-
Osoblje foruma
Ja se slažem s tobom oko većine stvari.
Moje pitanje je išlo u smjeru toga zašto sumnjaju, jer, ako djeca imaju manje od 3 godine, vrlo je nevjerojatno da su u Edipalnoj fazi, jer ta faza se pojavljuje i traje negdje između 3 i 5 godina. (ne nužno s trećim rođendanopm, puhneš svjećice i bum!)
Kod razvojnih faza, fiksacija je normalna i dio odrastanja. Ako se roditelji trude otkloniti fiksaciju, na putu su da dijete usidre u toj fiksaciji za cijeli život. (ovo je mojim riječim aprepričano što mi je rekla seka, psihijatrica)
Ostajem i dalje uvjerena da nema ništa loše da roditelji pročitaju o ovome čisto da znaju što je normalno, kako bi mogli lakše otkačiti priglupe savjete koje su neke forumašice dobile od svoje okoline (koliko čitam). I uvjerena sam da je bolje da roditelji uopće ne misle o fazama, nego da se u njih upliću korigirajući ih prema svom nahođenju i stavovima (koji prije mogu biti problematični i obojani društevnim očekivanjima i normamama) jer mogu napraviti puno štete, a najveća je korist pustiti da razvoj ide svojim tijekom.
Naravno, pričamo o prosječnom djetetu, ne o patologiji.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma