Žao mi je ako se osećaš povređena.
Ali pogledaj kako si započela temu:
Zapravo, baš i ne znamo SVI da deca prolaze sve te faze, tj. Frojdova teorija je daleko od toga da je prihvaćena kao nepobitno tačna u oblasti dečje psihologije ili pedagogije. Ni meni psihologija nije struka, pa možda i grešim, ali mislim da Frojd sada u modernoj psihologiji ima samo istorijski značaj, kao jedan od nekadašnjih priznatih veličina. Mislim da je psihologija odmakla daleko dalje od njegove teorije, i kao što bih u bilo kojoj oblasti potražila najnovija prihvaćena saznanja, tako bih i za vaspitanje i razumevanje dece radije potražila nešto svežiju literaturu od one sa kraja 19. i početka 20. veka, ipak mislim da su se od tada desili i novi pomaci u psihologiji.
Meni lično se Frojdova gledišta ne sviđaju i ne zvuče mi ni blisko, ni razumljivo, a najpre ni logično.
A još manje mi se sviđaju metode koje si navela da su ti savetovane.
Nigde ne kažeš kako se TI osećaš u svemu tome. I šta TI misliš, kako bi tvoje dete reagovalo da sprovedeš dobijene savete. I pre svega, malo mi je nerazumljivo zašto osećaš da su ti saveti o ovome uopšte potrebni. Zar nije najvažnije kod vaspitanja dece da se i roditelji i deca osećaju udobno u zajedničkom životu dok ga žive? Spavati odvojeno od deteta samo zato da bi osigurao da dete kasnije ima ispravan doživljaj svoje seksualnosti mi se čini onako-kao malo uzaludan potez...