-
Bubilo
bulgur ti je prethodno skuhana pšenica, kojoj se nakon hlađenja odstrani opna, dakle mekinje, te se onda manje ili više grubo/fino zdrobi. Većinom se radi od tvrde pšenice, te se lako priprema posto se ili samo prelije vrelom vodom, ili kratko skuha ili kratko na paru.
sastavni je dio sjevernoafričke kuhinje, recimo marokanske, jede se uz sva ona čuda skuhana u tajinu.
I ba druge načine, naravno.
ovdje ga ljudi često naprave na salatu, znači preliju kipućom vodom, ostave da nabubri, te onda dodaju sitno sjeckani papriku, krastavac, pomidor, te dodaju začine ala ulje, ocat peršin, kapula ili egzoticnije...
Eto sljedeći put ide proso (europska žitarica...
)
nego reci ti nama da li imas lonac za kuhanje na pari, te da li si pobacala zalihe slatkiša u kuci?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma