-
BB, suosjećam.
Ja sam bila velika ovisnica o šećeru i ugljikohidratima. Nisam nikad jela previše kruha, ali tjestenina me još uvijek ubija jer je obožavam. Meni nisu pomagale nikakve drastične promjene, pala bih na tom testu nakon tjedan dana. Ma i manje. Nisam mogla samo prestati s tim jer bih se osjećala kao da mi netko oduzima osnovna ljudska prava. 
Uspjela sam smanjiti šećer polako. Za početak, pratila sam (pisala) što jedem i koliko sam sita/gladna nakon obroka. Tako sam shvatila koja hrana mi daje prazne kalorije pa sam nju smanjila, odnosno jela samo ako imam ogromnu potrebu za njom. Umjesto dvije žličice šećera u kavu, prva 2 tjedna sam stavljala jednu ipo, pa smanjila nakon toga na jednu. Kad bih jela čokoladu, a jela sam je prečesto, ne bih mogla stati dok je ne pojedem cijelu. Pa sam to u početku regulirala tako da kupim čokoladu sa manjom gramažom. Opet bi mi u mozgu bilo kao da sam pojela cijelu, a u biti sam pojela manje. Tako za sve slatko možeš, jednostavno kupiš manje pakiranje.
Ako netko ima toliku snagu da kaže da jednostavno više neće i amen, svaka čast. Ja nisam nikad imala. Zato sam se morala osloniti na trikove kojima varam samu sebe. Ali pomoglo je i to, samo je trajalo malo duže nego da sam samo presjekla.
Tako da, ako možeš naglo, super! Ja ti ovo pišem za slučaj ako ne možeš naglo, da ima i drugih načina.
I sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma