Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: Roditelji kupuju testove za skolu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo prošle godine davali novce samo za testove iz prirode i društva (2. razred), i nadam se da će učiteljica od toga odustati ove godine.
    Ne zbog novaca (nije to bila neka velika cifra), nego imam dojam da ti testovi uopće ne pokazuju znanje, nego snalaženje u rješavanju testova (tj. vještinu pogađanja točnog odgovora). Koliko sam nezadovoljna udžbenikom prirode i društva, toliko sam nezadovoljna i s tim testovima.
    Ukratko, meni se čini da je bilo bolje kad učiteljica sama smisli test ili ih usmeno ispituje Imam dojam da je takva provjera znanja kvalitetnija.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo prošle godine davali novce samo za testove iz prirode i društva (2. razred), i nadam se da će učiteljica od toga odustati ove godine.
    Ne zbog novaca (nije to bila neka velika cifra), nego imam dojam da ti testovi uopće ne pokazuju znanje, nego snalaženje u rješavanju testova (tj. vještinu pogađanja točnog odgovora). Koliko sam nezadovoljna udžbenikom prirode i društva, toliko sam nezadovoljna i s tim testovima.
    Ukratko, meni se čini da je bilo bolje kad učiteljica sama smisli test ili ih usmeno ispituje Imam dojam da je takva provjera znanja kvalitetnija.
    Je kvalitetnija, ALI...po Pravilniku o ocjenjivanju pismena provjera se u 1.o.o.r smije provoditi ovisno o broju sati tog predmeta kroz godinu/ pa tako npr. PID od 70 sati godišnje- 2 provjere u polugodistu.
    Znaci , MORAŠ imati ocijenu u pismenoj provjeri

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj duma prvotno napisa Vidi poruku
    Je kvalitetnija, ALI...po Pravilniku o ocjenjivanju pismena provjera se u 1.o.o.r smije provoditi ovisno o broju sati tog predmeta kroz godinu/ pa tako npr. PID od 70 sati godišnje- 2 provjere u polugodistu.
    Znaci , MORAŠ imati ocijenu u pismenoj provjeri
    Pa ono što sam ja napisala ne isključuje pismenu provjeru znanja - nemam ja ništa protiv pisanja kontrolnih, moje primjedbe išle su na samu koncepciju štampanih testova jer mislim da oni ne provjeravaju znanje, nego učenje cijelih rečenica napamet.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •