Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: Roditelji kupuju testove za skolu

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vidi se da to ovisi od učiteljice do učiteljice Ja sam u svojoj praxi imala i godina kad sam zahtjevala takove, baždarene testove / iako nisu neka prava provjera znanja, al' ajde...da smirim "dobre duhove razreda"/ ali što sam starija~ uff! Ovo ružno zvuci :D... Što imam VIŠE RADNOG ISKUSTVA, pravim sama jel mi je lakše.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Kupovali smo, iz mat i pid i eng, nešto preko stotinjak kuna nas je došlo prošle godine. (kupovali smo ih svake godine, mala je sada 4. razred). Ne sviđaju mi se ti testovi, rađe bi da su "domaće" izrade. Izuzetak mi je Engleski koji mi se činio koliko toliko opravdan.
    A i pitam se, što bi bilo da neko dijete ne plati? Ne bi pisalo testove? Na terensku nastavu ne moraš ići, na kaz. predstavu isto, ali testove
    moraš pisati. No znamo svi da je školovanje obvezno ali daleko od besplatnog. A bit će sve gore.
    Takvima se kopira test. Znam da je, recimo, nepravedno ali meni nitko nije pravio probleme zbog toga

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo prošle godine davali novce samo za testove iz prirode i društva (2. razred), i nadam se da će učiteljica od toga odustati ove godine.
    Ne zbog novaca (nije to bila neka velika cifra), nego imam dojam da ti testovi uopće ne pokazuju znanje, nego snalaženje u rješavanju testova (tj. vještinu pogađanja točnog odgovora). Koliko sam nezadovoljna udžbenikom prirode i društva, toliko sam nezadovoljna i s tim testovima.
    Ukratko, meni se čini da je bilo bolje kad učiteljica sama smisli test ili ih usmeno ispituje Imam dojam da je takva provjera znanja kvalitetnija.
    Je kvalitetnija, ALI...po Pravilniku o ocjenjivanju pismena provjera se u 1.o.o.r smije provoditi ovisno o broju sati tog predmeta kroz godinu/ pa tako npr. PID od 70 sati godišnje- 2 provjere u polugodistu.
    Znaci , MORAŠ imati ocijenu u pismenoj provjeri

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi smo isto dali novce za testove uz obrazloženje da su isti za cjelu RH,nešto kao državna matura

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislim da je tako svugdje.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kako topic odmiče, tako su mi "državni" testovi sve prihvatljiviji.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj duma prvotno napisa Vidi poruku
    Je kvalitetnija, ALI...po Pravilniku o ocjenjivanju pismena provjera se u 1.o.o.r smije provoditi ovisno o broju sati tog predmeta kroz godinu/ pa tako npr. PID od 70 sati godišnje- 2 provjere u polugodistu.
    Znaci , MORAŠ imati ocijenu u pismenoj provjeri
    Pa ono što sam ja napisala ne isključuje pismenu provjeru znanja - nemam ja ništa protiv pisanja kontrolnih, moje primjedbe išle su na samu koncepciju štampanih testova jer mislim da oni ne provjeravaju znanje, nego učenje cijelih rečenica napamet.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oprostite ali na koje testove mislite za osnovnu školu* djeca ih riješe doma i onda te iste testove rješavaju u školi? Kako se onda na taj način može objektivno procijeniti znanje? Ili nisam nešto dobro pohvalata. Od nas nitko do sad nije nikakve testove kupovao niti znam po kojim testovima učiteljica radi

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nakon što sam deseti put ugledala ovu temu živom, dođoh napisati ovo što je pepeljuga.
    valjda ti testovi.
    kupuje ih moja susjeda uduplo, pa onda ostavi djeci doma da rješavaju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    nakon što sam deseti put ugledala ovu temu živom, dođoh napisati ovo što je pepeljuga.
    valjda ti testovi.
    kupuje ih moja susjeda uduplo, pa onda ostavi djeci doma da rješavaju.
    Aha, to se radilo i u razredu mog mlađeg sina - Alfini listići iz prirode.... A onda je u petom razredu bilo kako djeca više nemaju petice. Zamisli, trebalo je učiti....

Inače, testove iz Ministarstva nisu roditelji sami kupovali nego su davali novac, pa bi učiteljica kupila, ali nisam sigurna da se i njih ne može nabaviti, samo ako znaš što tražiš. Katastrofa!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, to se radilo i u razredu mog mlađeg sina - Alfini listići iz prirode.... A onda je u petom razredu bilo kako djeca više nemaju petice. Zamisli, trebalo je učiti....

Inače, testove iz Ministarstva nisu roditelji sami kupovali nego su davali novac, pa bi učiteljica kupila, ali nisam sigurna da se i njih ne može nabaviti, samo ako znaš što tražiš. Katastrofa!
    hvala a ja sam mislila da nešto krivo radim?! Moj sin je imao sve 5 u 3. razredu i iz prirode 4 (jedini predmet koji sam s njim ikad radila mozda zato no nije mu puno toga bilo jasno pa me stalno propitkivao i osobno mislim da je priroda tako maloj djeci po Alfinom programu preteska) . Onda mi jedna mama iz druge skole prisapnula za te testove hm . .. mislim se pa zar je i to dostupno, tako lako, ja sva uvjerena da ih uciteljica sama sastavlja. Sto nije malo sumnjivo iz testa dobis 5, a na usmenom ne znas ni za 3?. Nekako ja nisam za te testove...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma katastrofa, slažem se. koju medvjeđu uslugu neki roditelji čine djeci...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja se tu slazem, ali nekako mislim mene je vrijeme pregazilo, nisam ni mislila da postoji, ali sad kad znam... salim se treba djeci ugraditi radne navike....
    Citiraj tileo02 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kako bi roditelji mogli kupovati testove osobno. Nikada sadržaj testova nije bio dostupan roditeljima. To nema smisla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad mi je lakse, slucajno sam naletila na tu temu, kad se sjetim koliko sam se sama izivcirala oko te prirode, ne da osudjujem roditelje koje kupuju, svatko svoje zna, ali dugoročno se najviše isplati trud, radne navike i učenje.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi smo ovaj tjedan donijeli novce za testove iz PiD i matematike (76kn). Nisam za kupovanje tih testova za doma i smatram da takvi testovi trebaju bilti dostupni samo za potrebe škola.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi isto donesemo novce i škola kupuje ispite (za HRV, MAT i PiD). Sad već treću godinu.
    Učiteljica je na roditeljskom spomenula da nije moguće te testove nabaviti u slobodnoj prodaji.
    Postoje listići od istog izdavača, za vježbu, koji se mogu kupiti u knjižari, ali testovi ne mogu. Tako je ona pojasnila (jer je jedan tata mislio da je već kupio te "ispite", a to su bili listići, pa je zato krenula pojašnjavati).
    I, da - rekla je da smo sretni jer škola kupuje te testove, jer da se nju pita, tj. da ih ona sastavlja, da bi bili znatno teži.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dođoh napisati što i buba klara. Testove izdavača nije moguće nabaviti u slobodnoj prodaji, škola ih naručuje, odnosno pojedini nastavnici koji imaju "šifru". E sad, ako netko nekoga iz izdavačke kuće poznaje, naravno da vjerojatno može doći do službenih testova.
    Neki sastavljaju testove sami, a neki ih isprintaju s raznih učiteljskih stranica na kojima učitelji/učiteljice postavljaju svoje "listiće" za vježbu đacima, roditeljima i kao ideju drugim kolegicama, naravno u dobroj vjeri, očekujući da će navesti izvor, a ne predstaviti listić kao svoje zadatke.

Testovi izdavača baziraju se na zadacima identičnim onima iz udžbenika i radne b. . U matematici promijene brojeve, u prirodi su često umetaljke tipa definicija prepisana iz udžbenika, a na praznu crtu treba umetnuti ključnu riječ itd.
    Puno su mi draži testovi koje učiteljica sama sastavi jer su logičniji i može se bolje pokazati (ne)znanje .

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

prvi put cujem da se testovi kupuju. mi smo promjenili 2 skole i nigdje nije bilo ni govora o tome. Bas cudno da se u tolikim skolama kupuje ,a opt u puno njih ne. Tko onda financira te testove u ovima drugima ?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Učitelji sami sastave testove (ili ih pak skinu sa interneta) i iskopiraju ih za sve učenike.
    Nama sad učitelj kaže kao argument za kupovinu testova da ionako nema ni tonera ni papira da bi sam printao testove.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Puno su mi draži testovi koje učiteljica sama sastavi jer su logičniji i može se bolje pokazati (ne)znanje .
    Ovako i meni.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •