Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Neobican miris robe nakon pranja

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Neobican miris robe nakon pranja

U zadnje vrijeme roba mi ima tako neobican miris nakon pranja. Ne svidja mi se, nekako kao da je ustajala, uopce se ne osjeti miris praha.
    Pokusala sam promjeniti program pranja - isto.
    Promijeniti prah za robu - isto.
    Omeksivac ne koristim.
    Ima li netko ideju od cega to moze biti? I kako rijesiti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kao da sam negdje pročitala da može razlog biti plijesan unutar mašine. Bila je cijela tema o tome. Probaj oprati na prazno sa octom.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mogu probati. Koliko octa?
    Od cega dojde plijesan?
    Posljednje uređivanje od mimi 25 : 25.08.2013. at 22:30

Datum pristupanja
    Jun 2011

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

možeš staviti sodu bikarbonu u pretinac za prašak a ocat na nju dolijevati kada mašina počne vući iz pretinca.
    tako sam ja. možeš i staviti sve u bubanj odmah.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kakav je to prah za robu? Iskreno, nikad cula

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

To je meni bilo, e onda sam kupila wasch sodu (natrijev karbonat-pakiranje od 500g u mullera, oko 8kn) stavila tu sodu u pretinac za prašak, i oprala praznu mašinu, puni program na 95! I sad je dobro!

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Kakav je to prah za robu? Iskreno, nikad cula
    misli na prašak za robu/deteredžent.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala na savjetima i linku na drugu temu, pokusati cu jedno po jedno i nadam se da ce mi roba opet zamirisati

butterfly_ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

i meni se ista stvar događa!
    veš je opran al smrdi!
    danas ću probati sodu i ocat!

voda je prepuna kamenca

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja svakih cca 2 mjeseca pustim jedno pranje s 2 litre alkolholnog octa na 90 stupnjeva (obično bacim unutra koju krpu i ručnik, tek toliko da ne vrti na prazno).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ufff, evo i mene ovdje - meni se tako usmrdila mašina dok smo bili na godišnjem. Nije bilo dovoljno pranje octom (to radim povremeno, čak i bijeli domestos koristim za svrhu ubijanja plijesni u makini) nego je problem bio u ladici za doziranje deterdženta - uhvatila se plijesan s donje strane. Nema druge nego to izvući, potopiti u domestos (odnosno lužinu) i to je to.

Jednom prije mi je ostala maramica protiv farbe u gumi - isto se osjetio čudan ustajali miris dok je nisam pronašla. Sad svaki put dobro gledam gdje je završila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se to redovno događa s tekućim detergentima( osim corala) ,s praškastim nemam tih problema

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    meni se to redovno događa s tekućim detergentima( osim corala) ,s praškastim nemam tih problema
    Istina, zato više ne koristim tekući (a i čini mi se da mi prašak bolje opere).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Je, ima tu istine. Tekući deterdžent koristim za traperice i tamnu robu, ostalo ide s običnim.

Da - omekšivač isto pogoršava stvar, pogotovo onaj koncentrirani. Koristim ponekad, ne redovito.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.08.2013. at 12:48

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    To je meni bilo, e onda sam kupila wasch sodu (natrijev karbonat-pakiranje od 500g u mullera, oko 8kn) stavila tu sodu u pretinac za prašak, i oprala praznu mašinu, puni program na 95! I sad je dobro!
    ovo sam ja napravila sad prije dva tjedna i super je
    svakih par mjeseci izvadim i ladicu za prašak/omekšivač i operem ju, a sa starom četkicom za zube istružem koliko ide onu plijesan koja se napravila u rupi gdje ide ta ladičica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odjeca nakon pranja ne bi trebala imati nikakav miris. ako drzi miris onda je dio te kemije ostao na robi i uredno kroz kozu ulazi u tijelo. arijel, persil i sav taj otrov koji se testirao na zivotinjama nije uopce zdrav za upotrebu.

omeksivace nadam se u 2013. valjda vise niko ne koristi pa o tome necu ni pisati

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod mene veš ima taj neugodni miris/smrad, ali samo tamni opran na 40°, uz korištenje tekućeg detergenta. Kada perem na 60° uz praškasti detergent, i ocat umjesto omekšivača, sve super, normalan miris, svježi.

Užasno me smeta što roba tako smrdi. Praškasti se ne usudim koristiti na 40° jer mi se prije znalo dogoditi da se ne ispere. Koristim omekšivač, za pranje na 40°, ali morala bih staviti puna 2 čepa da ubije miris, a ja stavljam jedva pola čepa, i za to me peče savjest.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Jelka, pa mozes rastopiti prasak u 2-3 deci tople vode i to ulij direkt u bubanj pa pusti program na 40.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jelka' , izgleda da i kod tebe neki od problema sa plijesni, kad se pere na 60 to je dovoljno da se velika većina beštija ubije, kad se pere na nižim temp to nije dovoljno pa ti ostaje smrad. Trebala bi pokušatimova čišćenja ocat, soda domestos.
    Uglavnom, moj zaključak je nakon razgovora sa majstorom bio da bi trebalo nakon pranja na nižim temp za kraj ostaviti ove od 60 ili 90 tako da se dezifincira pa tako mašina stoji do sljedećeg pranja ajmo reći dezifincirana.

Ali naravno da se toga rijetko kad sjetim.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM kaže da su njemu dečki u servisu u firmi rekli da ne valjaju te fore naliti ocat pa zavrtiti mašinu
    jer je ocat agresivan prema plastičnim djelovima mašine

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Ta soda je upravo namjenjena tome? Da ne ispadnem "posebna" ako ju ne budem mogla naći sama pa budem morala pitati

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Ta soda je upravo namjenjena tome? Da ne ispadnem "posebna" ako ju ne budem mogla naći sama pa budem morala pitati
    mislim da nije baš za to nego za obično pranje veša
    nemožeš fulati, mala svijetlozelena vrečica (500g) mislim da su nekakva crveno-naranđasta slova i njima pište washing soda
    nalazi se kod praškova za veš

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    MM kaže da su njemu dečki u servisu u firmi rekli da ne valjaju te fore naliti ocat pa zavrtiti mašinu
    jer je ocat agresivan prema plastičnim djelovima mašine
    Ja vjerujem da je ako ga stalno koristiš, ali ne pere se stalno u octu.
    Meni je serviser preporučio čišćenje perilice samo octom i sodom. Ja sam zadnje čistila sa domestosom, sa njime treba paziti da se se odmah pusti u pranje..i ne pretjerati sa domestosom jer u suprotnom nagriza grijač i senzore, ali normalno i ne pretjerano korištenje ne škodi, kao i sve ostalo u životu zar ne...

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    i
    piše na deklaraciji pomoćno sredstvo za omekšavanje tekstila.
    al ja sam došla u mullera i pitala da mi dadu nešto za pranje mašine ona mi je dala to i rekla da i druge žene to koriste!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod mene je sve kontra, možda mi treba

Kod robe koja se pere praškastim deterdžentom čini mi se da se nakon mnogo pranja u tkanini (naročito ručnicima i onoj koja mnogo upija) taloži kamenac i postaje sivkasta i ima težak miris (ili smrad).

Sa tekućim det. toga nema.

Pa kako da sad budem pametna...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Jednom prije mi je ostala maramica protiv farbe u gumi - isto se osjetio čudan ustajali miris dok je nisam pronašla. Sad svaki put dobro gledam gdje je završila.
    samo jednom? meni ama bas svaki put bude u gumi,nacupa se vodom i zaostalim dlakama iz robe...nervira me to,imam feeling da se tamo odma na pocetku zaglavi....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •