Stranica 7 od 12 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 594

Tema: Emocionalno jedenje /ovisnost o hrani

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Sjetila sam te se pulinka jučer u teretani...jedna napolitanka ima 43 kalorije, a ja sam u 5 minuta na orbitreku skurila 18.6
    Prijedlog je sasvim legitiman ako će BB noćiti na Orbitreku
    A dobro, ja nisam nikad predvidela da će BB da čudesno smrša za 5 min. na nekoj spravi .
    Nego sam se nadovezala baš na onaj momenat kad se ona prejede za utehu- ljuta je: jede, tužna je: jede, iznervira je dete: jede.
    Tako bih i ja, ali imam dvorište i bicikl i umesto da požderem milku prosto izađem napolje, em sam se sklonila od hrane, em za pet deset minuta obično zaboravim da sam htela da je pojedem.
    BB to ne može ali možda može da zameni tešenje hranom tešenjem vežbanjem, možda i ne funkcioniše tako, otkud znam, meni se čini da su mnogi ljudi koje znam upravo to uradili, zamenili zavisnost od hrane zavisnošću od vežbačkog endorfina .

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nemojte me krivo shvatit, nije mi namjera po***at se Bubilo na ćeif, ali bi li mi netko objasnio zašto je bulgur dobar a tjestenina loša, bila sam uvjerena da je to manje više ista stvar?
    Posljednje uređivanje od tangerina : 10.05.2019. at 07:21

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Samo sam htjela reci da sam od sutra na dijeti.
    I da sam otkrila ovo u subotu
    https://gastro.24sata.hr/recenzije/b...kroasana-23496
    Jaooo krasno a ne smijem ni pogledati.

Ja sam išla čitati o emocionalnom prejedanju i shvatila da imam samo grižnju savijesti kad jedem a ne bih trebala, ostalo ne radim.. dakle samo sam prasica.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Nemojte me krivo shvatit, nije mi namjera po***at se Bubilo na ćeif, ali bi li mi netko objasnio zašto je bulgur dobar a tjestenina loša, bila sam uvjerena da je to manje više ista stvar?
    tang dobro pitanje. U principu je ista stvar, jer je bijelo brašno, ali nisam htjela ubiti bubili u pojam.
    tjestenina sama po sebi nije loša (naravno da postoje razlike, da li je bio, da li je durum... sada postoje i one od kvinoju, sa dodatkom slanutka, leće, heljda...sa boljim glikemijskim indexom..) ako je jedeš s mjerom, te ako ti sa kruhom i slatkišima ne čini bazu prehrane)

nisam imala srca to reći bubili, pošto bih to htjela sve suvislo obrazložiti - kako ja vidim prehranu, jako ja vidim ovisnost o slatkom..., ali ne stignem, pa ću kad stignem.

ne bi bilo ba odmet napraviti detaljne pretrage statusa minerala, vitamina u organizmu, provjeriti crijeva - sindrom propusnih crijeva, ali o tom potom.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bubilo, ako nisi pojela dva tanjura bulgura, super je to i dalje!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja baš ne proučavam sve tako detaljno , ali koliko sam skužila, nije problem kriuh, nego pšenica od koje je napravljen. To nije ona pšenica koju su jeli naši stari nego neka jako tretirana. No valjda netko zna bolje od mene.

Kaj se tiče pekarnica - meni je najbolje zaobilaziti ih - doslovno pređem na drugu stranu ceste. No mene "ubijaju" muž, koji to sve kupi, i mama, koja je kao mama od BB i samo peče i kuha tijesto.

E sad, sjetila sam se jednog starinskog jela kojeg obožavam- ne znam koristi li se to ime. mi smo uih zvali trenjci - zamijesi se tijesto (btrašno, voda i mislm jaja) i rade se onak nepravilni oblici koji se kuhaju. Kad su gotovi, zaliju se dinstanim lukom Evo, to je hrana za koju bi se ja "prodala"

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ne bi bilo ba odmet napraviti detaljne pretrage statusa minerala, vitamina u organizmu, provjeriti crijeva - sindrom propusnih crijeva, ali o tom potom.
    Ne bih se ni ja htjela ni sa kim svađati, ali sindrom propusnih crijeva tj. leaky gut syndrom je pseudoznanost i bojim se da će to Bubilo gurnuti u ruke ljudi koji će samo zarađivati na njoj jer neki dr. opće medicine od HZZO-a free of charge neće htjeti razgovarati o tome. A bojim se da će i pretrage statusa minerala i vitamina voditi istome - nuđene po ljekarnama, idealan upsell za ljekarnike.

Vitamini i minerali:

https://www.slobodnadalmacija.hr/moz...anak/id/601519

Nabasala sam slučajno na ovaj topic jer nemam problem. Nakon čitanja sam i ja počela osjećat craving za hranom (ali ja sam hipohondar pa na mene "prelazi"). Moja je poanta da možda, ma koliko razumijem bettyn argument da taj problem drugi ne razumiju, nije dobro ostati samo u krugu svojih sličnih. Meni se možda najbolje čini tražiti pomoć od stručnjaka, kao i za pušenje, neplodnost itd. - znači, ljudi koji se time bave stila nutricionisti, treneri, možda i psiholozi, fakat ne znam. I kužim mogućnost zamjene jedne "ovisnosti" drugom (vježbanje), ali je ta "zamjena", dok nije pretjerivanje (ne znam to definirati, ali viđam i toga, više kod muških, koji ne razmišljaju o "stabalcima brokule", nego tipa 10 h ureda, 4 h teretane) je ipak zamjena nabolje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.05.2019. at 09:04

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Leaky gut s kanadske stranice za gastro istraživanja:

https://badgut.org/information-centr...-gut-syndrome/

Bottom Line

Whatever you hear in the media, the fact remains that there is no quality research to support the existence of ‘leaky gut syndrome’. The situation becomes especially dangerous when you consider that the symptoms associated with this disorder are present in a number of other illnesses, so a quick diagnosis of leaky gut is more likely to leave patients untreated for what really ails them.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    E sad, sjetila sam se jednog starinskog jela kojeg obožavam- ne znam koristi li se to ime. mi smo uih zvali trenjci - zamijesi se tijesto (btrašno, voda i mislm jaja) i rade se onak nepravilni oblici koji se kuhaju. Kad su gotovi, zaliju se dinstanim lukom Evo, to je hrana za koju bi se ja "prodala"
    Nano, to je tarana kod nas, ja mislim?
    Jaja i brašno, zamesi se tvrdo testo i onda se narenda na krupno na trenicu (rende, ne znam kako ga zovu kod vas?), pa liči na "crviće". Može se jesti tako sa lukom ili samo sa puterom ili mašću a mogu se gurnuti umesto rezanaca u supe i čorbe
    Kad bolje razmislim, kao Sremica u Bačkoj uz pretežno mađarsko-rusku genetiku i tradicionalnu kuhinju kakva sam i mogla biti nego debela i mala . Kad pogledam svoje sugrađane mojih 60kg/157cm mi dođu skoro manekenski, ovde je brašno namirnica No1., a integralno brašno već izaziva podozrive poglede "evo je, ova opet filozofira ". Tako da ja razumem patnju da se promeni kompletna ishrana zasnovana na brašnu i skrobu...
    Posljednje uređivanje od pulinka : 10.05.2019. at 09:46

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Samo sam htjela reci da sam od sutra na dijeti.
    I da sam otkrila ovo u subotu
    https://gastro.24sata.hr/recenzije/b...kroasana-23496
    i ja sam to otkrila nedavno, kupila kruh, i doma donijela pola jer su mi kolege iz sobe ostalo pojele

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Jaja i brašno, zamesi se tvrdo testo i onda se narenda na krupno na trenicu (rende, ne znam kako ga zovu kod vas?), pa liči na "crviće". Može se jesti tako sa lukom ili samo sa puterom ili mašću a mogu se gurnuti umesto rezanaca u supe i čorbe
    Kad bolje razmislim, kao Sremica u Bačkoj uz pretežno mađarsko-rusku genetiku i tradicionalnu kuhinju kakva sam i mogla biti nego debela i mala . Kad pogledam svoje sugrađane mojih 60kg/157cm mi dođu skoro manekenski, ovde je brašno namirnica No1., a integralno brašno već izaziva podozrive poglede "evo je, ova opet filozofira ". Tako da ja razumem patnju da se promeni kompletna ishrana zasnovana na brašnu i skrobu...
    da da, to je to. I ja mislim da ne idu jaja - to je moja mama radila a ne ja. Srećom, više ne živim s njom jer bih to stalno tražila da skuha

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku

Kod nas tarana ide u juhu.
    Jelo koje su bake radile često, kao posno ili kao danas zdravo bez mesa je ćus, odnosno krumpir s tijestom. Moja djeca to srećom baš i ne vole.
    Moja mama je ponosno rekla da ona nikako ne jede kruh jer ne doručkuje(doručak inale valjda podrazumjeva kruh), uz ručak nikada ako ima krumpir/rižu/tijesto, kao što će joj jedino ako je neko varivo. I malo za večeru uz neke slanine ii tako nešto, šnjitu dvije. No inače ne jede kruh

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih se ni ja htjela ni sa kim svađati, ali sindrom propusnih crijeva tj. leaky gut syndrom je pseudoznanost i bojim se da će to Bubilo gurnuti u ruke ljudi koji će samo zarađivati na njoj jer neki dr. opće medicine od HZZO-a free of charge neće htjeti razgovarati o tome. A bojim se da će i pretrage statusa minerala i vitamina voditi istome - nuđene po ljekarnama, idealan upsell za ljekarnike.

Vitamini i minerali:

https://www.slobodnadalmacija.hr/moz...anak/id/601519

Nabasala sam slučajno na ovaj topic jer nemam problem. Nakon čitanja sam i ja počela osjećat craving za hranom (ali ja sam hipohondar pa na mene "prelazi"). Moja je poanta da možda, ma koliko razumijem bettyn argument da taj problem drugi ne razumiju, nije dobro ostati samo u krugu svojih sličnih. Meni se možda najbolje čini tražiti pomoć od stručnjaka, kao i za pušenje, neplodnost itd. - znači, ljudi koji se time bave stila nutricionisti, treneri, možda i psiholozi, fakat ne znam. I kužim mogućnost zamjene jedne "ovisnosti" drugom (vježbanje), ali je ta "zamjena", dok nije pretjerivanje (ne znam to definirati, ali viđam i toga, više kod muških, koji ne razmišljaju o "stabalcima brokule", nego tipa 10 h ureda, 4 h teretane) je ipak zamjena nabolje.
    X na leaky gut i ostalo.

S iznimkom toga da sam ja oduvijek granična, ako ne pazim, sigurno prelazim u debljinu - ne po BMI-ju, ali po izgledu svakako (nisam krupne građe, a mišićne mase imam valjda koliko je dovoljno da ne padnem )

Još bih malo htjela podebljati ovu da nije tako dobra ideja ostati u krugu sličnih. Netko je na prvim stranicama (ili na temi o debljini) napisao da debljina postane prihvaćena da bi se debeli i dalje osjećao loše i debelo. Pa ja mislim da ne bi, ako bi se općenito promijenila klima, prilagodilo se tržište npr da u normalnom dućanu možeš kupiti lijepu XXXL robu, da nemaš problema sa stolicama, mjestima u autobusu/avionu itd., ja mislim da bih ja olabavila s trudom.
    Isto kao što je antipušačka kampanja (šta kampanja, TEROR, mislimo mi pušači u remisiji ) na kraju ipak na velik broj ljudi djelovala tako da, ako već radi toga nisu prestali pušiti, a ono im je ipak znatno olakšala prestanak pušenja.

BTW bijeli kruh, paštu i šećer ne smatram baš takvim zlom ako ih lopatom ne ubacuješ u sebe. Vjerojatno je zdravije pojesti 20 deka kvinoje nego Barille, ali to je totalno marginalno u odnosu na svakodnevno trpanje krafnama, lisnatim i Milkama. OK, priznajem psihološki efekt (kao kad na UN dijeti razdvajaš proteinski dan od ugljikohidratnog) pa ti to daje neki red i strukturu.

I još da dodam, da truba s neba objavi smak svijeta sutra, sigurno ne bih obarila brokulu i otrčala po endorfine. Uživam u svim porocima i osjećam se dobro dok ih konzumiram (pa ne osjećam se tako loše ni poslije) i ne radim sve to isključivo zato jer me strah bolesti, smrti i bankrota.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    znala sam, znala čim je seni spomenula vitamine, minerale i propusna crijeva, evo naše ine oficijelne strastvene braniteljice svega s predznakom pseudo

ina, moram te malo zezat, znaš da možeš i ti mene.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.05.2019. at 11:25

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E Ina moja, za tebi odgovoriti

