Stranica 6 od 12 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 594

Tema: Emocionalno jedenje /ovisnost o hrani

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Danka baš je zanimljivo ovo o čemu pišeš
    Mogla bih se i ja malo više oko toga informirati, nemam neki dijagnosticirao problem sa šećerom, ali..
    Malo mi je čudno to da ako radim veće razmake između obroka imam problem s drhtanjem ruku, padom energije na način da se ne mogu ustati, vid mi se zamućuje, imam neke crne krugove pred očima , otežani dišem.
    Nisam sigurna da je to uobičajeno baš...
    jelena o kg voća je i po meni previše
    Pa i kg trešanja. Iako ih baš volim. Ali kad pojedem malo više od uobičajene zdjelice boli me trbuh i loše mi je..

Lili mene osobno ne pogađa to što je netko drugi baš umjeren, dapače to mi je pozitivan poticaj i svijetli primjer da je moguće
    A što ja možda to ne umijem/ne mogu ili ne želim dovoljno da promijenim stvari, to ne smatram ičijim problemom osim svojim vlastitim, tako da, samo se ti drži svog načina i budi ponosna na sebe!
    Posljednje uređivanje od flopica : 09.05.2019. at 11:13

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

To sa secerom sam skuzila da je individualno kad sam mjerila guk zbog gd
    Ja sam recimo bez frke mogla pojesti kukuruzni kruh i pastetu. Frendici nakon toga guk bio povisen

Kila voca po osobi je ogromna kolicina. Pa zamislite kilu jagodi/tresanja/jabuka

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ti isto kod zdravih ljudi i onih koji su na inzulinu, plus individualno je i unutar jedne i druge skupine

Također, i kod pojedine osobe varira brzina dizanja GUK-a u ovisnosti o tome kakva je hipoglikemija

Ja ne jedem ni suhe smokve ni datulje uopće jer bi mi bilo teško žvakati ih dok sam u hipo, za obične hipoglikemije uzimam svježe voće. Kod jakih i "brzih" (brzopadajućih) hipoglikemija, meni najbrže podiže šećer hladna Coca cola (normalna).
    E zato Colu nude na utrkama, al meni vjera brani da je pijem šalim se malo, ne volim je, ne podnosim gazirana pića, a niš onda ću probat osluhnut tijelo šta me više "diže" smokva ili datulja, mislim da je ipak smokva (bar prema zadnjem brdskom treningu), al mi loši bili ni čvarci za energiju.
    Danka, hvala za link, proučit ću članak.

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Lili mene osobno ne pogađa to što je netko drugi baš umjeren, dapače to mi je pozitivan poticaj i svijetli primjer da je moguće
    A što ja možda to ne umijem/ne mogu ili ne želim dovoljno da promijenim stvari, to ne smatram ičijim problemom osim svojim vlastitim, tako da, samo se ti drži svog načina i budi ponosna na sebe!
    Ajme draga moja, uvijek se rastoopim od tvojih riječi
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.05.2019. at 11:22

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Danka baš je zanimljivo ovo o čemu pišeš
    Mogla bih se i ja malo više oko toga informirati, nemam neki dijagnosticirao problem sa šećerom, ali..
    Malo mi je čudno to da ako radim veće razmake između obroka imam problem s drhtanjem ruku, padom energije na način da se ne mogu ustati, vid mi se zamućuje, imam neke crne krugove pred očima , otežani dišem.
    Nisam sigurna da je to uobičajeno baš...
    Ja ako jedem s dugim vrem.razmacima između, luđački me traži slatko zato su meni spas ti češći manji obroci.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam nizak šećer - ne zbnnam kako se to stručno zove. I doktor mi je rekao da bi stalno trebala imati dekstrozu u torbi.

Meni se taj nizak šećer manifestira tako što moram ćešće jesti - ako imam preveliki razmak, onda mi drhte ruke/ noge, boli me glava , nesvjestica i tako to. Mislim da otuda dolazi moja velika potreba za voćem jer recimo, nisam neki ljubitelj kolača pa ni čokolade.

A da se vratim na tekuća pitanja - meni su kava/piva/vino/ poneki apertitv gušti. Baš veliki. Obožavam miris kave. A dobru večeru ne mogu zamisliti bez čaše vuina. Mislim, onak jako dobra hrana traži vino - kkaj vi pijetze vodu ? (grijeh) sok? (isto grijeh) uz stvarno dobru hranu. Ili npr uz ribu - pa meni je to sasatvni dio tog nekog finog obroka (ne pišem o svakodnevnim obrocima) neg onak posebnim. kao da te sasa pozove na klopu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uh, ja mogu zamislt kilo trešanja. Šta zamislit, slistit! Trešnje su tako kratko tu, a ja ih tako volim...kilo mi je rutina.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Da me sada pozove na klopu mislila bi da sam u raju, kakva cuga, kakva pljuga:

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, ja mogu zamislt kilo trešanja. Šta zamislit, slistit! Trešnje su tako kratko tu, a ja ih tako volim...kilo mi je rutina.
    kad se podijeli na godišnji prosjek nije uopće strašno

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Trešnje, eno moja rana se crveni
    ako sam cijeli dan u bašći, košnji, oko te trešnje bude to dosta, ne odjednom naravno, ali da osjetim neke probavne probleme nakon toliko trešanja, osjetim

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I ja slistim pol kile - kilu voća, naročito trešanja, bez problema. A i kg jabuka ili naranči, pa to je 3-4 komada voca.
    Pa prođem pored pekare i onda se čudim što me ljudi pitaju jesam opet trudna .

Glede pića, da ja pijem samo vodu (ili sok ako se bas ne mogu suzdrzat i vuče me), često pijem i mineralnu (znam, ne valja mi ni to), ali alkohol ne pijem uopće. Osim sto zadnjih 9 godina ili dojim ili sam trudna ... ni inače ga nisam pila. Jednostavno ne volim okus ni vina, ni piva, ni žestice... nisu dovoljno slatki . Može proći samo par kapi neke fine voćne rakije (ono aperitiv da nazdravim nečemu), ali inače alkohol uopće ne pijem. Mislim, jesam se par puta u životu nalila na nekim tulumima (od bambusa), ali ovako ga ne pijem.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    kad se podijeli na godišnji prosjek nije uopće strašno
    Pa da :D

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ni mene ne pogadja, zasto bi me pogadjalo. I sama u svojoj okolini imam ljude koji zive nekim idealnim nacinom, koji su umjereni a bez da im umjerenost iziskuje mentalni napor.
    I zaista mi je drago zbog njih da je tako ali cinjenica da postoje takvi ljudi ne pomaze nimalo ljudima koji nisu takvi.
    Neporocna osoba tesko moze savjetom pomoci osobi koja se mora boriti sa samokontrolom, jednako kao sto zena koja nema problema sa zatrudnjivanjem tesko moze savjetovati zenu koja se bori s neplodnoscu. I jos ako ta zena koja zatrudni zacas kaze ovoj sto ne moze zatrudnit da je bas koma kad si tako plodan i da uopce nije lako biti trudan.
    Jednostavno mi ova tema nije mjesto za razlgabanje o toj "drugoj strani medalje"

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja kavu, pivu, vino i domaću rakiju uopće ne smatram porokom već guštom.

No, meni je i hrana gušt. pa uz hranu koju volim mi paše i piće koje volim.
    A najveća slabost mi je kruh ( i putar) - to sam već napisala. I meni je osobno lakše obavit nekakvu tjelovježbu nego prestat jest to što volim. U ponekad ne baš zanemarivim količinama

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Smem li ja, kao totalna neznalica nevežbačica i ne baš upućena u rešenja emocionalnog prejedanja, da bubnem predlog, a vi se nemojte puno smejati?

Da li bi bilo delotvorno zameniti napolitanke sa 5 minuta vežbanja na nekoj maloj prostoj jeftinoj kućnoj spravi, tipa onaj stepper ili obični tegovi, da li bi to bilo izvodivo?

Ako bi to recimo povećalo nivo endorfina plus svest o tome kako je BB uradila korisnu stvar za svoje zdravlje, možda bi se smanjila potreba za slatkim?
    Sjetila sam te se pulinka jučer u teretani...jedna napolitanka ima 43 kalorije, a ja sam u 5 minuta na orbitreku skurila 18.6
    Prijedlog je sasvim legitiman ako će BB noćiti na Orbitreku

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A ovo što BB pita, prestaje li ovisnost ikad; ja nisam nikad bila na dijeti više od 3-4 mjeseca u komadu pa ti mogu reći za taj period: NE
    Otprilike kao pušenje...i kad misliš da je gotovo, prošle su već godine, znaj da si samo pušač u remisiji

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Meni je ova tema mjesto za razgovor i o ovakvim i onakvim ljudima i njihovim izborima, vrstama, načinima prehrane, brizi o zdravlju općenito.
    I kako se različiti ljudi nose različito sa stresom.
    Zašto bi samo o onima koji imaju problem, dobro je čuti različite priče?
    Na temi se nužno ne moraju davati savjeti, ali se može izreći svoje mišljenjei iznijeti vlastita iskustva.
    I ne misliti da je to baš nezgodno i nepodržavajuće.
    Ali dobro, ionako svatko od nas na kraju balade izabire sam za sebe i snosi odgovornost za te izbore.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Neporocna osoba tesko moze savjetom pomoci osobi koja se mora boriti sa samokontrolom, jednako kao sto zena koja nema problema sa zatrudnjivanjem tesko moze savjetovati zenu koja se bori s neplodnoscu. I jos ako ta zena koja zatrudni zacas kaze ovoj sto ne moze zatrudnit da je bas koma kad si tako plodan i da uopce nije lako biti trudan.
    Jednostavno mi ova tema nije mjesto za razlgabanje o toj "drugoj strani medalje"
    potpis
    a savjeti i pametovanja osoba koje nikad nisu imale problema s kilogramima su mi patroniziranje i podjeb

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ali flopi, meni koja se stoljecima borim s viskom i koja moram pazit na svaki zalogaj uz jaku fizicku aktivnost, stvarno nista ne znaci sto peroperic jede umjereno svaka 3 sata raznolik obrok.
    ne samo da mi ne znaci, iritira me, jer mi taj peroperic nabija kako je superioran i sve postize lahorskom lakocom, a ja sam a)prozdrljiva prasica koja se ne moze kontrolirati ili b) osoba vrijedna sazaljenja koja ocito ima neki medicinski problem
    ma daj me ne

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Argente, a jel bi nekim intervalnim treningom otišle brže te nesretne pulinkine napolitanke miša im njegovog

Zezam se malo.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Argente, a jel bi nekim intervalnim treningom otišle brže te nesretne pulinkine napolitanke miša im njegovog

Zezam se malo.
    Vjerojatno, al meni je i ovo bilo na rubu infarkta

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Flopi, ako je tako ok, my bad, bila sam uvjerena da je ovo tema o emocionalnom prejedanju a ne o zdravom nacinu prehrane

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I da dodam da mi je zao da ova tema nije ono sto joj naslov kaze. Jer stvarno mislim da imamo dovoljno tema o zdravom nacinu prehrane i zapravo mislim da se svaka tema pretvori u uniformirano savjetovanje "manje a cesce" i "trcanje"
    Emocionalno prejedanje, ili binge eating disorder je poptuno zanemaren poremecaj hranjenja koji je vrlo ucestao i neprepoznat i mislim da je vazno da se o tome razgovara, da ljudi imaju priliku podijelit svoja iskustva i borbe, uspjehe i neuspjehe.
    Malo je tesko kada tema bude preuzeta od onih koji zapravo uopce nemju taj problem.
    Enivej, to su my 2 cents, prepustam poligon za rasprave o zdravom nacinu prehrane

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ali magriz valjda nije peroperić taj koji je odgovoran za TVOJE izbore, ja to ne mogu gledati na taj način.
    Zašto tebi peroperić ne bi bio inspirativan, pozitivan primjer, umjesto da te iritira?
    Ja mislim a i znam po sebi da je u takvim mojim interpretacijama bio problem u MENI
    Jer sam sama za sebe mislila :
    a) glupa sam
    b) slaba sam
    c) poremećena sam
    Dakle nije problem u njemu nego u meni, a njegovo iskustvo mi može biti samo poticaj da budem onakva kakva želim.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Betty emocionalno prejedanje se svakako može staviti u kontekst i zdravog pristupa hrani.
    Izjave da se javljaju neki koji nemaju problem ne smatram argumentima.
    Jer mislim da je važno čuti razna iskustva i načine na koje ljudi pristupaju očuvanju zdravlja, što rade dobro, što donosi pozitivne pomake, i tako.
    Tako se može pokupiti možda i pokoja dobra ideja koja će se primijeniti u svom životu.
    No dobro, različiti smo pa tako i različito percipiramo i razmišljamo, što je ok.
    Neka BB izabere ono što njoj odgovara, a ostalo naprosto zanemari.
    Ne bih da ovo preraste u nekakvo postrojavanje tko bi smio pisati i što bi smio pisati, te u obranu ili napad istog...

BB polako, malim koracima, iz dana u dan
    svaka promjena je važna ma koliko sitna bila!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nemoj izokretati moje rijeci
    iskreno, meni je drago sto je peroperic super, uravnotezen i izbalansiran. good for pero! ali kad mi se superiorno postavlja i stalno sebe istice kao primjer, e onda me nervira. jer njegovi savjeti su meni, da prostis, drek. jedi svega po malo svakih par sati. da to meni pase, davno bih bila twiggy. ali ne pase. ne meni, nego masi. jer to nije lako. da je lako ne bi bilo debelih/pretilih/ovisnih
    to je kao da alkoholicaru dode pero i veli - bitno je da popijes samo pola case vina iza dobrog rucka. ne litru. samo pola case. svaki drugi dan. jel ti i to inspirativno?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali magriz valjda nije peroperić taj koji je odgovoran za TVOJE izbore, ja to ne mogu gledati na taj način.
    Zašto tebi peroperić ne bi bio inspirativan, pozitivan primjer, umjesto da te iritira?
    Ja mislim a i znam po sebi da je u takvim mojim interpretacijama bio problem u MENI
    Jer sam sama za sebe mislila :
    a) glupa sam
    b) slaba sam
    c) poremećena sam
    Dakle nije problem u njemu nego u meni, a njegovo iskustvo mi može biti samo poticaj da budem onakva kakva želim.
    Pa prvenstveno zbog : a), b) i c)
    Iskreno , mene uzasno ( ali ono stvarno uzasno!) Nerviraju krilatice : " BUdi najbolja verzija sebe!"
    Nisam psiholog niti psihijatar , ali isticanje drugih da nemaju problem koji netko drugi ima ne vidim kaoo poticaj ili pomoc da netko prestane imati problem.
    Npr. ja ne razumijem alkoholicare, pusace i kockare .
    Ne palim se na cugu , pljugu i takvu vrstu adrenalina.
    Nikad nisam. Da mi je samo znati kako isticanje te cinjenice pomaze netkom tko ima takvu vrstu problema.
    Jer sam ja uvijek i oduvijek potpuni ravnodusna prema toj vrsti poroka. Nemam nikakvu emociju prema njima. Niti negativnu niti pozitivnu. Pa bih rekla da to za mene nije izazov. Jer se bez ikakvog napora mogu izloziti ili odbiti bilo sto od navdenog.
    Pa sad po cemu sam ja bolja od nekog tko to ne moze i kakav mu ja mogu biti primjer, ne bih znala? Mja biokemija nikad , niti sekundu nije nikako reagirala na dim cigareta, casu vina ili poker automat. Prije bih rekla da imam srece. Nije da sam ulozila trud i karakter u to.
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.05.2019. at 16:29

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kako znaš da se emocionalno prejedaš?
    Ja imam razdoblja po ccac2 mjeseca kad svašta trpam u sebe i razmišljam sad i ne znam jel sam samo prase ili se emocionalno prejedam. Znam da u tim razdobljima jedem kad nisam gladna jer mi je super osjećaj jesti, ali još d8k žvačem osjećam grižnju savjesti i onda poslije ono ovo ti stvarno nije trebalo.
    Kad sam pod stresom ne mogu jesti.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Magriz neću na ovaj način komunicirati jer si agresivna i to mi se ne sviđa.
    Svoj stav sam obrazložila bez ijedne ružne riječi i bez patroniziranja.
    Temu neću uzurpirati.
    Posljednje uređivanje od flopica : 09.05.2019. at 16:28

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam razdoblja po ccac2 mjeseca kad svašta trpam u sebe i razmišljam sad i ne znam jel sam samo prase ili se emocionalno prejedam. Znam da u tim razdobljima jedem kad nisam gladna jer mi je super osjećaj jesti, ali još d8k žvačem osjećam grižnju savjesti i onda poslije ono ovo ti stvarno nije trebalo.
    Kad sam pod stresom ne mogu jesti.
    Ja znam tako što ponekad nastavim jesti iako zaključim da mi nije ništa posebno ukusno, a nisam ni gladna

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni se ne sviđa ideja da se ljude sa zdravstvenim problemom očekivano "sažalijeva". To je patronizirajuće i nepotrebno. Just sayin.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Betty emocionalno prejedanje se svakako može staviti u kontekst i zdravog pristupa hrani.
    Izjave da se javljaju neki koji nemaju problem ne smatram argumentima.
    Jer mislim da je važno čuti razna iskustva i načine na koje ljudi pristupaju očuvanju zdravlja, što rade dobro, što donosi pozitivne pomake, i tako.
    Tako se može pokupiti možda i pokoja dobra ideja koja će se primijeniti u svom životu.
    No dobro, različiti smo pa tako i različito percipiramo i razmišljamo, što je ok.
    Neka BB izabere ono što njoj odgovara, a ostalo naprosto zanemari.
    Ne bih da ovo preraste u nekakvo postrojavanje tko bi smio pisati i što bi smio pisati, te u obranu ili napad istog...

BB polako, malim koracima, iz dana u dan
    svaka promjena je važna ma koliko sitna bila!
    Pa pretpostavimo na trenutak da je ovo tema o prestanku pusenja
    I da se javi netko tko kaze da nikad nije pusio i da je pusenje grozno a nepusenje je super.
    Slazem se, apsolutno je tocno, ali je iskustvo necijeg nepusnja potpuno irelevantno i uopce nikome ne pomaze.
    Ti kazes da to iskustvo nepusenja treba sluzit kao primjer i uzoer. Ok, ali ja kao pusac imam ne brdo nego mount everest pred sobom da bih postala nepusac. Taj nepusac meni uopce nije pomogao savjetovavsi me o nacinima prestnka pusenja, a ima ih gomila (npr aplikacije za prestanak, nagradjivanje za svaki milestone itd itd) nego samo kaze nemoj pusit.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni se ne sviđa ideja da se ljude sa zdravstvenim problemom očekivano "sažalijeva". To je patronizirajuće i nepotrebno. Just sayin.
    Na sto tocno mislis?
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.05.2019. at 16:37

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to ti je djelomicno to
    Hranjenje ne bi smjelo biti popraceno osjecajem krivnje

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Binge_eating_disorder

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa prvenstveno zbog : a), b) i c)
    Iskreno , mene uzasno ( ali ono stvarno uzasno!) Nerviraju krilatice : " BUdi najbolja verzija sebe!"
    Nisam psiholog niti psihijatar , ali isticanje drugih da nemaju problem koji netko drugi ima ne vidim kaoo poticaj ili pomoc da netko prestane imati problem.
    Npr. ja ne razumijem alkoholicare, pusace i kockare .
    Ne palim se na cugu , pljugu i takvu vrstu adrenalina.
    Nikad nisam. Da mi je samo znati kako isticanje te cinjenice pomaze netkom tko ima takvu vrstu problema.
    Jer sam ja uvijek i oduvijek potpuni ravnodusna prema toj vrsti poroka. Nemam nikakvu emociju prema njima. Niti negativnu niti pozitivnu. Pa bih rekla da to za mene nije izazov. Jer se bez ikakvog napora mogu izloziti ili odbiti bilo sto od navdenog.
    Pa sad po cemu sam ja bolja od nekog tko to ne moze i kakav mu ja mogu biti primjer, ne bih znala? Mja biokemija nikad , niti sekundu nije nikako reagirala na dim cigareta, casu vina ili poker automat. Prije bih rekla da imam srece. Nije da sam ulozila trud i karakter u to.
    Slazem se.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Na sto tocno mislis?
    Nije mišljeno na loš način i ne zamjeram osobno, pa zato nisam citirala, ali evo:

ne samo da mi ne znaci, iritira me, jer mi taj peroperic nabija kako je superioran i sve postize lahorskom lakocom, a ja sam a)prozdrljiva prasica koja se ne moze kontrolirati ili b) osoba vrijedna sazaljenja koja ocito ima neki medicinski problem
    ma daj me ne

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Flopice ne se živcirati, pa vidiš da ni ja ne komentiram. Ljubim

Onaj tko na taj način piše najviše govori o sebi.

A o tome tko docira i postavlja se superiorno na temi, mislim da i slijepac vidi.

Nego da se vratimo na temu.

BB javi nam se kako ti ide. Držimo fige!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Lili ne živciram se, generalno mislim tako i tako, a ne zato što si baš ti u pitanju.
    Uglavnom sam rekla što sam imala na tu temu pa ne bih zaista dalje.
    Nadam se da BB uspješno fura naprijed.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Meni je hrana izuzev slatke uglavnom gorivo za život a vježbanje održavanje stroja. Ali su mi kolači,kava i alkohol užitak i utjeha i uopće se ne sramim zbog toga. Pokušavam zivjeti s vise razonode a manje obaveza i biti blaga prema sebi. (Kad bi imala problema sa zdravljem ili trebala biti mršava vjerojatno bi drugačije zivjela)

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Odlično mi ide. Kuham bulgur .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Došla sam samo napisat da sam pojela vise od pol kile trešanja i ne mogu stat.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tooo BB

Nano ajd šta bi neki rekli ti možeš jest jer te ne muče kile, al zato ne smiješ tu pisat. Haha Neka si ih, ja nisam ni znala da ih ima. Svugdje vidim samo jagode i njih tamanimo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo sam htjela reci da sam od sutra na dijeti.
    I da sam otkrila ovo u subotu
    https://gastro.24sata.hr/recenzije/b...kroasana-23496

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajoj. Ja sam se navukla na kroasane kod Meet Mie.

Ma lili, ja stvarno puno jedem. MM se uvijek čudi. I prima mi se , samo imam usku facu pa mi se na prvu ne vidi. I malo me izvlači kaj nisam luda za slatkim vec za kruhom i tijestom općenito. I onim od sirius - kruh i putar - meni najbolja utjeha

Trešanja ima sada skoro tjedan dana. I uopce nisu lose, a ove prve nisu ni tako pune crva

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tu uopce nema tresanja pa ja valja nemam nikakav problem.

Provela sam cijelo jutro kod psihijatra, ne zbog sebe. Moze selo lajati do prekosutra, opcenito, ali osoba s problemima mentalne prirode, kakvim god, stvarno najcesce ne cuje jer - ne moze. Poremecaji prehrane su stvarni problem i kad nisu vezani uz probleme s probavom ili neki drugi fizicki znak. Danas nam je psihijatar opet ponovio da, ako mi vidimo da je XY pogresan izbor, to ne znaci nista, osim da ga mi vidimo. I tako ce biti dok se ne rijesi tisucu i jedna druga stvar zbog koje ce osoba eventualno progledati ili barem doci do trenutka u kojem moze prihvatiti cinjenicu da mozda moze pokusati barem gledati, a ne i vidjeti.

Nije ovo sve skupa nevezano uz temu jer je dio terapije i poremecaj prehrane/hranjenja, a uzrokovan PTSD-om, anksioznoscu i nizdom drugih psiho-fizickih problema.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Otkrila u sub uživo ili samo preko 24h?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.05.2019. at 22:27

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Otkrila u sub uživo ili samo preko 24h?
    Prosla dok sam nosila brokulu, salatu i mrkve s placa. Nisam usla i degustirala , ako to pitas.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A gle njih mrsave na slici. Oni sigurno ne jedu te kroasane.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Prosla dok sam nosila brokulu, salatu i mrkve s placa. Nisam usla i degustirala , ako to pitas.
    Da to sam pitala, bome si i ti oklop oko sebe izgradila good for you!

Ja imam blizu posla Koricu, al njihove proizvode smatram kvalitetom. Zaista su posebni, najbolji mi je banana bread i onaj neki s brusnicama, tako nešto.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.05.2019. at 22:47

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imaš tu jedan zanimljiv rad https://www.sciencedirect.com/scienc...816?via%3Dihub

"Nutritional guidelines for maintaining healthy blood glucose levels are commonly portrayed as universally applicable. However, a new study now demonstrates that the impact of each food on blood glucose varies dramatically across individuals and largely depends on personal characteristics and gut microbiome properties, laying the foundation for the broad implementation of personalized nutrition."
    Danka, video je odličan.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

e baš me veseli da napokon i pravi kruh kruh nalazi put i u naše krajeve! (Malo sam pogledala i one linkove u clanku na entuzijaste koji su poceli raditi kruh u kućnoj radinosti sa kiselim tijestom koji naravno mora odstajati 24-48 sati - svaka im čast!)
    Još kad bi otvorili podružnicu u rovinju...
    jedino što me malo čudi jest da na slikama nigdje kruha... samo slatko, previše slatkog...kroasan na dnevnoj bazi nije dobar izbor, pogotovo ne sa svim onim slatkim kremama...

dakle bubili, nemoj gledati link!
    Drži se bulgura, prosa, kvinoje...i ne odustaj!

Stranica 6 od 12 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •