Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Sto cete za Uskrs?

  1. #1
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno Sto cete za Uskrs?

    Upravo sam si slozila jelovnik za dane oko Uskrsa i na sam Uskrs:

    - cetvrtak pred Uskrs: stir-fried racici sa spinatom
    - petak pred Uskrs: spagettini sa skoljkama (za E samo umak od paradajza jer jos ne jede skoljke)
    - subota pred Uskrs: obilna salata od tune
    - nedjelja - Uskrs - dorucak: tradicionalno kuhana jaja, kuhana sunka, cottage sir zacinjen tuniskom crvenom paprikom, mladi luk; za desert colomba i custard od sira cottage
    - nedjelja - Uskrs - rucak: imamo goste i pecemo janjetinu ispod peke sa mladim krumpirima; za prilog jaja sa spinatom, mladi luk i hren (vec se rjesavam preostalih kuhanih jaja )
    - vecera: ostaci
    - uskrsnji ponedjeljak: jaja punjena tunom i paprikama

    I onda jedno 2 tjedna necemo jesti jaja .

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    Mmmm, jelovnik ti zvuči savršeno. Ja sam od ponedjeljka na go, pa ću se isto potruditi. Ajd pliz pojasni četvrtak, zvuči jako dobro.
    Mislim da ću za petak crni rižoto i neku ribu lešo.
    Subota, klinci me mole za hobotnicu u pećnici, ja nisam neki ljubitelj, al udovoljit ću im.
    Uskrs, francuska, šunka, jaja, luk...a za ručak janjetina, na žalost iz pećnice (živimo u stanu) i krumpir. Desert prema inspiraciji sa rodinog portala, još nisam odlučila, a i nisam neki ekspert od slatkoga.

  3. #3
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj Bomballurina prvotno napisa
    Ajd pliz pojasni četvrtak, zvuči jako dobro.
    Jednostavno, a brzo: Stir-fried racici sa spinatom:
    Sastojci: vrecica smrznutih racica (300 grama), 500 grama smrznutog spinata, 1 cajna zlica maslinovog ulja, 2 reznja cesnjaka, 3 jusne zlice Tamari soja umaka i jedan pepperoncino

    Priprema:
    - odmrznuti racice i spinat; na pari vrlo kratko skuhati spinat i ocijediti.
    - u woku zagrijati maslinovo ulje; cesnjak naribati u wok; dodati racice, promijesati pa dodati spinat. Dobro promijesati i pustiti par minuta - onda dodati Tamari i pepperoncino i jos jednom dobro promijesati za kraj.
    - posluziti toplo.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    Oooo, pa to ćemo isto ubaciti.... :D

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Elly, mozemo k vama na peku?
    I mi ćemo imati jankovića, ali peka je peka...

  6. #6
    jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    1,568

    Početno

    Elly, i ja se biljezim
    meni cijeli menu izgleda vauuu

  7. #7

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    petak (Bože mi oprosti na takvom postu) riblji meni, sve delicije
    subota/nedilja-idemo na selo, pečena janjetina glavno jelo
    ostalo: kuhana šunka, jaja, francuska, pršut, kapulica, torta od sira, tuljci, itd..
    u ponedjeljak ćemo nadam se na Vidovu goru, pa ćemo gore u konobi nešto narodski

  8. #8
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    kako sam ljubomorna na te vaše janjetine - moji kontinentalci janjetinu ne vole, a meni se neda spremati komadić samo za mene

  9. #9
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    Neznam za Uskrs smo u Termama Olimia, hotel, hehe pa će valjda nekaj biti finoga za pojesti .

  10. #10
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    prije Uskrsa nis posebno- na Uskrs ono kaj baka napravi ( klasika, znaci), poslije Uskrsa- jaaaaaaaajaaaaaaaa dok ne pozderem sve kaj se svi oko mene udostoje pofarbat :D

  11. #11
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Prije Uskrsa klasika jer radim.
    Subota neka riba ili morski plodovi.
    Na Uskrs:
    doručak:kuhana šunka,quice loren,punjena jaja,francuska,luk,rotkvice,hren,kava,kolači....n aime imamo obiteljski doručak (svekrva,sestra MM i njen muž)
    ručak:kod moje mame;juha,janjetina,salate,prilozi razni,kolači,ja ću mlatit po šunki jer ne jedem janjetinu
    Ručak je isto obiteljski (moja mama,sestra,šogor i njihovi kikaći) :D

  12. #12
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    mi na Valiki četvrtak uvijek jedemo koprivu: juhu i pitu zeljanicu.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •