Pozdrav svim mama i onima koje će to tek postati! Oprostite ako već postoji nešto na ovu temu, ali sam tražila na internetu neke informacije pa nisam naišla na odgovore na svoja pitanja.
Naime moj sin ima 13 mjeseci i stvarno je veseo i razigran dječačić. No imamo problema sa povraćanjem. Inače jako voli jesti i uvijek kad nekoga vidi da jede traži da mu damo. Kad sam mu u početku privikavanja na kašice davala povrće nije htio baš jesti pa bi se počeo zakašljavati i namjerno povraćati hranu. Prilikom hranjenja zna se dogoditi da mu recimo komadić hrane malo zapne u grlu te umjesto da se zakašlje sve povrati.Zatim povraća ako gurne prstiće u usta jer mu izbijaju zubići i to ga smeta. Zatim povraća kad npr. popije sok prije obroka. Ne mogu se svega sjetiti no problem je u tome što povraća gotovo svaki dan. Samo da spomenem da kad povrati on nije loše volje niti pokazuje znakove bolesti nego baš naprotiv, dobro je raspoložen.
Ne znam bili to pripisala jako osjetljivom želucu ili je problem malo ozbiljniji. Nekako se dvoumim pitati pedijatricu za to jer po njemu ne primjećujem da ga nešto boli pa da ne pomisli da pretjerujem sa svojim strahovima.
Ako neka od vas ima sličan problem sa svojim djetetom bilo bi mi jako drago da podijeli iskustva.![]()