Stranica 20 od 259 PrviPrvi ... 1018192021223070120 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 12933

Tema: Vježbačice 1,2,3...(ili : "bez izgovora , molim!")

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

apricot, zašto ti posao ne dopušta, predaleko si?

mojca, nisam ni ja baš cvjećka da čekam zeleno ako nema auta.
    Ali to je rijedak slučaj, kod mene je promet i prepregust.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa ga, pregust je, baš zato i mogu ići na crveno kad svi stoje ili gmižu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ah, pa to se razme, treba samo dobra procjena.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ajme jeste dosadne s tim biciklima,ja ga ne znam vozit (nikad sjela),totalno me ne interesira i ide mi na zivce MM koji mi to nabija na nos kad god u nekoj setnji prodjemo pored iznajmljivaca bicki....
    a gle, ja ne trčim. barem ne tolke pruge ko tu neke ptice trkačice. al nije baš da su mi dosadne.
    bicikl je praktičan. ko ga i ne voli vozat u rekreativne svrhe, u praktičnima zna pokleknut (barem ovi zagorci uokolo hoće. i slavonci, a bome i one barbe na pagu su sa magaraca prešli na bicikle ne bi li dosegli do nekih povrtnjaka za koje ja jedva da sam uspjela i skužit gdje se nalaze). tako, bicikl je ako ništa drugo onda praktičan.

a nije bed ako si bez bicikla. ti na romobil

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    joj, ja bih se spasila da mogu na posao biciklom
    ono, baš mi fali vožnja

ali ne mogu, moj posao to ne dopušta :čeka mirovinu:
    bome, ne može
    i ja kažem.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Btw... nakon početne krize s ovim novim načinom prehrane, osjećam s odlično. I osjećam da se lagano topi špek na leđima (tamo u visinu bubrega recimo.... tu meni prvo dođe i ode.) Vagati se ne bi smjela nego jednom tjedno... ali nisam ja izdržala. Već imam kilu i pol manje... to mi je ipak previše za u 5 dana, idem zvati da mi pojača obroke.
    sumnjam da ti je drastično smanjila kalorijski unos. u prvih tjedan, dva ode i dosta vode kod promjene prehrane. ne brigaj
    mislim, nemoj se sad zbedirat

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nekad davno išla romobilom na posao... fora je.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    apricot, zašto ti posao ne dopušta, predaleko si?

mojca, nisam ni ja baš cvjećka da čekam zeleno ako nema auta.
    Ali to je rijedak slučaj, kod mene je promet i prepregust.
    cure jel vi biciklirate po pločniku, kolniku, biciklističkoj na pločniku?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure moje vi ste toliko napredne da me strašite
    Roza jel imaš raketu u guzici pa možeš toliko izdržati?
    Sasa pistol squats?
    Cure naklon do poda.
    Kavofobica super ti je fb i blog i ja volim da se stave i žene koje nisu savršene a izgledaju lijepo i iako nisu small veličina.
    Nismo svi predodređeni da budemo small, ja prva, kada sam bila najmršavija i kosti su mi virile užasno sam izgledala svima a u medium verziji puno bolje izgledam, sada mi fali cca 10 kg manje do medium verzije ali budem ja to pomalo.

Sve cure koje počinjete ne dajte se obeshrabriti ovim divnim rezultatima naših fit mama, neka vam budu poticaj, bar su meni.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam nekad davno išla romobilom na posao... fora je.
    ide i jedan moj susjed

romobil je zgodan jer ga možeš preklopit pa ponijet gdje oš

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gdje ima biciklistička, uvijek sam na njoj, ako je nema, onda pločnik. Kratak dio vožnje do posla vozim po kolniku (zabačena cestica) - iako u principu kolnike izbjegavam
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 05.09.2013. at 09:08

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Cure moje vi ste toliko napredne da me strašite
    Sve cure koje počinjete ne dajte se obeshrabriti ovim divnim rezultatima naših fit mama, neka vam budu poticaj, bar su meni.
    Ja bi samo htjela komentirati da smo sve mi zapravo jače i snažnije nego što to mislimo.
    17.01. se nisam uspjela popeti na 2 kat bez odmora jer sam ostajala bez daha od tog napora. Kad sam počela vježbati 30DS, umirala sam od muskulfibera, i vježbanje s anitom mi je bilo preteško. Nisam mogla napraviti niti jedan jedini sklek. I još k tome uopće nisam sportski tip, dovoljno je reći da sam iste tenisici imala valjda 15 godina jer ih od neupotrebe nisam mogla niti uništiti.

Jučer sam istrčala 15,5 km, u subotu prohodala 41 km, mogu napraviti 10x10 sklekova. Ovo ne navodim da se hvalim, nego želim reći da niti u snu nisam mislila da sam u stanju napraviti nešto takvog. Još moram spomenuti da imam artozu na desnom stopalu (posljedica nošenja isključivo visokih peta zadnjih 25 godina), zbog koje sam čak znala i šepati ako bi malo duže hodala. Danas me ništa ne boli. I uskoro ću napuniti 40 godina.

Teško mi je kad se sjetim načina života koji se svodi na posao-auto-kuća-kauč-umor. Bila sam puno umornija dok nisam vježbala nego sada. I za to ne treba puno vremena. 30 minuta dnevno i svatko može biti u super formi.
    Naše tijelo je napravljeno za puno više, šteta je da se zadovoljavamo minimumom.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

4 puta po plocniku (tamo gdje je dovoljno sirok), ostatak po kolniku.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ako je ikako moguće ne vozim po pločniku. Znam da koliko meni smetaju pješaci, smetam i ja njima... a osim toga čim siđem s bajka sam pješak.. Ali ako je baš neka brza i jako prometna cesta ipak odem na pločnik, no, na njoj većinom i nema puno pješaka.
    Ako ima bic staza vozim po njoj.

Meni je jutros samo moja ulica bila problem, jer je škola u njoj, a taman se moje vrijeme odlaska na posao poklapa s vremenom dovoženja djece u školu, pa je sve puno... i kolnik i pločnik. Sutra ću ići zaobilaznim putem, da izbjegnem školu. A dalje sam više manje na kolniku, a nakon toga i na bic stazi.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi samo htjela komentirati da smo sve mi zapravo jače i snažnije nego što to mislimo.
    17.01. se nisam uspjela popeti na 2 kat bez odmora jer sam ostajala bez daha od tog napora. Kad sam počela vježbati 30DS, umirala sam od muskulfibera, i vježbanje s anitom mi je bilo preteško. Nisam mogla napraviti niti jedan jedini sklek. I još k tome uopće nisam sportski tip, dovoljno je reći da sam iste tenisici imala valjda 15 godina jer ih od neupotrebe nisam mogla niti uništiti.

Jučer sam istrčala 15,5 km, u subotu prohodala 41 km, mogu napraviti 10x10 sklekova. Ovo ne navodim da se hvalim, nego želim reći da niti u snu nisam mislila da sam u stanju napraviti nešto takvog. Još moram spomenuti da imam artozu na desnom stopalu (posljedica nošenja isključivo visokih peta zadnjih 25 godina), zbog koje sam čak znala i šepati ako bi malo duže hodala. Danas me ništa ne boli. I uskoro ću napuniti 40 godina.

Teško mi je kad se sjetim načina života koji se svodi na posao-auto-kuća-kauč-umor. Bila sam puno umornija dok nisam vježbala nego sada. I za to ne treba puno vremena. 30 minuta dnevno i svatko može biti u super formi.
    Naše tijelo je napravljeno za puno više, šteta je da se zadovoljavamo minimumom.
    cure, ovo od Roze:
    - copy / paste u word
    - boldajte boldano (ili još po volji)
    - povećajte font tako da sve maksimalno razvuče na jedan A4
    - print
    - lijepite na friđ, zid, pano, vrata, pored ogledala, gdje god vam drago

Roza

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Najvećim dijelom bic. stazom (zato jer postoji) i dio kolnikom. Ne bi se nitko (normalan) vozio ni kolnikom ni pločnikom
    kad bi postojale bic. staze.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Roza, kao prvo, a za ovo citirano se apsolutno slažem.

Ja tek kontinuirano vježbam malo manje od tri tjedna. Kombiniram Jilian i trčanje.

Da mi je netko rekao da ću nakon dva tjedna vježbanja moći istrčati 4 km i napraviti 5 pravih sklekova, rekla bi mu da je lud.Jer ja u životu (40-te se bliže) nisam mogla napraviti niti jedan, jedini sklek: onaj pravi, "muški".

A kao što Roza kaže, apsolutno sam bila umornija bez vježbanja!

Sinoć sam tako čvrsto spavala nakon trčanja (inače imam lak san i budim se za WC) da nisam mogla vjerovati da je jutro.

Zato cure, sve koje ste u nedoumici ili vam je početnički teško, go for it

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vau Roza, još malo i ode ti u maratonce. (ja krepam nakon mojih mizernih 4 km )

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pepi tako mi te divno čitati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja na putu do posla (40 minuta vožnje) koristim sve ove podloge i još jednu makadam tj. nasip . Isto tako natrag.
    Inače imam prastari Rogov bicikli i trebala bi ga promijeniti, no unazad 6 mjeseci su kolegi i kolegici ukrali bicikle na poslu pa nemam baš volju.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se po selu nisam biciklarila do sad, ali moje mjesto zivljenja je nekako dugacko, sve ti je blizu, a ipka daleko. npr do poste ti je glupo ici autom, jos gluplje busom, a biciklom je super. zato sam kupila jedan
    kradje se i ja bojim. umrla bi od jada da mi se to dogodi (porali su me u zivotu 3 puta, najmanje sam jadna bila kad su mi kurali novcanik)

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

vozim po biciklističkoj i pločniku, ponekad po kolniku, ali me uglavnom previše strah, a klince u sjedalici ne bi vozila po kolniku nikad. ali mislim da sam jako pristojan vozač, ne guram se, ne zvonim aagresivno i lijepo zahvaljujem kad me se propusti.
    roza svak ti čast na uspjesima!! super te čitati!
    danas radim zwow 83. cica je bolje, makar i dalje malo boli.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sasa, super za cicu!
    Mene je mastitis isto sokirao- dobila sam ga s tad dvogodisnjim djetetom.
    Hug, neka prodje brzo.

Roza, bravo, divno te citati!
    I Pepi takodjer! Nevjerojatne ste (smo )!

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Vagati se ne bi smjela nego jednom tjedno... ali nisam ja izdržala. Već imam kilu i pol manje... to mi je ipak previše za u 5 dana, idem zvati da mi pojača obroke.
    Ni u ludilu to nemoj raditi. Pusti salo nek se topi :D voda i frisko salo ti uvijek odlaze intezivno na pocetku. Sto si deblja, to ces vise (i brze) kila izgubiti. Ne brini, nece ti nista nauditi. To je - visak.

Cekaj dok dodju na red one ukorijenjene kile, imat ces se kada patiti.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Roza, moj naklon! Bravo! Zaista posramite sve nas koje posrćemo pa se nisam ni htjela javljati od muke.
    Nisam vježbala 15 dana i da stvar bude gora ne bih navečer imala volje ni išta raditi po kući. Ok, dijete i briga oko njegovog ponašanja zadnjih dana iscrpe ali nisu opravdanje. Danas idem vježbati sa dvije mlade mame i djevojkom koja je u godinu dana skinula 30kg a sada se sprema za postati trenerica. Poslije idemo na sat plivanja na bazenu. To me veseli. Takav mi izlazak treba. Vratit ću se bicom doma u ponoć.

