Moj sin će za tri mjeseca napuniti 6 godina i ja sam šokirana njegovom škrtosti isključivo svojih igračaka. Naime, kad nam netko dođe u posjetu sa klincima i djeca naravno prvo izimaju igračke u ruke, on počne histerično plakati, govori neka idu doma, da mu trugau igračke (što nije istina i nikad se prije to nije dogodilo). Stalno pita da li će netko od klinaca doći k nama....
U vrić ide i sve je ok, kad ga pitam kako dijeli igračke u vrtiću, kaže pa to nisu moje, to su iz vrtića. Nikada se nije dogodilo da mu je netko potrgao neku igračku.
Bio je na moru sa bakom i dedom i govore mi kako na plažu smišljeno neće nositi svoje igračke kako mu netko ne bi dirao.
Pričala sam s njim puno, tumačila kako nije lijepo, kako se mora dijeliti, da će mu se vratiti igračke nakon igre kao što i on čini kad smo negdje, ali jednostavno me ili neće ili ne želi razumjeti. Razumljivo mi je bilo u dobi od 2,5-3 godine ali sad.
Imate li sličnih iskustava ili prijedlog na koji način da mu to izbijem iz glave....????
Svaki savjet mi je dobrodošao.
Hvala puno unaprijed