-
Giussepe, čestitam na papanju u vrtiću 
Što se tiče privikavanja na jaslice, ja sam isto dobila dojam da se lakše privikavaju ovi mlađi od 12 do 15-16 mjeseci jer tri najveća plačljivca koji se jadni nisu gasili cijeli tjedan su bili u dobi od 16-18 do 24 mjeseca. U našem vrtiću su dvije jasličke grupe i obje su miješane, ima klinaca od 12 mjeseci pa sve do 2 i pol godine pa se vide razlike među klincima. Ali možda sam stekla krivi dojam.
Izgleda da se sistem adaptacije razlikuje od vrtića do vrtića, ali uglavnom se vrti oko dva načina - jedan o kojem pišu Lili75, Giussepe i ostali (polako, iz dana u dan sve više, do petero djece, spavanje tek iza 1. tjedna), i drugi s kojim imamo iskustva mi druge, a to je da se svakom roditelju prepušta odluka hoće li ići postepeno ili će dijete ostaviti full time već prvi dan, računa se na kaos... Inače, u drugoj jasličkoj grupi u kojoj tete nisu dozvolile roditeljima da budu na adaptaciji, nego su prihvaćale djecu i slale roditelje doma (a roditelji su od prvog dana po djecu dolazili ili prije spavanja ili nakon spavanja), je mnogo veći mir i tišina od ove naše u kojoj stalno plače i vrišti po nekoliko djece (i kad su roditelji bili unutra i kad, nakon trećeg dana, više nije bilo roditelja). E sad, je li do teta ili do djece...ne znam.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma