Nakon samo jednog seminarskog u toku faksa na temu psihoanalize mogu reći da je ova tema jednako znanstvena kao moje smatranje da su sve bijele točkice na upaljenom grlu jasan znak streptokokne angine ( a ljudi studiraju 6 godina medicinu pa još i specijaliziraju pedijatriju 2...koji kreteni kad ja to bez faksa jasno vidim

) Uglavno,, a jesu li svi roditelji svjesni štete koje vlastitom djetetu učine u Lacanovom stadiju ogledala uvodeći ga u sferu jezika, Drugoga... Mislim taj raascijep koji priređujemo vlastitoj djeci,od toga se jadni nikad ne oporave... Stvore pojam sebsstva odijeljen od njih samih... Najbolje da svi šutimo i porazbijamo sva ogledala u kući i okolici, naravno da je i odvikavanje od sise i pelena strogo zabranjeno( a bespelenaštvo i produljeno dojenje bi trebalo prijaviti centru za socijalnu skrb). I predlaažem svima da djeca ne spavaju s roditeljima, a najbolje da uopće ne spavaju jer u snu izdanci nesvjesnog izlaze u podsvijest, a o omaškama da ne govorim... Meni (Nemojte mi zamjeriti ton posta) se uistinu čini da je ovakvo promišljanje esmisleno, jer a) majka i otac ne mogu iz biblioteke savladati Freuda pa tako bolje odgajati dijete i b) ako i svladaju Freuda, što je s Lacanaom, s gestaltdom.... Ono onda bi ljudi prije razmišljanja o roditeljstvu trebali doktorirat na par svjetskih sveučilišta... I šta kad bi takvima dijete od 5 godina, zamisli užasa svih užasa, grizlo nokte????