso + žličica kokosovog ulja + malo maslaca + 2 dcl punomasnog mlijeka + žličica kakao + malo stevije + kazein (okusi vanilija ili čokolada) - uhhhhhhhhhh
Ninik, ako se odlučiš pazi da uzmeš kvalitetan brend whey-a i definitivno ti ne preporučam voćne okuseVanilija, čokolada ili neutral
![]()
To je otprilike ko da kažeš ovisniku o heroinu: "Lijepo ti u torbu mišolovku i kada poželiš uzeti heroin iz torbe, samo ruku unutra i riješeno". Ukratko, ja sam junkie. I to onaj najgore vrste - koji uživa u svojoj ovisnosti i uopće je se ne želi riješiti, ali pritom želi lijepo tijelo
Nego, pila sam ja te proteine nekada davno, u studentskim danima, kada sam disciplinirano jela kako treba, vojnički po propisu (čokoladni, mmm). Samo sam se sada radi dojenja ustručavala.
ja danas zobene + banana, dvi ness kave bez secer, R jedna tortilja, puno zelene salate a V vjv jogurt ili juhu od cvjetace i brokule, zavisi koliko budem gladna. bit ce vjv jos jedna kava dok budem cekala josipa na nogometu.
preskocila sam cilu stranu
nisam nikad probala taj whey.
zobene pravim pola voda pola mliko, nisu mi fine samo na vodi. i cimet obavezno!
aqua bravo!
Nisam se javljala nekoliko dana ,bas ste se raspisale..
Cure cestitam na brutalnim treninzima!! I odlicnim rezultatima!
Anci,da bar ja imam tolko sala
Da jedem ko sasa,vallda bi umrla od gladi
Vec sam pisala da jedem puno previse,pa necu pisati svoj meni..
Whey isto pijem sa mlijekom i bananom..jako fiiiinooo!!
I najbitnije,vjezbam stalno,jucer odmor danas opet trening..
Danas cu sprinteve pa cu bas pratit pace pa javim![]()
ja uživam u svojoj jillianki, sad mi postaje puuuuno lakše
odlučila sam ne preći dalje dok ne osjetim da je to to, da mi više nije nikakav izazov
što s etiče hrane , mislim da podosta jedem , evo danas- D:kefir sa zobenim i lanenim, dva oraščića u medu, kava s mlijekom,MO: - malo pecivo, kava i jabuka mala, R: tjestenina sa malo piletine i kupusom s bučinim uljem; za večeru domaća kobasica/ špek, čaša mlijeka i li jogurta....
znam da je to puno ali meni paše i ne mogu zamisliti da gladujem ni minute jer mi se ruke tresu i gotova sam od nerovoze...
Milasova, ajd bas javi. Ja sam neki dan u-m-r-l-a nas printevima. Nisam znala da je to tako tesko.
ja volim sve jesti i sve mi je fino
zajutrak: kava s mlijekom i šećerom
doručak: fermentirani proizvod s nekom voćkom (banana, jabuka ...), malo suhih badema, cimeta, zobenih pahuljica. Nekad samo stavim chia sjemenke. To nosim od doma.
ručak na poslu: danas recimo riža u woku s povrćem i mesom, salatu, buftlu
Kad dođem doma još jedem oko 5,6 neki oblik ručka.
kakav okus imaju chia sjemenke? Slatke, slane, gorke? Gledam ih već neko vrijeme uzet ali sam bila kupila 4kg gojica (na turbo popustu) pa se s njima borim![]()
Danči, neutralnog su okusa, stavim ih desetak minuta prije u jogurt i one nabubre. Bude onako želatinasto, meni je fino.
Anci,kad trcim ,trcim na taj nacin..istim tempom mi je dosadno..
A ovako se puno vise umorim..
Obicno minutu trcim na 13 km/h, a dvije min.lagano na 8.. I tako do 7 puta..nisam pratila kilometre..
Danas me menga zeznula-prv nakon poroda pa cu samo napravit gornji dio..
Vidjet cu sutra stanje pa ak budem dobro sprintam![]()
Chia su jako zdrave i nemaju nikakav okus..
Bas kako je napisala larmama
Tko je ono jos na runkeeperu? Nek mi posalje pp kak se zove tamo da se pratimo![]()
ništa od RK ni drugih aplikacija za mene. kaže md da je moj iphone toliko star da ništa ne podržava :/
idem rain sweatat za utjehu... vidimo se za koji sat![]()
Ja sam napravila swimming, od 15 do 6 :modifikacija:
Tajming je 23 min, sljedeci put radim sve!
Sretna sam da nisam odustala vec da sam radila ovu modifikaciju i vidjela da ja mogu dosta. Nisam uopce pauzirala izmeju burpija i bas sam hepi!!
I, zhang, whole burpee!![]()
Ako me kuzite, nisam radila od 20 do 11 (ili do 1 ko zhang) vec od 15 do 6.
Anci, šaljem
Cijelo popodne čekam da istrčim, bojim se da ništa od toga, maleni cendra cijeli dan.
Ja ovaj tjedan ne vježbam jer kćer i ja slavimo rođendane. Isti datum, 30 godina razlike između nas. Ove godine okrugli rođendani. Jučer odradila feštu za 27 osoba, sutra feštam na poslu a u subotu s frendovima. Plus rođendan za klince iz razreda.
Idući ponedjeljak mi treba detox i post.
Anci, kužimo te i bravo, bravo, bravo
Tako sam happy da si ga išla raditi
A još više sam happy s upravo odrađenim IWRS
Ni sama ne vjerujem u svoje vrijeme jer ovo mi je bio workout života - 44'00''
Danči, poslušala sam te i nisam stajala, jednostavno sam furala koliko god hvatala zrak, čak sam zadnjih par rundi ubrzala, ponio me adrenalin
I ono što ne bih nikad vjerovala, nisam mogla disati na početku svake runde, nakon burpeeja i squat jumpsa samo bih se spustila na pod i onako u šusu napravila prvih 5 sklekova da ne bih ni skužila i onda drugih 5 uz očajnički napor, ali išlo je!!
Nemate pojma koliko sam sretna i u sedmom nebu upravo
Jedina modifikacija su mi bili squat jumpsi bez opterećenja, sklekove nisam radila na koljenima nego sve muške.
Idem pod zasluženi tuš i wheyom se zasladiti.
Kavofob,ti nisi sa ove planete!!
Bravooooooo!!!
Da te nisam vidjela uzivo nebi ti povjerovala u one slike gdje imas preko 90 kg
S obzirom kakve sad treninge odradujes ko od sale..
a da ti kreneš "propovijedati" okolo
mnoge su se tako obogatile