kavofob - mene i dalje zabrinjava problem s kilažom. Naime, od neke brige ne bih danima gotovo ništa jela, popila bih pivo, zaspala. Kilaža stoji. Stajala je i kad sam jela disciplinirano, ribu i sirovo povrće. Sad sam odlučila ići po principu djevojke sa -30kg koja ima sličan organizam poput mog, barem sada nakon trudnoće. Od jučer sam si podebljala proteine, tj. uvest ću si veće komade ribe, smanjiti mahunarke, mliječne proizvode. Prije bih sa ovim pala ispod 50 sigurno, a ovako ne vidim da mršavim i bez vage. Ima li veze sa hormonima, godina je prošla nakon poroda, kolostruma imam, hm.... to zaista zna demotivirati.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Samo da prijavim da mi je dan jucer bio ludnica, ali ipak sam odvjezbala Jillian u 10 navecer i to pravo zenski

Skoro sve sam odradila kao Anita i bez varanja nastavljam gusliti po 30ds, u prirodi mi je da testiram samu sebe, svoju disciplinu i izdrzljivost u necemu sto mi se ne da (po tom principu sam i polozila vozacki, napisala diplomski itd., sada su na redu 30ds i Ljetopis ptice navijalice od Murakamija).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ni u ludilu to nemoj raditi. Pusti salo nek se topi :D voda i frisko salo ti uvijek odlaze intezivno na pocetku. Sto si deblja, to ces vise (i brze) kila izgubiti. Ne brini, nece ti nista nauditi. To je - visak.

Cekaj dok dodju na red one ukorijenjene kile, imat ces se kada patiti.
    Je, tako nekako mi je rekla i sestrična (savjetnica za prehranu, pa me prati). A kad dođu na red ove ukorijenjene, početi ću vježbati.

I, moram priznati da mi je super da varijanta s njom, stalno smo na sms-s, mailu, telefonu... odmah me korigira ako nešto krivo radim, daje mi podršku ako mi je teško.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

[QUOTE=kavofob;2473976] Skulirana, odgovorit ću ti jer te volim, da je netko drugi ne bih trošila riječi [QUOTE=kavofob;2473976]

ovim si me prvim odma razoruzala....

[QUOTE=kavofob;2473976]FM veliča ljepotu i snagu ženskog tijela i pokušava potaknuti mame da nezdrave navike promjene u zdrave; da počnu zdravo papati i redovito vježbati. E sad, stvar je osobnog ukusa pojedinog moderatora što će stavljati na stranicu. Meni osobno su lijepe mršavice s mišićima, bilderice izvan natjecateljske kondicije (da nisu dehidrirane i s mrvu više masti nego u natjecanju), a bogme i curvy cure. Ne vidim razlog da ne stavim zdravo, jedro, privlačno žensko tijelo... a vjerujem i da one vježbaju, ne ubijaju se, ali itekako te obline ne bi opstale u ovom obliku da koji squat ne padne. [QUOTE=kavofob;2473976]

sve stoji,samo ove kategorije koje spominjes da su ti lijepe su vjezbacice,ove to nisu,a obline im opstaju jer su po mojim procjenama u raaanim 20tim kad sve odoljeva gravitaciji...em im jos nije bilo pristekanih sisaca...

[QUOTE=kavofob;2473976] Da povučem paralelu s prehranom. Ne sviđa se svima paleo, ali to je prehrana mog izbora pa nju promičem, ali ne bih imala ništa protiv da netko stavlja fotke svojih veganskih jela ili bilo čega drugog ako je junk/industriske prerađevine free. [QUOTE=kavofob;2473976]

prehrana je nesto sto je tvoj odabir,dok je gradja i (ne)obdarenost nesto s cim se rodis....

[QUOTE=kavofob;2473976] Dnevno stavljamo 5-10 postova, neki zahtijevaju poprilično posla, neki su eto tako... ali ne može se sve svima svidjeti. Da ne spominjem članke na blogu koji oduzimaju hrpu vremena za istraživanje i sažimanje u neku smislenu cjelinu. Btw. oglas za moderatora još uvijek stoji, rado bismo FM osnažile s nekom vježbačicom pa da više piči po strong fotkama... tako da, curke javite se [QUOTE=kavofob;2473976]

e, da mi je sat-dva viska,odma bi se prijavila.... ma meni dizu tlak komentari koje fotke izazivaju,a to je uvijek protiv mrsavosti...ne bi da su ikad stavljene fotke haute-couture anoreksicnih modela ili bilo koga premrsavog... Limu sam tek jutros skuzila,zanimljivo skupila je puno manje lajkova...))) Sve Victoria Secret manekenke su takve, vitke, imaju i nesto prsa i guzice (a bome i misica)!

a gle, ja ne trčim. barem ne tolke pruge ko tu neke ptice trkačice. al nije baš da su mi dosadne.
    bicikl je praktičan. ko ga i ne voli vozat u rekreativne svrhe, u praktičnima zna pokleknut (barem ovi zagorci uokolo hoće. i slavonci, a bome i one barbe na pagu su sa magaraca prešli na bicikle ne bi li dosegli do nekih povrtnjaka za koje ja jedva da sam uspjela i skužit gdje se nalaze). tako, bicikl je ako ništa drugo onda praktičan.
    eee,ali svatko zna trcati,voziti bicikl ne... ma mene MM toliko tlaci da ga naucim vozit da mi je postala jako odbojna pa zato....
    u Du ima jako malo biciklista,teren i nije za njih,previse uzbrdica,uskih cesta pa je i opasno...ljeti izludimo sa turistima na njima....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 05.09.2013. at 12:02 Razlog: nesto sam shebala quotanje...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Skulirana, apsolutno te kužim... sve utrenirane fotke poberu manje lajkova, a mršave nikad ne stavljam, a stalno jagme protiv mršavih.

palčice, razmišljam i ne znam što bih ti savjetovala... razmišljam o hlačama broj 34 što si neki dan spomenula. Ja sam ušla u 36, ni u najboljim danima nisam manje od 38 nosila, a opet vidim neke viškove. Mislim da smo generalnu u kujcu.

Ajd neka netko inspiriraniji napiše pametan post... danas nije moj dan

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Palcice- ja mislim da si na dobrom putu, povecan proteinski unos i treniraj. Sigurno ce biti rezultata. Sigurno. Ja mrzim, ali stvarno, kad mi ljudi govore kako sam premrsava. I kako su ljepse oble zene. I mislim da se to jos dodatno ispotencirano otkad treniram... Ne znam zasto.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hocu rec, ja volim oble zene. Ali nisam takva i nikad necu bit..

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam bila mršava djevojčica koju su obline, je li, zatekle u pubertetu. I slika mene kako sam ogromna i debela. Gledam svoju sliku iz osmog razreda osnovne škole, 58 kg na ovu visinu (jako rano sam dosegla svoju visinu) i sjećam se kako sam bila uvjerena da sam predebela, da imam ogromna bedra i guzice i kako sam znala ništa ne jesti po 3-4 dana, dok mi zlo ne bi došlo.

Negdje sredinom srednje škole počela sam sa jo-jo efektom, odnosno fazama debljanja i mršavljenja.

Tek godinama kasnije, shvatila sam da isti problem ima i moja majka. A ne sjećam se da sam je ikada čula da govori kako je na dijeti ili kako je debela. Ona to nije govorila PREDA MNOM, ali ja sam ipak usvojila taj loš obrazac ponašanja i pogrešan odnos prema hrani i svome tijelu. I jako me je mučilo da ću to isto prenijeti svojoj kćeri.

MM je najviše promijenio moj odnos prema hrani i vježbanju. On, koji je veliki gurman i sportaš (neko vrijeme čak i profesionalni), naučio me je kako da uživam u raznolikoj hrani i malim porcijama. Da ne mora sve biti slatko, intezivno, škrobasto i obilno. Da se može uživati u različitim okusima i stati kada si najeden, a ne prejeden.

No, to je dugotrajan proces. I danas ima dana kada pojedem pizzu sa kojekakvim masnim prilozima, teglu bijele linolade namazane na petit kekse. Mislim, može li gore i perverznije od toga? Ali danas mi takva hrana donese više muke nego užitka.

Ugl., my point is, kako svaki dan želim biti bolja osoba na svakom području, tako se to odnosi i na područje prehrane i vježbanja, odnosno brige o svom zdravlju i tijelu. Nikada neću znati zašto je to moja mama radila sebi i zašto to i ja radim sebi. Nema smisla, jer život je lijep, donosi puno dobroga i treba uživati u tome. Želim imati zdrav odnos prema hrani i tijelu, ne liječiti svoje probleme, frustracije i nervoze hranom. Želim imati realnu sliku o sebi, a ne debeljucu kada sam mršava i obratno (da da, dok me MM nije uslikao neku večer, pojma nisam imala koliko mi se kilogrami ipak vide, ja sebe u ogledalu vidim normalnom).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mrzim, ali stvarno, kad mi ljudi govore kako sam premrsava. I kako su ljepse oble zene. I mislim da se to jos dodatno ispotencirano otkad treniram... Ne znam zasto.
    Ok, meni to ne govore no nije mi jasno zašto ljudi to govore. I to još onak sa zgražanjem.
    Nećeš nekome reći: joj, kak si debela! Ali ćeš reći- joj kak si grozno mršava. Bezveze.

Što se tiče odnosa prema hrani... ne govorim nikad o debljanju i dijetama i sl.
    Čuju one okolo za dijete i sl. mada znaju da ja nikad, al nikad nisam na dijeti.
    Da ja jedem povrće i sl. jer mi je fino i jer je zdravno. Da slatkiše jedem malo jer ih nije zdravo jesti puno.
    Da vježbam jer volim. Ne zato da budem mršava. I tako dalje..

Onako, teško je jer oni dosta kupe stvari okolo...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, meni to ne govore no nije mi jasno zašto ljudi to govore. I to još onak sa zgražanjem.
    Nećeš nekome reći: joj, kak si debela! Ali ćeš reći- joj kak si grozno mršava. Bezveze.
    Zato jer su ljubomorni.

Ja nikad nisam čula da se neko žensko zaozbiljno žali ako smršavi koju kilu. Svi se veselimo malim brojkama na vagi i ljubomorni smo na žene koje su vitke građu, posebno ako imaju brz metabolizam pa ne ulažu mnogo truda da postignu vitkost.

Ja NISAM mršava, nimalo... ali čula sam taj "ajme, kak si mršava" bezbroj puta otkad nisam debela. Jučer me teta u pošti sumnjičavo pitala jesam možda bolesna kad sam toliko smršavila

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kako god okreneš, žene su kao prvo vrlo samokritične prema sebi a onda zbog toga valjda još dodatno prema drugima (pogotovo drugim ženama),
    većini je gušt komentirati tuđi izgled i tražiti zamjerke, neke će ti reći u facu: "joj, čini mi se da si se malo udebljala", neke: "joj, kako si smršavila",
    a neke će šutjeti ali će u sebi guštati što imaš kila viška/manjka

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Valjda je ostalo ljudima u podsvjesti da je debelo lijepo i zdravo.
    Ja nekidan pričam sa susjedom i kasnije mi komentira njezina kćer(koja prati moje izlete u paleo i vježbanje) kako ju je mama nazvala i rekla da sam jako smršavila i da se vidi da sam bolesna i da nešto nije u redu.(btw možda 3-4 kg su otišla, skoro pa ništa).
    Mada mogu reći da znam par ljudi koji su smršavili a da nisu ni prehranu korigirali niti vježbali, ispalo je da su stvarno bolesni bili i to žešće dijagnoze. Tako da sve treba uzeti s rezervom, možda je ženska stvarno zabrinuta.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kavofob, isto kao i ti. Možda se obujam i je smanjio ali ja vidim samo višak. Od šume ne vidimo stablo. Valjda bi sada sve htjele više i više.

Koliko nas je ovdje koje nismo mogle ni sklek a sada ih radimo 10X10, muških. Kao i zgibove. Mislila sam da ću to moći ako se u budućem životu rodim kao Rambo. Sad ih u parkiću napravim. Komentirajući druge dosta kažemo i o sebi. Pogotovo ove negativne komentare na račun kila i sl.

*mamica*, svaka čast, puno si toga već napravila za sebe.
    saša, ja bih tebe u top modele, izgledaš prekrasno i ljubomorni su. Nitko od nas ne bi htio imati sala. Mislim da se i jesam sjetila da si ti u jednom trenutku povećala unos proteina a ostalo smanjila. Pisat ću što jedem ovih dana pa ako budem imala sreću naći ću se sa jednom nutricionisticom ili nekome tko nije subjektivan kao mm.
    (danas crna kava, grožđe, malo tune i graha jer idem na ručko-večeru - riba i salata).

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

moja mama zna bit prgava. baš joj zna ić od ruke.
    prije, otprilike godinu dana, na ručku povodom nekog ročkasa (i imamo 4 ručka godišnje. taman se tolko mogu skulirat), kaže ona meni dok je sjedila za stolom i tanjurom natrpanim po drugi put.
    'kaj ja to radim od sebe, vide mi se kosti!' (radi se o ključnim kostima)
    ja sam samo rekla 'niš' i brljam nešt po kuhinji

onda je MM stao u moju obranu:
    'ne vide joj se nikakve kosti. ima ona još dosta viška. znam ja' (on je bio realan. imala (imam) viška al ne na ključnim kostima)

uglavnom, nisu izašli članci po crnim kronikama.
    i da ljudi znaju biti i zavidni.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam nikad dobivala tako drastične komentare jer nisam imala neke velike pomake u kilaži (mislim jesam u svojim očima jer znam kako izgledam poslije poroda a kako kad treniram, al u hlačama to ne izgleda drastično drugačije).

Ali ono što mene izluđuje je što kad me ljudi vide kad nešto jedem (a uvijek jedem podosta, a naravno mogu si priuštiti i 3 komada torte ako mi se jede, jer to inače NE jedem), skoro pa uvijek to bude komentar "ajme lako je tebi, ti možeš sve jesti koliko hoćeš, ti si mršava". Prije sam uvijek bila krajnje zbunjena i ni sama ne znam što bih rekla a da se ne upetljam u neku raspravu, sad odgovorim da ja "izgledam tako kako izgledam jer treniram i jer ne jedem kao svi drugi, da jedem isto kao svi drugi i da ne treniram, izgledala bih isto kao i svi drugi". Obično onda zašute

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

anchie
    ja i vježbam između ostalog da mogu svašta fino (ne uvijek nezdravo ali svakako kalorično) jesti a da se to ne vidi na meni

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A e Dobar je to feeling kad ne moraš razbijati glavu jel ćeš 2 ili 3 komada torte slistiti

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ili 4 ili 5 palačinki (ali s domaćim pekmezom)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    .

Ali ono što mene izluđuje je što kad me ljudi vide kad nešto jedem (a uvijek jedem podosta, a naravno mogu si priuštiti i 3 komada torte ako mi se jede, jer to inače NE jedem), skoro pa uvijek to bude komentar "ajme lako je tebi, ti možeš sve jesti koliko hoćeš, ti si mršava". Prije sam uvijek bila krajnje zbunjena i ni sama ne znam što bih rekla a da se ne upetljam u neku raspravu, sad odgovorim da ja "izgledam tako kako izgledam jer treniram i jer ne jedem kao svi drugi, da jedem isto kao svi drugi i da ne treniram, izgledala bih isto kao i svi drugi". Obično onda zašute
    komentar ti je odlican!

Ja ustvari radim isto kao i ti.
    Kod mame se redovito ubijem u hrani i ugljikohidratima :D jer moja mama predobro kuha i volim njenu hranu. I bude svega puno. Ne pazim uopce. No, kod nje ne rucam cesto i zato si sve dozvolim.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa da, nije mi to lifestyle, to su povremeni izleti koje si mogu priuštiti s guštom

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Focus, lower focus, ajme noge mi se tresu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Focus, lower focus, ajme noge mi se tresu
    Bravo, Storma!
    Lower je super. Budes vidla sutra (ako te dohvati muskulfiber ko mene)

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mogao bi, ovako nisko se još nisam uspjela spustiti (koja rečenica lol)

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mrzim Lower.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Storma loool!

Prijavak:
    6.5 km, cca 47 min trcanje
    Tabata cucnjevi- morala sam probati :D