Pokazuje rezultate 1 do 50 od 594

Tema: Emocionalno jedenje /ovisnost o hrani

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nemojte me krivo shvatit, nije mi namjera po***at se Bubilo na ćeif, ali bi li mi netko objasnio zašto je bulgur dobar a tjestenina loša, bila sam uvjerena da je to manje više ista stvar?
    Posljednje uređivanje od tangerina : 10.05.2019. at 07:21

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Nemojte me krivo shvatit, nije mi namjera po***at se Bubilo na ćeif, ali bi li mi netko objasnio zašto je bulgur dobar a tjestenina loša, bila sam uvjerena da je to manje više ista stvar?
    tang dobro pitanje. U principu je ista stvar, jer je bijelo brašno, ali nisam htjela ubiti bubili u pojam.
    tjestenina sama po sebi nije loša (naravno da postoje razlike, da li je bio, da li je durum... sada postoje i one od kvinoju, sa dodatkom slanutka, leće, heljda...sa boljim glikemijskim indexom..) ako je jedeš s mjerom, te ako ti sa kruhom i slatkišima ne čini bazu prehrane)

nisam imala srca to reći bubili, pošto bih to htjela sve suvislo obrazložiti - kako ja vidim prehranu, jako ja vidim ovisnost o slatkom..., ali ne stignem, pa ću kad stignem.

ne bi bilo ba odmet napraviti detaljne pretrage statusa minerala, vitamina u organizmu, provjeriti crijeva - sindrom propusnih crijeva, ali o tom potom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ne bi bilo ba odmet napraviti detaljne pretrage statusa minerala, vitamina u organizmu, provjeriti crijeva - sindrom propusnih crijeva, ali o tom potom.
    Ne bih se ni ja htjela ni sa kim svađati, ali sindrom propusnih crijeva tj. leaky gut syndrom je pseudoznanost i bojim se da će to Bubilo gurnuti u ruke ljudi koji će samo zarađivati na njoj jer neki dr. opće medicine od HZZO-a free of charge neće htjeti razgovarati o tome. A bojim se da će i pretrage statusa minerala i vitamina voditi istome - nuđene po ljekarnama, idealan upsell za ljekarnike.

Vitamini i minerali:

https://www.slobodnadalmacija.hr/moz...anak/id/601519

Nabasala sam slučajno na ovaj topic jer nemam problem. Nakon čitanja sam i ja počela osjećat craving za hranom (ali ja sam hipohondar pa na mene "prelazi"). Moja je poanta da možda, ma koliko razumijem bettyn argument da taj problem drugi ne razumiju, nije dobro ostati samo u krugu svojih sličnih. Meni se možda najbolje čini tražiti pomoć od stručnjaka, kao i za pušenje, neplodnost itd. - znači, ljudi koji se time bave stila nutricionisti, treneri, možda i psiholozi, fakat ne znam. I kužim mogućnost zamjene jedne "ovisnosti" drugom (vježbanje), ali je ta "zamjena", dok nije pretjerivanje (ne znam to definirati, ali viđam i toga, više kod muških, koji ne razmišljaju o "stabalcima brokule", nego tipa 10 h ureda, 4 h teretane) je ipak zamjena nabolje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.05.2019. at 09:04

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih se ni ja htjela ni sa kim svađati, ali sindrom propusnih crijeva tj. leaky gut syndrom je pseudoznanost i bojim se da će to Bubilo gurnuti u ruke ljudi koji će samo zarađivati na njoj jer neki dr. opće medicine od HZZO-a free of charge neće htjeti razgovarati o tome. A bojim se da će i pretrage statusa minerala i vitamina voditi istome - nuđene po ljekarnama, idealan upsell za ljekarnike.

Vitamini i minerali:

https://www.slobodnadalmacija.hr/moz...anak/id/601519

Nabasala sam slučajno na ovaj topic jer nemam problem. Nakon čitanja sam i ja počela osjećat craving za hranom (ali ja sam hipohondar pa na mene "prelazi"). Moja je poanta da možda, ma koliko razumijem bettyn argument da taj problem drugi ne razumiju, nije dobro ostati samo u krugu svojih sličnih. Meni se možda najbolje čini tražiti pomoć od stručnjaka, kao i za pušenje, neplodnost itd. - znači, ljudi koji se time bave stila nutricionisti, treneri, možda i psiholozi, fakat ne znam. I kužim mogućnost zamjene jedne "ovisnosti" drugom (vježbanje), ali je ta "zamjena", dok nije pretjerivanje (ne znam to definirati, ali viđam i toga, više kod muških, koji ne razmišljaju o "stabalcima brokule", nego tipa 10 h ureda, 4 h teretane) je ipak zamjena nabolje.
    X na leaky gut i ostalo.

S iznimkom toga da sam ja oduvijek granična, ako ne pazim, sigurno prelazim u debljinu - ne po BMI-ju, ali po izgledu svakako (nisam krupne građe, a mišićne mase imam valjda koliko je dovoljno da ne padnem )

Još bih malo htjela podebljati ovu da nije tako dobra ideja ostati u krugu sličnih. Netko je na prvim stranicama (ili na temi o debljini) napisao da debljina postane prihvaćena da bi se debeli i dalje osjećao loše i debelo. Pa ja mislim da ne bi, ako bi se općenito promijenila klima, prilagodilo se tržište npr da u normalnom dućanu možeš kupiti lijepu XXXL robu, da nemaš problema sa stolicama, mjestima u autobusu/avionu itd., ja mislim da bih ja olabavila s trudom.
    Isto kao što je antipušačka kampanja (šta kampanja, TEROR, mislimo mi pušači u remisiji ) na kraju ipak na velik broj ljudi djelovala tako da, ako već radi toga nisu prestali pušiti, a ono im je ipak znatno olakšala prestanak pušenja.

BTW bijeli kruh, paštu i šećer ne smatram baš takvim zlom ako ih lopatom ne ubacuješ u sebe. Vjerojatno je zdravije pojesti 20 deka kvinoje nego Barille, ali to je totalno marginalno u odnosu na svakodnevno trpanje krafnama, lisnatim i Milkama. OK, priznajem psihološki efekt (kao kad na UN dijeti razdvajaš proteinski dan od ugljikohidratnog) pa ti to daje neki red i strukturu.

I još da dodam, da truba s neba objavi smak svijeta sutra, sigurno ne bih obarila brokulu i otrčala po endorfine. Uživam u svim porocima i osjećam se dobro dok ih konzumiram (pa ne osjećam se tako loše ni poslije) i ne radim sve to isključivo zato jer me strah bolesti, smrti i bankrota.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    znala sam, znala čim je seni spomenula vitamine, minerale i propusna crijeva, evo naše ine oficijelne strastvene braniteljice svega s predznakom pseudo

ina, moram te malo zezat, znaš da možeš i ti mene.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.05.2019. at 11:25

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E moja Ina, za tebi odgovoriti, ću si morati uzeti vremena , mi se inače jako dobro razumijemo, a na nekim zdravstvenim temama nam se mišljenja ponešto razlikuju...elem vjerojatno nisam to trebala napisati, bez detaljnog obrazloženja...a kao sto rekoh malo sam u strci...pa ću sad samo kratko...

no u svakom slučaju (forumski me poznaješ već dugo) da sigurno nisam mislila, da ide kod brace sa Srebrnjaka, ili da uđe u dm pa kupi sto joj padne na pamet, niti da joj u apoteci nešto s onim uređajima izmjere, pa je usreće sa par bočica Twinlaba (nemam nista protiv twinlaba i sama nešto tu i tamo od njih uzmem) (Samo uzgred članak iz slobodne Dalmacije nije nešto sto mi referentno zvuci)

Mislila sam naravno na stručne, obrazovane osobe (doduše ne znam koliko tesko ili lako ih je pronaći u Zagrebu, (ni ovdje nije lako, ali nađe se...) sa puno iskustva i uvida... o crijevima ću drugom prilikom To su testovi krvi, mokraće i stolice koji nisu ono sto ti doktor opće prakse nabrzaka prepiše...
    No to za BB vjerojatno sad uopće nije prioritet...

A ti testovi i pregledi od krvi stolice, urina, (njemački laboratoriji) jezika, pulsa, .(TCM - studij traje 6 godina, kao i studij zapadne medicine)..itd su čista znanost, samo trebas imati lječnika/osobu zdravstvenog profila koja je dorasla levelu vrhunske znanosti.
    A njih kada govorimo o doktorima opće prakse danas ima prilično malo.

Moja iskustva zadnjih mjeseci gdje smo zbog obje bake bili u cestom kontaktu sa liječnicima opće prakse ne ulijevaju bas povjerenje ni na onom levelu prepisanih lijekova protiv bolova. A recimo iskustvo vezano na kontraindikacija lijekova /injekcija zbog išijasa sa lijekovima za srce i razrjeđivanje krvi koje pije mama, je bilo... na kraju je moja kćer koja je na prvoj godini kemije (sa velikim interesom za farmakološke aspekte i slično) pokazala više kompetencije i znanja o + i - aspektima lijekova iz tog spektra na tržištu.

No da be začatavam topic... mislim da je to sve bubili sada prilično nebitno.
    Posljednje uređivanje od seni : 10.05.2019. at 12:18

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E
    Mislila sam naravno na stručne, obrazovane osobe (doduše ne znam koliko tesko ili lako ih je pronaći u Zagrebu, (ni ovdje nije lako, ali nađe se...) sa puno iskustva i uvida... o crijevima ću drugom prilikom To su testovi krvi, mokraće i stolice koji nisu ono sto ti doktor opće prakse nabrzaka prepiše...
    No to za BB vjerojatno sad uopće nije prioritet...
    Moja je misija obrana od pseudoznanosti . Seni, znam da si mislila na te. Te su i najopasnije. Ja sam nabassala u ZG-u na osobu koja mi je nudila biorezonancu i govorila o leaky gutu. Imala je bijelu kutu, imala titulu dr. medicine i radila privatno. Nekhi 4-5 tisuća kuna bi došli tretmani. Moja sestra je dr.sc. usporedivnih znanosti pa sam s njom provjrila, pa googlalal leaky gut po službenim siteovima - NHS, pa ovo društvo internista itd. Sestra se zgrozila time, pa onda i ja. Isto mislim o svemu nedokazanom (homeo itd.), a koji isto navlače možda kute, nisu nužno Braco i ne nose nužno Bracinu gazastu odjeću.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.05.2019. at 12:36

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moja iskustva zadnjih mjeseci gdje smo zbog obje bake bili u cestom kontaktu sa liječnicima opće prakse ne ulijevaju bas povjerenje ni na onom levelu prepisanih lijekova protiv bolova. A recimo iskustvo vezano na kontraindikacija lijekova /injekcija zbog išijasa sa lijekovima za srce i razrjeđivanje krvi koje pije mama, je bilo... na kraju je moja kćer koja je na prvoj godini kemije (sa velikim interesom za farmakološke aspekte i slično) pokazala više kompetencije i znanja o + i - aspektima lijekova iz tog spektra na tržištu.
    seni, ako misliš na voltaren dok si na marivarinu, to se kod nas redovito prepisuje, a ja nisam u malom selu
    znam jer sam u najužoj obitelji imala marivarindžiju
    s obzirom na to da svaki infarktaš završi na antikoagulantnoj terapiji, vjerojatno im je baza korisnika dovoljno velika da iskustveno znaju da je ugroza užasno rijetka, kako drugačije to objasniti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •