Što se tiće položaja na dojci, uvjerena sam da je OK jer još od početka samog dojenja u bolnici forsirala sam da malena obuhvati veći dio aureole tako da smo to vrlo brzo naučile. Nisam imala nikakve bolne bradavice niti ragade. Kad se prišarafi i siše uvijek joj se miču uheka. Samo što izvuče jako malo (jučer smo u par navrata vagali, nikada ne izvuče više od 40ml za što joj ponekad treba i 2h)!!! Ne znam da li je to zato jer ona dovoljno snažno ne siše ili ja jednostavno nemam dosta mlijeka (nakon svih Rodinih letaka nikada nisam mislila da ću ja to izjaviti ).
Pokušala sam se nakon podoja izdojiti na izdajalicu ciku koju je imala zadnju kako bih joj dala jače mlijeko. Imam (kršitelj koda)ovu izdajalicu i treba mi negdje 1h da izvućem 10ml. Jel to normalno?
Pijem 2,5 - 3l tekućine dnevno, papam dobro, unijela sam i dosta mlječnih stvari - kravljeg sira, bioaktiva isl.
Što se tiće male spavalice, svaki puta kad na minutu zakunja na ciki mičem ju, dižem, šećem i budim. Kada cica radim kompresije cike. Uglavnom, mala je preko dana luda i samo plače, spava na 10 min i cica (izgleda bezuspješno), a po noći čvrsto spava. Ovu noć sam ju uzela oko 2h nakon 4h spavanja i budila sam ju 45 minuta bez uspjeha. Malo se probudila, cicala 10 minuta i zaspala. Ja sam ju nosala, škakljala, štipala, drmala i nema šanse da se više probudi. Kako se uopće bude te male princeze?
Nazvat ću Rodin SOS, zvala sam i prije, ali sam tu stavila postić jer me zanima da li je tko od vas drugih mama imao slična iskustva.
Velika pusa svima.