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E moja Ina, za tebi odgovoriti, ću si morati uzeti vremena , mi se inače jako dobro razumijemo, a na nekim zdravstvenim temama nam se mišljenja ponešto razlikuju...elem vjerojatno nisam to trebala napisati, bez detaljnog obrazloženja...a kao sto rekoh malo sam u strci...pa ću sad samo kratko...

no u svakom slučaju (forumski me poznaješ već dugo) da sigurno nisam mislila, da ide kod brace sa Srebrnjaka, ili da uđe u dm pa kupi sto joj padne na pamet, niti da joj u apoteci nešto s onim uređajima izmjere, pa je usreće sa par bočica Twinlaba (nemam nista protiv twinlaba i sama nešto tu i tamo od njih uzmem) (Samo uzgred članak iz slobodne Dalmacije nije nešto sto mi referentno zvuci)

Mislila sam naravno na stručne, obrazovane osobe (doduše ne znam koliko tesko ili lako ih je pronaći u Zagrebu, (ni ovdje nije lako, ali nađe se...) sa puno iskustva i uvida... o crijevima ću drugom prilikom To su testovi krvi, mokraće i stolice koji nisu ono sto ti doktor opće prakse nabrzaka prepiše...
    No to za BB vjerojatno sad uopće nije prioritet...

A ti testovi i pregledi od krvi stolice, urina, (njemački laboratoriji) jezika, pulsa, .(TCM - studij traje 6 godina, kao i studij zapadne medicine)..itd su čista znanost, samo trebas imati lječnika/osobu zdravstvenog profila koja je dorasla levelu vrhunske znanosti.
    A njih kada govorimo o doktorima opće prakse danas ima prilično malo.

Moja iskustva zadnjih mjeseci gdje smo zbog obje bake bili u cestom kontaktu sa liječnicima opće prakse ne ulijevaju bas povjerenje ni na onom levelu prepisanih lijekova protiv bolova. A recimo iskustvo vezano na kontraindikacija lijekova /injekcija zbog išijasa sa lijekovima za srce i razrjeđivanje krvi koje pije mama, je bilo... na kraju je moja kćer koja je na prvoj godini kemije (sa velikim interesom za farmakološke aspekte i slično) pokazala više kompetencije i znanja o + i - aspektima lijekova iz tog spektra na tržištu.

No da be začatavam topic... mislim da je to sve bubili sada prilično nebitno.
    Posljednje uređivanje od seni : 10.05.2019. at 12:18

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E
    Mislila sam naravno na stručne, obrazovane osobe (doduše ne znam koliko tesko ili lako ih je pronaći u Zagrebu, (ni ovdje nije lako, ali nađe se...) sa puno iskustva i uvida... o crijevima ću drugom prilikom To su testovi krvi, mokraće i stolice koji nisu ono sto ti doktor opće prakse nabrzaka prepiše...
    No to za BB vjerojatno sad uopće nije prioritet...
    Moja je misija obrana od pseudoznanosti . Seni, znam da si mislila na te. Te su i najopasnije. Ja sam nabassala u ZG-u na osobu koja mi je nudila biorezonancu i govorila o leaky gutu. Imala je bijelu kutu, imala titulu dr. medicine i radila privatno. Nekhi 4-5 tisuća kuna bi došli tretmani. Moja sestra je dr.sc. usporedivnih znanosti pa sam s njom provjrila, pa googlalal leaky gut po službenim siteovima - NHS, pa ovo društvo internista itd. Sestra se zgrozila time, pa onda i ja. Isto mislim o svemu nedokazanom (homeo itd.), a koji isto navlače možda kute, nisu nužno Braco i ne nose nužno Bracinu gazastu odjeću.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.05.2019. at 12:36

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E dušo ovi testovi o kojima ti pričam nisu nista nedokazano...ovaj moj bi ti odmah istresao sve studije sa Harvarda i inog...samo su komplicirani (na neke vrijednosti čekaš 3, 4 tjedna..) iskupi (osiguranje preuzima) i osoba treba imati znanje i iskustvo da tih 6,7 strana razumije, te sve vrijednosti dovede jedne s drugima u vezu...
    da se metaforički izrazim kad imaš dr House-a onda vidiš sto sve znanost može. Kad imas ovu iz mog nalog mjesta, onda ti prepiše lijek na kojem piše da je izričito zabranjeno uzimati ga sa preparatom xy koji već uzimaš.
    sto se tiče ostalih medicina tcm, tibetanska, ayurvedska- o njima imam sasvim dobro mišljenje - naravno da je osnovno da imas stručnu osobu, a ne nekog šarlatana koji je napravio dopisni kurs u trajanju od dva mjeseca.

no prekinuti ću sada, jer stvarno nema veze s temom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

seni ti to tako lijepo napišeš, identično razmišljamo.

ina ajd nemoj sad širit da ne idemo u OT.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Besmisleno je raspravljati o tome - ja se držim toga što govori većina znanosti i što je službeno.

Ali, na ovu temu, možda je ipak najrelevantnija neka psiho struka, ako je problem prvenstveno u emocijama, a to je naziv topica. Vidim da je mene skroz povukao vrtlog razmišljanja koji cure opisuju i vjerojatno nije dovoljno ili promašuju bit savjeti "radi to", "koristi to". Ne znam, zapravo, koja su očekivanja cura - da li samo podrška sličnih ili kako izaći iz toga kruga. Mislim da većina nas koji smo izvan može davati nestručne savjete o dijetama i vježbanju. Mislim da bi sasin input bio od najveće koristi.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ajme ne stignem citati i pisati sad, samo ću reći da sam krepala na ovo za bulgur .
    Ušla sam u prvi mali DM, nije bilo prosa, pa mi se bulgur učinio “dovoljno dobar”. Barem su MM i djeca jela nešto drugačije .

Dug je put preda mnom...

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moja iskustva zadnjih mjeseci gdje smo zbog obje bake bili u cestom kontaktu sa liječnicima opće prakse ne ulijevaju bas povjerenje ni na onom levelu prepisanih lijekova protiv bolova. A recimo iskustvo vezano na kontraindikacija lijekova /injekcija zbog išijasa sa lijekovima za srce i razrjeđivanje krvi koje pije mama, je bilo... na kraju je moja kćer koja je na prvoj godini kemije (sa velikim interesom za farmakološke aspekte i slično) pokazala više kompetencije i znanja o + i - aspektima lijekova iz tog spektra na tržištu.
    seni, ako misliš na voltaren dok si na marivarinu, to se kod nas redovito prepisuje, a ja nisam u malom selu
    znam jer sam u najužoj obitelji imala marivarindžiju
    s obzirom na to da svaki infarktaš završi na antikoagulantnoj terapiji, vjerojatno im je baza korisnika dovoljno velika da iskustveno znaju da je ugroza užasno rijetka, kako drugačije to objasniti

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bubilo bulgur ti je prethodno skuhana pšenica, kojoj se nakon hlađenja odstrani opna, dakle mekinje, te se onda manje ili više grubo/fino zdrobi. Većinom se radi od tvrde pšenice, te se lako priprema posto se ili samo prelije vrelom vodom, ili kratko skuha ili kratko na paru.
    sastavni je dio sjevernoafričke kuhinje, recimo marokanske, jede se uz sva ona čuda skuhana u tajinu.
    I ba druge načine, naravno.
    ovdje ga ljudi često naprave na salatu, znači preliju kipućom vodom, ostave da nabubri, te onda dodaju sitno sjeckani papriku, krastavac, pomidor, te dodaju začine ala ulje, ocat peršin, kapula ili egzoticnije...
    Eto sljedeći put ide proso (europska žitarica...)

nego reci ti nama da li imas lonac za kuhanje na pari, te da li si pobacala zalihe slatkiša u kuci?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lonac za kuhanje na pari nemam.
    I nisam pobacala sve slatkiše u kući. Štoviše dijete je imalo rođendan i dobilo 28 pojedinačnih slatkiša (smeće do smeća ) + još cijeli jedan poklon paket slatkiša “za cijelu obitelj” u kojem ima svega + oko 1 kg napolitanki. Ništa nisam bacila. Nitko ništa nine od toga pojeo. Sakrila i čekam jednu priliku da sve proslijedim .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 10.05.2019. at 13:42

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne mislim na voltaren, s kremom smo stalno mazali...
    Ne mogu se sad sjetiti imena... inače nije na marivarinu, nego na nekom trećem lijeku, jer je od njega imala stalna krvarenja, i od drugog isto.. a taj treći joj odgovara, samo sto njega mora plaćati...
    no jos je pri tom drugi ljecnik imao oprečno mišljenje...sto se s čim podnosi, za poludjet...
    ali na sreću prošlo je, ne želim se više ni prisjećati...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A da napises oglas bb?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koga ćeš “usrećiti” s tim skrivenim blagom?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kad drugo dijete bude slavilo rođendan podijelit će s prijateljima. Sto ostane ili ako dođe nova doza, Donijet ću na posao, to ovdje nestane u sekundi.

A ima li ista u bulguru bolje nego u tijestu? Ostalo mi dosta .

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svaka čast, vježbaš karakter!

lonac za kuhanje na pari bih ti zaista preporučila, imam manji i veći (promjer 20 i 20cm od wmf, imas sigurno i fissler, kelomat...) već 20 godina, bez njih ne mogu zamisliti kuhanje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U bulguru ima nesto dobro ako mu dodas -nesto.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

iako ja s njim nikad nemam taj osjećaj težine kakav imam kad se najedem tjestenine, baš mi je osjećaj da je laganiji

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa u bulguru nema nista bolje, ja ga na onoj prethodnoj stranici nisam ni navela...
    tjestenina od integralnog brašna, ili ona sa dodatkom leće, slanutka... je bolja.(mozda)

ali ako NE dirneš nista od onog sto si sakrila,
    u uredu ne ideš do pulta po grickalice, kiflice...
    ne svraćaš u pekaru makar bila korica, ili ova sto ju je sirius linkala (Ajde može ako ćeš uzeti samo kruh integralni, od beskvasnoga tijesta)
    te na tanjur staviš četvrtinu bulgura, te tri četvrtine povrće, sirova salata, riba/meso/tofu/grahorica...
    onda
    moze
    i
    bulgur!
    Posljednje uređivanje od seni : 10.05.2019. at 14:01

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se navukla na amaranth i to tako da sam ga kupila greškom, misleći da je quinoa. Ne nosim naočale kad kupujem.

Kaj imate za reći o njima? Koliko sam skužila amaranth se uzgaja i kod nas na jugu - pod nekim drugim imanom, ili sam nešto pomiješala.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisi, uzgaja se oduvijek ko stocna hrana, štir.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojoj mami su na hitnoj uredno prepisali lijek koji sadrzi neki spoj na koji je zesce alergicna, a listu svojih alergena, ovjerenu od strane njenog doktora im je naravno pokazala kad su joj prepisivali terapiju. I svejedno alkar pogodio u nista...
    Sva sreca pa joj mozak dovoljno dobro radi i sve provjerava dvaput. Nije joj ugodno izvrnit se u anafilaksiju...
    Posljednje uređivanje od marta : 10.05.2019. at 14:33

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi, uzgaja se oduvijek ko stocna hrana, štir.
    da da, kao stočna hrana. Tak mi je fekla frendica. A baš mi je fin

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa u bulguru nema nista bolje, ja ga na onoj prethodnoj stranici nisam ni navela...
    tjestenina od integralnog brašna, ili ona sa dodatkom leće, slanutka... je bolja.(mozda)

ali ako NE dirneš nista od onog sto si sakrila,
    u uredu ne ideš do pulta po grickalice, kiflice...
    ne svraćaš u pekaru makar bila korica, ili ova sto ju je sirius linkala (Ajde može ako ćeš uzeti samo kruh integralni, od beskvasnoga tijesta
    )
    te na tanjur staviš četvrtinu bulgura, te tri četvrtine povrće, sirova salata, riba/meso/tofu/grahorica...
    onda
    moze
    i
    bulgur!

E sad seni poveliki popis si navela za BB, pomalo moja ti

Evo da ovo 2 boldano uspije to je već velikiii pomak.

i kud mi sad diraš Koricu, upravo sam išla kupit kukuruzni baguette kod njih
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.05.2019. at 14:36

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je ista fora kao maslo i "fensi"ghee.

Pa sad šćir i "amaranth"

Sve su to koristili naši stari

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa naravno. Samo se sav amarant uvozi. I kvinoja. Talijani ju uzgajaju naveliko, ali mi ne to na znamo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš. Kak mi to ide na živce

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Gdje ima te tjestenine sa slanutkom?

I ja sam uz ovu temu pocela vjezbati karakter. A danas na poslu paket napolitanki.... Htjela bih prestati grickati te gluposti barem tih 8 sati

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima ih na odjelima zdrave hrane, znam da sam vidjela u superkonzumu neku od tih tjestenina.
    Posljednje uređivanje od marta : 10.05.2019. at 17:03

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Hranjenje ne bi smjelo biti popraceno osjecajem krivnje
    Kako ne bi smjelo biti?! Naravno da jest.
    Ako znaš jako dobro da ti drugi kolač nikako neće učiniti dobro , da ćeš se podebljati, da nećeš moći zakopčati grudnjak , da ćeš se sramiti skinuti u bikini, da će ti povisiti tlak... i opet pojedeš taj drugi kolač (šniclu, burek, svejedno), pa moraš osjećati krivnju.
    Ili nisi normalan.

Kakvo emocionalno prejedanje! To je samo lijep naziv za prežderavanje. Potpuno sam svjesna da se, ako jedem više nego trebam, debljam. Jedino me osjećaj krivnje može natjerati da manje jedem. I sreća kad zakopčam košulju

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Beti to nije to, kad jedeš ručak pa ti je sve fino pa pojedeš malo ili puno vise od onog sto ti treba. Ili dva kolaca umjesto jednog. To je kad pojedeš za ručak malo vise jer ti je sve fino, i nakon toga pojedeš još 20-30 napolitanki, ili 7-8 kolača, a malo kasnije još i pola kruha, jer si malo nervozan...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Priznajem , sve mi je to nezamislivo. Pojesti 20 napolitanki nakon dobrog i finog ručka? Ali, zašto?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Htjela sam još reci hvala svima na brizi i trudu . Ima pomaka, ništa senzacionalno, ali ima pomaka. Pazim i nije loše za sad, najveća mi je kriza bila u ponedjeljak, ali svakim danom se manje mučim oko toga što ne smijem pojesti 20 napolitanki.

Vezano uz prethodnu stranicu, ja ničije postove nisam shvatila patronizirajuće, i neki savjeti onih koji su bili na “dark side” pa sad više nisu, su jako poticajni. Najpoticajniji je naravno onaj prvi dugački post od Seni, taj je pravo u sridu .
    Inače, oko sebe (na poslu) imam hrpu ovih koji ne jedu ništa ili se najedu od dva lista salate, ali nas istovremeno ima i hrpa koji trčimo ko ludi pultu čim nešto nanjušimo. Nemam ni iluzija ni plan da dođem u ovu prvu skupinu, ali barem da ne jedem smeće svaki dan, i to je (za početak barem) puno.

Malo sam se pokrenula, ali ipak mi je prevelik pritisak svaki dan prijavljivati sto sam jela. Slatkiše nisam, pekaru nisam... ali oko ostalog se ne mogu bas pohvaliti da je čisti lchf . Ali evo napisat ću da ovaj tjedan imam 75 kg, pa me provjerite s vremena na vrijeme, to mi je dobar poticaj. Nije mi prvotna namjera mršavljenje, ali to će vjerojatno doći uz redukciju slatkiša/pekare. A s obzirom da je dijete u zadaći “Moja mama” napisalo “moja mama ima veliki trbuh”, možda ne bi bilo loše ni razmisliti i o mršavljenju kao cilju u neko dogledno vrijeme .

Još sam htejla reci da nisam skroz skužila zašto Seni predlaže zdravstvene pretrage. Da vidim ima li neki organski uzrok moje ovisnosti? Ili da vidim je li moja prehrana već uzrokovala neke poteškoće?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa zato sto je 20 napolitanki jaaaaaakooo fino. I ovisan si o slatkom pa se ne možeš zaustaviti jer si sreeetaaaan.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 10.05.2019. at 20:54

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

P.S. Onu pekaru od Sirus ću sanjati, raj na zemlji .

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    u pravu si, isto je

ja ne kužim što je toliko loše u tjestenini od durum pšenice, pogotovo integralnoj - kad sam razgovorala s nutricionisticom rekla mi je da su durum i pir sličnog sastava i oboje bolji izbor za ljude s intolerancijom na gluten od obične pšenice. nekako mi je tjestenina, čak i bijela, simpatičnija od kruha s kvascem, možda griješim.

i stvarno postoje ljudi bez poroka (ne mislim na sebe) i oni koji se uspiju riješiti poroka, nisu nikakvi vanzemaljci niti se postavljaju superiorno. moj otac je s tri kutije cigareta dnevno potpuno prestao pušiti preko noći u svojim tridesetim godinama i više nikad nije zapalio. nikome nije pametovao niti komentirao svisoka.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Vrci tjesteninu od slanutka i lece imas u dm-u.

Stranica 7 od 12 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •