Slažem se...
Kao što je za ovisnike od drogama, alkoholu, jako loše prepustiti se povremenom užitku, tako je i nama koji smo ovisni o šećeru.
Ja sam nakon dva mjeseca radiklanog reza malo popustila (fešte i sl.), i već treći dan ne mogu se vratiti na staro. Posljedica: nije više -9, nego samo - 7 ...
Dakle, kao što sam na nekoj od prvih stranica rekla, i dalje mislim da je isključivo radikalan rez rješenje za nas koji imamo takve probleme. I onda dalje - samo ustrajnost ... ah, očito bez šećera moramo cijeli život...
ali ja ne mislim da je tako
meni je ključ u ovom što je Sirius rekla:
idealno bi bilo ovako kao KrisI to je nesto na sto se naviknes privremeno zbog viseg cilja. Ali bas da sam bila super sretna i zadovoljna jer mi je obrok 300 grama dinstanih vrganja s lukom i zdjela zelene salate pa ono bas i nisam. I nije to fizicki osjecaj gladi. Nego emocionalno nezadovoljstvo. Ali to i jest problem.
Netko bi bio potpuno zadovoljan i pun na sve nacine.
da o hrani ne razmišljamo, da je to samo gorivo, da su nam uzorci ponašanja tako ispravni da ne moramo ulagati mentalni napor i "odricati se"
možda se to može steći i bez overthinkinga, ali meni tako ne ide
gore sam linkala, ali ću ponoviti još jednom
meni je ovaj link super objasnio što se zapravo događa https://toomuchonherplate.com/perfec...on-overeating/