Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: brze i zdrave "kašice" za veću djecu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno brze i zdrave "kašice" za veću djecu

Dakle, trebala bi ideje i recepte za nekakvu hranu koja bi mi zamijenila kašice tipa čokolino i obroke tipa hruskavih medvjedića/srčeka/kuglica i drugih crunch ekspandiranih pahuljica s gomilom šećera i čokolade.
    Može nešto što bi ja prije skuhala za par dana, ili samo skombinirala.
    Zapravo bi rado nešto tipa muesla, ali da nisu muesli jer to neće - trebam za sineka od 7 godina koji je zadnjih tjedana počeo proždirati nekoliko zdjelica čokolina dnevno - kad počisti kućne zalihe neću više kupovati, ali nešto mu moram ponuditi. Treba biti relativno mekano jer mijenja zube pa je osjetljiv na tvrđu hranu, i naravno slatko ali ne kao gotovi proizvodi. Po mogućnosti da ima neki trag čokolade. Griz i rižu na mlijeku ne može vidjeti, a i voljela bi nešto što on sam može skombinirati kao što radi s čokolinom - moguće je da mu je veliki dio tog gušta u pripremi. E da, i da od želje do jela ne prođe više od par minuta. I ne smije biti kiselo.
    Ima li nešto takvo?
    Danas ću uzeti cornflakese, možda mu to zapaše (u vrtiću ih jede ali doma obično propadnu - kad ih kupimo zbog neke igračke i sl.) Ali drugih ideja nemam...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj kombinirati pahuljice s vocem. Moja starija cura hoce müsli. Ali pod uvjetom da je dobro skuhan, tj. da nije hrskav. Ja tako radim i sve ostalo. Uzmes npr. zobene pahuljice, skuhas ih, dodas unutra naribano voce. I onda jos na kraju dodas komadice voca. Imas masu tih pahuljica pa kombiniras, ovisno o vocu koje voli. Moji vole i npr. proso skuhan s grozdjicama ili suhim marelicama. Riza skuhana u vodi je super kad joj se doda zgnjecena banana. Eto, nisam nesto mastovita. Nama je glavni zasladjivac voce. Ako bas nece, ja bi onda radije kuhala zitarice ili pahuljice od zitarica pa sama dodavala malo secera nego kupovala gotove zasecerene stvari.
    Super je i slatka psenica, ali posto trazis nesto sto ce biti brzo gotovo, padaju mi napamet samo pahuljice, riza i proso jer se oni brzo skuhaju. Obicni cornflakes tu i tamo se pojede kod nas. S kravljim mlijekom. Sve ostalo kuham u vodi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorry, pazljivije sam procitala i vidim da on to sam hoce raditi. Ako neces nesto sto se kuha, onda ti jedino preostaju one instant pahuljice koje nemaju nikakvih dodataka. Pa nek on sebi dodaje npr. malo kakaa ili voca ili cegavec po zelji.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vidiš, toga s golim pahuljicama se nisam sjetila, mogla bi probati. Samo da ne ispadne kakao s pahuljicama umjesto obrnuto. Voće (osim banana i suhoga, i to samo kao grickalica, ne ni u kolačima) kod njega ne pali.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam si kao klinka obožavala raditi vrlo jednostavnu kašicu: vilicom bih usitnila dvije banane do neprepoznatljivosti, u tu smjesu bih iscijedila jedan limun i stavila malo šećera - sad bih, kad znam nešto više o šećeru - njega zamijenila integralnim (smeđim) i to je to. Kašica je bila odlična, jako sam je često jela.

Za trenutke malo veće gladi u tu smjesu se može usitniti koji petit beurre.

(Zapravo se sad pitam zbog čega ju već dugo nisam napravila, bilo Fioni, bilo sebi.)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja nam cesto za vikend za dorucak skuham prosene pahuljice (ili zobene, jecmene, svejedno) na mlijeku i zacinim pravim kakaom i medom (moze i malo melase). jos gore posipam malo cimeta prije serviranja.
    to je stvarno super fino (puuuuno finije od cokolina), a i zdravo je.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da li se nešto od tih pahuljica može prije skuhati pa držati dan dva u frižideru? Rižu ne voli.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa mozes, samo to se onda stvrdne onako kao puding

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    i stavila malo šećera - sad bih, kad znam nešto više o šećeru - njega zamijenila integralnim (smeđim) i to je to.
    samo jedan komentar glede smeđeg šećera.
    nedavno je bila emisija u kojoj su govorili da je dokazano da smeđi šećer nije niš puno bolji od bijelog,a uz to da se često prodaje obojani bijeli šećer pod smeđi.
    ovo samo prenosim pa molim da me ne napadate

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dolega, to sam i ja nedavno čula!

Ne znam više što bih vjerovala i smatrala zdravim. :/

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako baš uživa da sam radi kašicu onda mi na pamet pada samo Rižolino koji nema cijelo brdo šećera u sebi.
    Vjerojatno će mu biti bljutav na početku nakon preslatkog čokolina, ali možda da gore stavi malo kakaa ili umiješa bananu...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zašto mu ne bi, npr. čokolino pomiješala s nekim nešećerenim pahuljicama, npr. rižolinom, 7-korn, zobenim, onim bijelim kuglicama od riže u kojima nema šećera (i okusom su ko stiropor)??

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam na 7-korn.
    Ta je kašica iznenađujuće fina s obzirom da nema šečera.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja bi rado nešto prirodnije od tih praškova - mislim, bliže originalnoj namirnici...
    Za sada se čini da su cornflakesi ok. A mogu poslužiti i kao grickalica.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mamazika pa ima u DM-u sva sila raznoraznih pahuljica, od pira, i još od koječega, sve od Alnature.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kakve su kad se namoče?
    Tvrde-hrskave, tvrde-žilave, mekane-u komadu, mekane-razmočene?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja te 5 zrna od Alnature u zadnje vrijeme koristi za muffine. Namočim ih predhodno u jogurt, kiselo mlijeko ili voćni jogurt i onda dalje po receptu za muffine. I onda te muffine djeca jedu za doručak ili večeru. Moji više baš neće kašice koje izgledaju kao kašice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni niti jedne Alnaturine ne postanu dovoljno mekane namakanjem. Kao ni bilo koje druge bio pahuljice. Ja svoje uvijek prokuham par minuta.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ne znam kakve su jer ih nisam probala :/ ali sam ih danas vidjela u DM-u i sjetila se ovog topica - izgledaju mi hrskave kao cornflakes i ima raznoraznih vrsta.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo nesto sto mi jedemo za dorucak,a u cemu mogu sudjelovati i male rukice..
    dakle,proso sa vocem
    1salica prosa
    2ipol salice vode
    voce(jabuke,kruske,..sto god vam pase)neka maleni nasjecka
    pola salice grozdjica(oprati ih prije)
    to sve stavite u posudu i kuhate na laganoj vatri-kada zakuha.Prosu treba oko 10tak minuta kada zakuha-iliti ugasi kada vode vishe ne bude na vidiku.Poklopi na par minuta prije jela.

kasha za dobro jutro
    2salice zobenih pahuljica
    pola salice prosenih pahuljica
    pola salice grozdjica
    voce po zelji(1-2jabuke/kruske/i sl.)
    6salica vode
    sve bucnuti u posudu,pustiti da zakuha i na laganij vatri desetak minuta kuhati-biti blizu i cesto mjesati jer Vrlo Lako se primi za dno

sve navedeno mozete posuti naribanom cokoladom ili sto vam kreativnost nalozhi

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja svaki drugi ili treci dan pravim kasicu na sliejdeci nacin.

skuham 1-2 jabuke izrezane na kockice, saku grozdjica, i 2-3 suhe sljive.
    kad je napola kuhano dodam 3 vrste pahuljica: psenicne, razeve i jecmene.
    Kuham dok ne postanu skroz skroz mekane, tacnije dok ne uvrije sva voda.
    Dodam mrvu cimeta.
    Po zelji, mozes malo poeceriti, mada i ne treba jer je slatko samo od sebe.

Kad se ohladi Faris smaze porciju, a ostatak spremim u frizider i sutradan jede. Jako je zdravo a i ukusno (toliko da i mi maznemo porciju )

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da li bi te kuhane kašice s voćem funkcionirale i na mlijeku? Mislim da mu se na vodi ne bi previše sviđalo (ne voli baš voće). I da li bi izdržale bar 1 dan u frižideru, onako kao puding?
    Moram vam se požaliti da smo se vratili na čokolino i to onaj bez pahuljica, jer mišek kuri preko 39, pa sam sretna da bilo što utrpa u sebe. Inače bi se samo nalijevao s vodom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam ljubitelj mijesanja mlijecnih proizvoda i voca. U najgorem slucaju voce i jogurt. Ne cuvam nista od tih stvari za sutradan jer mi bas bude nekako fuj.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da se nadovezem na kvalitetu smedeg secera. mislim da ne postoji nikakva opasnost ako se kupuje BIO proizvod. to uostalom vrijedi za sve integralno. ako nije BIO, ja radije kupujem rafinirano - ne sadrzi bogzna sto hranjivih sastojaka, ali je manje zagadjeno(spricanjem...). naravno, preferiram nerafinirano i BIO.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni isto ne ide voce i mlijeko
    sto se secera tice, koristimo smedji secer

mamazika, jesi mu probala dati samo telecu supu ako ima temperaturu...ja znam da je meni uvijek godila topla supa kad sam bolesna :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •