Pokazuje rezultate 1 do 50 od 594

Tema: Emocionalno jedenje /ovisnost o hrani

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala cure .

Nije mi problem na poslu naručivati, imamo ok dobavljače... jako puno ljudi na poslu su vegetarijanci, vegani, ljudi koji ne jedu klasične UH svaki dan, i svakodnevno fino jedu iz dostave. Ja ih gledam, naručim slično ko oni, ali s krumpirima .

Mislim da nije energija samo, naspavam se ja uglavnom, emocionalno je... evo jutros sam jela jaja i špek, kravlji sir, mini paradajz, jogurt i skroz malo kruha... uopće nisam gladna i prva dječja svađa nakon doručka - meni prva pomisao “napolitanke”. Bas sam pratila kroz jutro - svaka neka imalo stresna situacija, npr. mala se udari i place, ja želim pojest keks. Pa onda kad su neke stresnije situacije želim kutiju keksa naravno.

Ok, shvacam. Hvala. Mislim da ne mogu od sutra bas krenuti, moram prvo istražiti opcije sto mi je dostupno, kad i gdje ću nabaviti i pripremati, ali moram krenuti. I da, ne pomaze meni kocka crne čokolade. Može, ali trebam i milku odmah iza toga. Moram drastično.

Hvala za ponudu za recepte, znam da ima ovdje dosta lchf tema i recepata, naći ću da se ne ponavljate.

Nego, zanima me... kad kao obavim to skidanje ovisnosti... smijem li nekad opet u životu pojesti pečene krumpire i tortu... finu, čokoladnu mousse...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku

Mislim da nije energija samo, naspavam se ja uglavnom, emocionalno je... evo jutros sam jela jaja i špek, kravlji sir, mini paradajz, jogurt i skroz malo kruha... uopće nisam gladna i prva dječja svađa nakon doručka - meni prva pomisao “napolitanke”. Bas sam pratila kroz jutro - svaka neka imalo stresna situacija, npr. mala se udari i place, ja želim pojest keks. Pa onda kad su neke stresnije situacije želim kutiju keksa naravno.
    Nekako mi se čini da je u ovom ključ
    imam identičan modus operandi, s tim da sam kao Sirius, meni je triger kruh, pogotovo friški
    ono što sam ja dosad osvijestila (pri tome zanemarujući svoju vanjsku pojavnost, tj fokusirajući se samo na unutarnje doživljaje, jer sam takva, ne mogu te stvari multitaskat) je da je meni hrana utjeha
    imala sam težak dan - treba mi malo utjehe
    brine me nešto što slijedi - treba mi malo utjehe
    osjećam se loše - treba mi utjehe

ono na čemu trenutno radim je to da pokušavam pronaći utjehu u nečem drugom
    ne u alkoholu
    npr, znam da zvuči smiješno, ali nekad jednostavno kažem mužu da me sad zagrli ili samu sebe "zagrlim" i kažem si odnosno pomislim neke podržavajuće misli - ja nisam samo moje tijelo, ja nisam samo moj posao, ja sam osoba koja je vrijedna i ljubavi i sreće
    dobro je i osvijestiti kako je takvo hranjenje zapravo samokažnjavanje - trpamo smeće u sebe

mislim da si ti pod iznimnim stresom, tj da je situacija u kojoj se nalaziš objektivno stresna i ne vjerujem da bi ju itko mogao izdržati bez kompenzirajućih ponašanja
    tako da, oprosti samoj sebi i kreni dalje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •