-
Zimnica je u špajzi, na sobnoj temperaturi, ali ja sam u staroj zgradi debelih ciglenih zidova. Ne znam da li to vrijedi i za novogradnje s centralnim.
U podrum ponekad odnesem nešto viškova ako mi nema mjesta u špajzi, ali nerado to činim jer imamo samo drvarnice, pa mi se praši. Moja kolegica u podrumu drži turšiju i kiselo zelje, ali ja to ne pripremam (baš zato jer nemam odgovarajuće mjesto).
Nakon otvaranja staklenku držim u frižideru dok se ne potroši. Ako je ostavim u špajzi, obično mi džemove uhvati plijesan (ne stavljam konzervans) pa sam se toga okanila. Kiselina mi se nikad nije pokvarila, ali držim i to u frižideru od otvaranja dok se ne isprazni.
U špajzi još držim i sušeno začinsko bilje, neke žitarice (brašno, griz - ali ječam ne, jer mi se nekoliko puta dogodilo da se nasele moljci), šećer, sol i drugo nekvarljivo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma