Pokazuje rezultate 1 do 50 od 320

Tema: Jasličari 2013/2014

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ma što se tiče nas, ja sam zadovoljna kako nam ide.
    Prvi dan smo provele zajedno dva sata, držala se mene cijelo vrijeme, ali bilo mi je važno da upozna prostor i neke klince. Onog trenutka kad je poželjela ići doma, išle smo. Nakon toga mi je rekla da joj je bilo lijepo i potvrdila da želi ići i sutra. (Da sam je jučer samo ostavila, vjerujem da današnji odlazak u jaslice ne bi izgledao miroljubivo).

Jutros smo ponovo bile zajedno i onog trenutka kad sam skužila da se povezala s jednom tetom, ostavila sam je na sat vremena, rekla sam da idem u dućan.
    Kad se vratila po nju, vidjelo se da je plakala, ali našla sam je zaigranu. Nije htjela ići doma, ostala sam s njom još sat vremena, zapravo smo danas bile do 11. I više se nije držala samo mene, sama je istraživala prostor i ulazila u interakciju. Potvrdila mi je da joj je bilo lijepo i da će rado ići i sutra.
    Sutra ću je ostaviti od 8 do 11.
    Jučer je ostavili tri sata, kaže teta da je bila ok, plakala je protestno kad npr. nije htjela mijenjati aktivnost ili je htjela punu tetinu pažnju. Rekla mi je da voli biti prva na toboganu i da se mora naučiti da su tu i druga djeca (pa, naravno, naučit će, ali ne mora odmah treći dan, ne?).
    Zatekla sam je kako bezbrižno sjedi i ruča, sve je pojela, naravno Ali vidjelo se da je plakala. Nekoliko osoba koje rade u vrtiću mi se na hodniku obratilo na račun njenog glasnog plakanja.
    Kad sam je pitala je li plakala, rekla je da, puno ili malo, puno. Je li joj bilo lijepo u vrtiću, je. Bi li opet išla, bi. Popodne se ponašala nemoguće.
    Teta je rekla da što se njih tiče, da je možemo ostaviti na spavanju jer samo ona još nije prespavala.

Danas je ponovo ostavila ujutro, zvala tete u 11, rekle da je ok, da je ostavimo na spavanju. Kad je tata došao po nju u 2 i 30, tete su rekle da ona mora shvatiti da one tu nisu samo za nju, jer da se stalno drži teta i kad one zagrle ili uzmu nekog drugog, onda tuče tu djecu I uspavale su je na rukama jer nije htjela zaspati sama pa je odspavala sat i 20 u komadu.
    Ajde, rekle su i da joj se sve može objasniti u 4 oka, da brzo kopča i da na kraju postupi kako se dogovore, ali da sve treba odrazgovarati s njom za što ponekad nemau vremena.

Ok, kužim da si ona svojata tete, takva je, uzima sve što može i onda još malo više od toga. Ali valjda su tete već imale takvo dijete i znaju s njim...i znaju da će dijete, valjda, naučiti njihova pravila, ali da treba malo vremena. I da joj to ne možemo mi objasniti (iako objašnjavamo da su tete tamo za svu djecu), nego da će ona to shvatiti tamo.

Ne znam, malo mi je bad. Je li netko imao iskustva s djetetom kojeg već treći dan kritiziraju? Mislim, sve sam ja to njima rekla, da ima burne reakcije, da loše spava, da surađuje ali uz razgovor...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Je li netko imao iskustva s djetetom kojeg već treći dan kritiziraju?
    Nisam se dobro izrazila. Ne smeta meni da su to tete rekle, dapače, želim da nam govore sve, ali nekako mi je rano za takva predbacivanja "ona mora znati, ona mora naučiti"... Hej, na adaptaciji smo, četvrti je dan. Dijete se u mnogim aspektima ponaša odlično, bolje nego sam mislila, ne drami na rastancima, ne plače dugo i neutješno, jede, igra se..uhvatila se za tete kao za neki stup sigurnosti koji joj pomaže u tom procesu.
    Naravno da će naučiti dijeliti tete, naravno da će naučiti čekati red, naravno da će shvatiti da mora surađivati u grupi...ali vrtići jednim dijelom i služe socijalizaciji.
    I ako ne bude to naučila u nekom razumnom razdoblju, onda bih nekako očekivala tu vrstu tona i ne bi mi bilo čudno...

Ili možda brijem previše?
    Posljednje uređivanje od Zuska : 06.09.2013. at 00:44

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jučer je ostavili tri sata, kaže teta da je bila ok, plakala je protestno kad npr. nije htjela mijenjati aktivnost ili je htjela punu tetinu pažnju. Rekla mi je da voli biti prva na toboganu i da se mora naučiti da su tu i druga djeca (pa, naravno, naučit će, ali ne mora odmah treći dan, ne?).
    Zatekla sam je kako bezbrižno sjedi i ruča, sve je pojela, naravno Ali vidjelo se da je plakala. Nekoliko osoba koje rade u vrtiću mi se na hodniku obratilo na račun njenog glasnog plakanja.
    Kad sam je pitala je li plakala, rekla je da, puno ili malo, puno. Je li joj bilo lijepo u vrtiću, je. Bi li opet išla, bi. Popodne se ponašala nemoguće.
    Teta je rekla da što se njih tiče, da je možemo ostaviti na spavanju jer samo ona još nije prespavala.

Danas je ponovo ostavila ujutro, zvala tete u 11, rekle da je ok, da je ostavimo na spavanju. Kad je tata došao po nju u 2 i 30, tete su rekle da ona mora shvatiti da one tu nisu samo za nju, jer da se stalno drži teta i kad one zagrle ili uzmu nekog drugog, onda tuče tu djecu I uspavale su je na rukama jer nije htjela zaspati sama pa je odspavala sat i 20 u komadu.
    Ajde, rekle su i da joj se sve može objasniti u 4 oka, da brzo kopča i da na kraju postupi kako se dogovore, ali da sve treba odrazgovarati s njom za što ponekad nemau vremena.

Ok, kužim da si ona svojata tete, takva je, uzima sve što može i onda još malo više od toga. Ali valjda su tete već imale takvo dijete i znaju s njim...i znaju da će dijete, valjda, naučiti njihova pravila, ali da treba malo vremena. I da joj to ne možemo mi objasniti (iako objašnjavamo da su tete tamo za svu djecu), nego da će ona to shvatiti tamo.

Ne znam, malo mi je bad. Je li netko imao iskustva s djetetom kojeg već treći dan kritiziraju? Mislim, sve sam ja to njima rekla, da ima burne reakcije, da loše spava, da surađuje ali uz razgovor...
    Nisam shvatila šta su tete kritizirale - mislim da su ti rekle pravo stanje stvari i savjetovale da joj pokušaš objasniti da vrtić nije čuvanje 1 na 1.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo i nas nakon prvog tjedna, 17 mjeseci i prvo odvajanje od roditeljskog doma, još na cici, sve osim mlijeka i mliječnih proizvoda jede bez problema.voli društvo, veselo ide u jaslice, nosi igračke od doma,na sve potvrdno kima glavom i sviđa mu se prostor. prvi dojam nakon tjedan dana identičan Zuskinom : adaptacija bez plana i programa (rekle su nam da prva 3 tjedna ne ostaju na spavanju), 10 uplakane djece, tete kao da su pomalo izgubljene, glavna ideja je da ih se pusti da otplaču ( meni se ne sviđa). moj se malo zaigra, ja sjedim u kutu ,nosi mi igračke i uglavnom se meni obraća, tete ne prilaze, što je bez veze.nakon 1. dana sam ga ja upućivala da nosi stvari tetama i drugoj djeci, pa se lagano počeo sam micati,2. i treći dan po 15 min. bez mene, onda su me zvali da ga puno ne forsiramo. glavni problem je u plaču : i djeca koja ne plaču ubrzo počnu plakati jer je nemoguće ostati imun na toliko vriske. danas nije htio ni ući u sobu, jer je na vratima bio uplakani dvojac koji je htio pošto-poto pobjeći . 2.tjedan ću otpočeti vlastiti plan, najprije 1/2 sata s njim, a onda ga od utorka ostavljati po 1/2 sata samog i prema kraju tjedna produljivati ostanak po 5 min. hoće li upaliti ili neće nemam pojma, lijepo sam si to isplanirala...ako netko ima pametniju ideju slobodne me nadahnite, već sam tužna i obeshrabrena. jutro veselo krene, a završi nikako. ne znam kako bi izgledao ostanak a da nitko ne plače; uglavnom, ako je do sada bio vezan uz mene-sada se ne odljepljuje, boji se da ću ga ostaviti,mišek moj mali

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •