Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: cijepljenje kod upisa u 1 r.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno cijepljenje kod upisa u 1 r.

frendica je odgodila upis djeteta u prvi r. jel obveza cijepiti dijete iako ne ide u skolu ? moze li ga cijepiti dakle druge godine ?sta joj mogu ? mislim najvise zato je odgadala upis u 1 r.da izbjegne cijepljenje, dijete je od priorixa s godinu dana dobilo reumatidni artritis.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Postoji osnovno zakonsko pravo na školovanje. Moj će iduće godine isto krenuti necijepljen. Ne mogu odbiti školovanje djeteta jer nije cijepljeno.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne cijepe ako se odgadja.
    U svakom slucaju vec je bila kod doktorice i, ocigledno, nije cijepila pa ne znam zasto bi je sada netko zvao.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa zove ju doktorica i prijati se prijavom ak ne cijepi

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zove ju doktorica i prijati se prijavom ak ne cijepi
    Svasta. Po mome misljenju nema osnove za prijavu jer to cjepivo ide prilikom upisa u prvi razred a ona dijete nije upisala nego je odgodila upis.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Problem nije riješen ako odgodi. Onda ju čeka sve to iduće godine. Kakva je to doktorica koja tako prijeti?
    Neka joj tvoja frendica preloži ovo:

Citiraj TATA MATA prvotno napisa Vidi poruku
    Ej stari...mi drugu bebu nismo cijepili i donijeli smo definitivnu odluku o necijepljenju do kraja.
    Na srecu drugo dijete nije rodeno u RH (planski) i naravno da nije cijepljeno u bolnici.
    Vec sam pisao na jednom drugom topicu koje su tvoje mogucnosti:

Kolko sam se i sam informirao i trazio rupe u zakonu jedino suvislo kaj sam nasao je članak 8. Zakona o zastiti prava pacijenata 169/04 koji kaze:

Pravo na obaviještenost
    Članak 8.
    Pacijent ima pravo na potpunu obaviještenost o:

– svome zdravstvenom stanju, uključujući medicinsku pro*cjenu rezultata i ishoda određenoga dijagnostičkog ili terapijskog postupka,

– mogućim prednostima i rizicima obavljanja ili neobav*ljanja preporučenih pregleda i zahvata,

Da stvar bude bolja:

V. KAZNENE ODREDBE
    Članak 41.
    Novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 do 50.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj zdravstvena ustanova ako:

1. uskrati pacijentu pravo na obaviještenost iz članka 8. ovoga Zakona,

Za prekršaj iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 10.000,00 kuna i odgovorna osoba u zdravstvenoj ustanovi.

Članak 42.

Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 10.000,00 kuna kaznit će za prekršaj zdravstveni radnik ako:

1. na zahtjev pacijenta uskrati obavijest (članak 9.),

E sad...nas plan je taj Zakon primjeniti na vrticu...a dal je to moguce upotrijebiti i u rodilistu fakat ne znam...ali svakako nemas kaj izgubit.

Forumasica trimama je postavila neka pitanja na koja nema sanse da ti daju suvisle pismene odgovore pa ih probaj upotrijebit...evo ti ih:

Poštovani,

Srdačno Vas molim da ispunite moje zakonsko pravo na informacije o cjepivu, i pismenim putem mi odgovorite na moja niže navedena pitanja i nedoumice. Smatram da su mi Vaši odgovori neophodno potrebni kako bih bio u stanju donijeti ispravne i odgovorne odluke u vezi zdravlja mog djeteta.

1. Od kojih tvari se sastoji cjepivo kojim želite cijepiti moje dijete?
    2. Na koji način su dobivene te tvari?
    3. Da li cjepivo sadrži thimerosal ili aluminij?
    4. Da li cjepivo sadrži tvari životinjskog podrijetla?
    5. Da li je testiranje bilo kojeg sastojka sprovedeno na životinjama?
    6. Da li cjepivo sadrži genetski modificirane organizme, ili tvari koje su proizvedene pomoću genetski modificiranih organizama?
    7. Svjestan sam da u cjelokupnoj populaciji cijepljene djece statistički mora postojati skupina na koje cjepivo može ostaviti negativne posljedice. Da li postoji metoda koja će mi 100% garantirati da se moje dijete ne nalazi u toj skupini?
    8. Navedite puni naziv proizvođača cjepiva, zemlju porijekla, godinu proizvodnje, i dobavljača ili uvoznika.
    9. Navedite puni naziv državne institucije koja pred Zakonom preuzima odgovornost i jamči za kvalitetu i pozitivan učinak cjepiva.
    10. Da li je svaki liječnik u Republici Hrvatskoj koji sprovodi cijepljenje svjestan da (sukladno Zakonu Svjetske Zdravstvene Organizacije) u slučaju da cijepi dijete unatoč protivljenja roditelja, time preuzima svu odgovornost za eventualne neželjene posljedica cijepljenja?
    11. Na koji način bih mogao ostvariti svoja Zakonom zajamčena prava na prigovor savjesti?
    12. Ne želim da moje dijete konzumira cjepivo koje je testirano na životinjama. Da li postoji cjepivo koje nije na taj način povezano sa patnjom živih bića?
    13. Proizvodnja, uvoz i distribucija cjepiva su poslovi u kojima se obrće veliki kapital. Ako postoje nepravilnosti, vjerojatno će se nastojati da ostanu skrivene od javnosti. Osjećam da su bilo kakve informacije u vezi cjepiva teško dostupne, a pogotovo informacije o djeci koja pate od trajnih posljedica izazvanih cijepljenjem. Da li postoji znanstvena studija u vezi ove teme, i da li je moguće dobiti ju na uvid ako postoji?

Vaše odgovore tražim u dobroj namjeri. Smatram da dostupnost informacija unaprijeđuje
    društvo.

Sa zahvalnošću,

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I po mom. Zvala je hzjz u zagrebu glavnog sefa i on kaze da ne mora cijepit do upisa u 1 r ako je odgodila. I kalendar kaze 1 r ili kod upisa a ne 6 godina, 7 godina itd..

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sda se ne mogu točno sjetiti, ali mi smo neko cjepivo, možda baš to pri upisu, odgodili zbog astme. E sada se stvarno en mogu sjetiti jel to bilo ono prije samog polaska u školu, ili ono koje dobiju kao prvašići.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne kužim, koje se to cjepivo odgađa zbog astme? Čim prođe akutna faza ili egzacerbacija, dijete se može cijepiti s cjepivima koja su na rasporedu i pri upisu i tijekom školske godine. Nije astma razlog za dugotrajno odgađanje cijepljenja.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim, koje se to cjepivo odgađa zbog astme? Čim prođe akutna faza ili egzacerbacija, dijete se može cijepiti s cjepivima koja su na rasporedu i pri upisu i tijekom školske godine. Nije astma razlog za dugotrajno odgađanje cijepljenja.
    Samo zanimljiv podatak, vitiligo sam dobila sa nepunih 6 godina, od tada nisam cijepljena niti s jednim cjepivom ( bolest nije bila dovoljno istrazena, nisu bas znali o njoj i nisu htjeli riskirsti)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

frendica je odgodila upis djeteta u prvi r. jel obveza cijepiti dijete iako ne ide u skolu ? moze li ga cijepiti dakle druge godine ?sta joj mogu ? mislim najvise zato je odgadala upis u 1 r.da izbjegne cijepljenje, dijete je od priorixa s godinu dana dobilo reumatidni artritis.
    A zašto to pitaš ovdje, a ne na nekom kompetentnom mjestu?

Jesi li sigurna da je frendica odgodila upis u školu najviše zbog toga da bi odgodila cijepljenje za godinu dana? Moram priznati da mi to zvuči vrlo nevjerojatno i sklon sam vjerovati da je to tvoja pogrešna interpretacija. Jer odgađanje cijepljenja za godinu dana u toj dobi je stvarno najmanja i najmanje važna posljedica odgađanja upisa u školu i posve je nebitno u odnosu na druge koristi i/ili štete od odgađanja upisa.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nismo dugotrajno odgodili cjepivo, samo za par mjeseci, ali ipak mislim da to nie bilo ono prije škole

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da sam sigurna da je to bio razlog, zena se boji cjepiva a nemoze dobit potvrdu o necijepljnju .

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I moje je djete dobilo vitligo s nepunih 6 a cjepljena je redovito.
    Nisam nikada čula za poveznicu s vitiligom i cjepljenjem.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa Vidi poruku
    Samo zanimljiv podatak, vitiligo sam dobila sa nepunih 6 godina, od tada nisam cijepljena niti s jednim cjepivom ( bolest nije bila dovoljno istrazena, nisu bas znali o njoj i nisu htjeli riskirsti)
    Ja vjerujem da mozes dobit odgodu za bilo koju kronicnu bolest sam ak nades specijalista koji ce ti to napisat.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja vjerujem da mozes dobit odgodu za bilo koju kronicnu bolest sam ak nades specijalista koji ce ti to napisat.
    Ne ide to baš tako.

Možda I nađeš nekog tko će napisati da se dijete ne smije cijepiti jer ima neku kroničnu bolest, ali kad to pročita netko tko zna da ta bolest nije kontraindikacija a cijepljenje, ta potvrda ništa ne vrijedi. Samo se kompromitira taj koji ju je napisao.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam cijeli prvi razred djetetu odgađala cijepljenje Priorixom, ne zato što sam htjela odgađati nego je stalno nešto bilo - ili bolest ili druga cjepiva, i nikom ništa. Zvali su nas par puta iz ambulante školske medicine, mi bi rekli da nećemo sad cijepiti i to je bilo to.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam cijeli prvi razred djetetu odgađala cijepljenje Priorixom, ne zato što sam htjela odgađati nego je stalno nešto bilo - ili bolest ili druga cjepiva, i nikom ništa. Zvali su nas par puta iz ambulante školske medicine, mi bi rekli da nećemo sad cijepiti i to je bilo to.
    x. do trećeg razreda. onda su počeli zvati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •