Moja gdjica ima problem sa ispricavanjem. Kad npr. udari necakinju, bilo to slucajno ili namjerno, ne zeli se ispricati. Vidim da joj je nekako nelagodno, kao da se srami ili mozda tvrdoglavi ili oboje. Onda trazi od mene da ja prva izgovorim "Oprosti", pa onda ona ili trazi da meni kaze umjesto necakinji, ili da mi sapne. Ako insistiram da se isprica kak treba, onda nece dok ne izgubim zivce, dignem ton i zaprijetim necime. To mi se ne cini bas ispravnim, jer bi zeljela da joj to "oprosti" bude prirodno reci...automatski skoro i najnormalnije. Neki dan sam vidjela da jedna druga mama to rijesava tako da kaze klincu nek se isprica i broji mu do 3. Ako se odbije ispricati, kupe krpe i idu doma. Malac se ispricao. Kako je to kod vas?
E da, kad smo vec kod sramezljivosti...srami se plesati kad ju netko gleda, moramo okrenuti glavu kad ona plese
Tako i kad crta - ne smijemo gledati dok nije gotovo.
Naravno da ju se hvali za oboje. Da li pristati na to da ju ne gledamo ili joj time bas ne cinimo uslugu? Ili je to jos samo jedna faza, pa ne treba previse razbijati glavu time?

Odgovori s citatom