Zuska prvotno napisa
Jedni roditeljski sastanak koji smo imali bio je u 7. mjesecu, nakon upisa. Tad sam pitala kako se slave rođendani i jasno sam dala do znanja da ne bih voljela da se rođendani proslavljaju uz čips i smoki, ravnateljica se složila i preporučila da se donosi sušeno i svježe voće, ali - kao - to ćemo se još dogovoriti detaljnije. Nismo se ništa detaljnije dogovorili jer se više nismo sastajali, ali koliko sam uspjela vidjeti, a nisam puno, na rođendane se donosi to voće, pereci i slično. Nitko nam nikad nije rekao da trebamo donositi išta od hrane, donose se samo pelene i jednom mjesečno jedna stvar između 3 (papirnate maramice, papirnati ubrusi i mokre maramice).
Na tom sastanku bila je samo jedna naša teta, dok ova iz moje gornje priče nije zbog bolesti.
Iskreno, nije mi palo na pamet da bi tete jasličarima samoinicijativno davale čokoladu i bombone, da je, o tome bih na tom sastanku i pričala.
E sad, ja ne znam kako se sutra postaviti, a nekako moram.
Iz svekrvine priče glupo mi je to što je sveki njoj jasno rekla da joj mi to ne dajemo, a ona joj je išla soliti pamet o petogodišnjacima koji onda na rođendanima trpaju slatkiše i outati se kako ionako oni to njima daju u jaslicama. Mislim, halo?
Nije mi problem reći da ne želim da to njoj daju, ali što time postižem? Da drugima daju, a mojoj ne? Kako će se ona osjećati? Tek to nije dobro.
Riskiram i pokoji podrugljivi komentar o tome kako mama ne da da joj se daje i slično.
Po meni je problem načelne prirode, smatram da one to nikome ne bi trebale davati!
Mislim da vrtić nije mjesto na kojem se jedu slatkiši, niti je to potrebno, imaju zajutrak, doručak, ručak i onda četvrti obrok nakon spavanja, dakle, gladni nisu. Uvijek je neko voće u điru i uvijek bude i nešto slatko, tipa griza, kuhanog pudinga, prosa i sl. Dakle, ne fali im ni slatkoga.
Dakle, šta, ja mogu sutra njima upravo to i reći, da smatram da se djeci u vrtiću ne bi trebali davati slatkiši. I? Onda mogu i do ravnateljice i možda i mogu riješiti to, ali čini mi se da ću time narušiti odnose...(koji je već s moje strane narušen).
E sad, ne znam da li previše brijem oko nečega što mi je trenutno jako važno, pa ću za godinu dana shvatiti da to i nije bio takav big deal...
Što biste vi napravile, tj kako biste postupile?