-
ekstraaktivan,anemičan, zubići i umorna mama
odakle početi.. dakle, moj J će uskoro napuniti 19 mjeseci, inače je jako aktivno, pametno i znatiželjno dijete. aktivno u smislu da rijetko sjedi, uvijek je u pokretu a i ja s njim. al to je meni super, i nije bilo problem do nedavno.
prije 10-ak dana vadili smo krv zbog noćne temperature do 38,5, niš strašno sama je padala, bila je odvojeno dva dana. malo curio nosić. ok to smo riješili da je vjerovatno uslijed izbijanja zuba. izbijaju mu barem 4 kutnjaka koliko mi da vidjeti, a čini mi se da su i očnjaci na pomolu.
e, nalazi su pokazali nizak Hb i Htc, pa smo ponovili za tjedan dana u slučaju da je ipak bila u pitanju kakva infekcija pa da je pad uslijed toga.
novi nalaz Hb 90, željezo 4.
naravno dobili smo ferrum 2x 2,5ml. na mjesec i pol pa ćemo vidjeti kako će ić.
e sad, on meso mrzi, probali smo svašta al ne ide, plus još uz te zube on jako slabo jede i očito ga zbilja muče.
inače voli i voće i povrće većinom, slatkiše rijetko jede, a meso minimum minimuma i to povremeno.
jogurta može na litre ali ga više ne dajemo jer kaže pedica da je i to moglo kumovati nižem željezu (ne ometa apsorpciju baš kao mlijeko ali ometa).
dojim ga još uvijek prije dnevnog i noćnog spavanja, nekad pred jutro, ali odvojeno od obroka.
mene to sve naravno opterećuje, a možda i on to osjeti, dodatna opterećenje je što ga se prvih par dana stalno nutkalo za jesti, pa onda i on već poludi od toga svega, em ga ja nudim, em sveki stoput ponavlja jedi jedi.
ok malo smo se smirili.
ono što me muči je to da je on zadnjih dana "poludio", još je aktivniji nego inače, stalno u pokretu, stalno traži ruku da me nekud vodi, ako se meni ne da odmah počne plakati, ne smijem nikud bez njega, kod tate neće (ruku na srce ni tata mu se ne trudi baš previše), u biti samo mene vuče za sobom i plače čim krenem nekud..
ja se zbilja trudim da mu olakšam ako je to samo faza, smirena sam maksimalno, sama se sebi divim, ali mene to ubi i psihički i fizički.
danas sam bila zbilja krepana i na kraju sa živcima, on ima toliko energije da je to nevjerovatno! cijeli dan titra okolo!
i čim mu nešto ne paše počne se derati. a onda ga krenu još i zezati i provocirati zbog plakanja pa on još gore.
danas je bio kratko u šetnji s bakom pa s tatom al ostatak dana je na meni.
mislim, ne znam više što mu je ni što više učiniti ni u čemu griješim..a umorna sam!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma