Uh-puh, izvukla si moje pitanje iz konteksta.
Ja sam napisala da je meni nerazumljivo zašto je postavljačici teme neophodan savet o edipalnoj fazi, kako se sama izrazila.
S obzirom da sam kao potpuni laik na ovoj temi dobila informaciju da je Frojd pre svega otac psihoanalize, a da je psihoanaliza samo jedan od pravaca u razvojnoj psihologiji, mislim da moje pitanje jeste na mestu-uostalom nisam jedina koja ga je postavila. I meni je nejasno zašto samo Frojd, zašto postavljačica teme polazi od toga da je edipalna faza jedino ispravno gledište na detetov razvoj. Ako je legitimno da Bilbo postavi svoje pitanje, zašto je uvredljivo ako ja postavim kontrapitanje?
Ja smatram da ne može imati velike koristi od onoga što želi, tj. iščitavanje literature o edipalnoj fazi i traženje smernica za svoje ponašanje u njima. To sam i napisala, i mislim da nisam jedina. Možda sam u pravu, možda i ne, ali nemam utisak da sam prešla bilo kakvu granicu pristojne komunikacije, možda i grešim. Ako sam napisala da se nadam da će Frojd biti prevaziđen, i dalje stojim iza toga. Kao laiku njegove postavke su mi i dalje neprivatljive, kao biolog volela bih da pročitam neku literaturu u kojoj bi njegove postavke bile potkrepljene dokazima iz savremene nauke, pre svega oblasti ljudske fiziologije i antropologije.