Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: gdje držite zimnicu?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno gdje držite zimnicu?

napravila sam dosta staklenki i sad su mi u frižideru, ali muku mučim s mjestom, zauzimaju jako puno prostora. gdje vi čuvate vaše kisele paprike, krastavce i ostalo? imam jednu prostoriju gdje bi mogle biti, ali ne znam na koliko stupnjeva smiju?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sve cuvam u spajzi i nista mi se ne pokvari.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Sobna temperatura u špajzi, nikad se nije pokvarilo..

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kad sam procitala naslov, samo mi je krzo glavu prozujalo "pa u ducanu" :nedomacica:

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    kad sam procitala naslov, samo mi je krzo glavu prozujalo "pa u ducanu" :nedomacica:
    I meni isto

butterfly_ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

mama drži u podrumu!
    a ja u špajzi na hladnim pločicama, i ljeti i zimi i ništa se nije pokvarilo!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zimnica je u špajzi, na sobnoj temperaturi, ali ja sam u staroj zgradi debelih ciglenih zidova. Ne znam da li to vrijedi i za novogradnje s centralnim.
    U podrum ponekad odnesem nešto viškova ako mi nema mjesta u špajzi, ali nerado to činim jer imamo samo drvarnice, pa mi se praši. Moja kolegica u podrumu drži turšiju i kiselo zelje, ali ja to ne pripremam (baš zato jer nemam odgovarajuće mjesto).

Nakon otvaranja staklenku držim u frižideru dok se ne potroši. Ako je ostavim u špajzi, obično mi džemove uhvati plijesan (ne stavljam konzervans) pa sam se toga okanila. Kiselina mi se nikad nije pokvarila, ali držim i to u frižideru od otvaranja dok se ne isprazni.

U špajzi još držim i sušeno začinsko bilje, neke žitarice (brašno, griz - ali ječam ne, jer mi se nekoliko puta dogodilo da se nasele moljci), šećer, sol i drugo nekvarljivo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas je "u podrumu". To nije pravi podrum, nego onaj ispod stepenica, tako da nije hladan, nego otprilike sobna temperatura.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam sušila rajčice i zalila ih m.uljem. Jel još netko to radio? Držim ih u fridžu, jer tako kaže u receptu, ali ako bih imala masivniju proizvodnju, što onda?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sušila rajčice i zalila ih m.uljem. Jel još netko to radio? Držim ih u fridžu, jer tako kaže u receptu, ali ako bih imala masivniju proizvodnju, što onda?

Može to stajati i bez frižidera, ali ne u staklenoj posudi (jer rajčice promijene boju) nego bi trebala biti keramička neprozirna. Inače, trik za to ti je ne proizvoditi masovno odmah, nego samo osušiti rajčice masovno, staviti u škarnicl, pa po potrebi zalijevati jednu po jednu staklenku.

Ja ono što je u ulju ne držim u frižideru. Jednom su mi se patlidžani i tikvice u maslinovom ulju stisnuli u frižideru pa sam dobila maslinov putar.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Može to stajati i bez frižidera, ali ne u staklenoj posudi (jer rajčice promijene boju) nego bi trebala biti keramička neprozirna. Inače, trik za to ti je ne proizvoditi masovno odmah, nego samo osušiti rajčice masovno, staviti u škarnicl, pa po potrebi zalijevati jednu po jednu staklenku.

Ja ono što je u ulju ne držim u frižideru. Jednom su mi se patlidžani i tikvice u maslinovom ulju stisnuli u frižideru pa sam dobila maslinov putar.
    Zašto boldano?

Do sada imam 5 teglica, staklenih. U 3 se ulje potpuno stisnulo (što mi je drago jer znači da me nisu smuljali o kvaliteti i čistoći), druge dvije još promatram hoće li. Ako ću ih držati vani, a ne mogu biti u staklenki, mogu li staklenke "obući" u nekakav papir tipa vrećica od brašna?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto boldano?

Do sada imam 5 teglica, staklenih. U 3 se ulje potpuno stisnulo (što mi je drago jer znači da me nisu smuljali o kvaliteti i čistoći), druge dvije još promatram hoće li. Ako ću ih držati vani, a ne mogu biti u staklenki, mogu li staklenke "obući" u nekakav papir tipa vrećica od brašna?
    Ma da - papirnata vrećica je sasvim ok, da svjetlost ne prodire. Bolje je da bude što tamnija - običan škarnicl iz dućana, da prolazi što manje svjetlosti. Možda bi folija bila ok.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.08.2013. at 11:32

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja nemam podrum, a ova prostorija koju imam je kao neka svaštara, ima i hrane i odjeće i suđe koje ne koristim često i svega. u njoj nije ni hladno, ni tamno, onako baš sobičak, kao svaka druga soba, samo manja i dupkom puna. jel onda može na takvom mjestu biti zimnica?

gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ja neću riskirati, sve držim u frižideru. Ove godine sam prvi put radila zimnicu od svačega pomalo i mama mi stalno govori kak se njoj često pokvari svašta ako nije u frižideru pa ne želi više riskirati. Ni ja ne želim riskirati pa držim u frižideru. Već je stvarno dosta tijesno, ali mi to sve već jedemo tako da se s vremenom napravi koje mjesto.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja imam jedan veliki ormar u kuhinji u kohem drzim svu zimnicu i sve namirnice koje inace ne idu u fridz. Nikad se nista nije pokvarilo. Zimnicu obavezno vakuumiran i pasteriziram. Nakon otvaranka teglicu/ bocu stavim u frizider.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

na balkonu u ormaru plastičnom špajzu nemam

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bio bi mi užasno žao da se pokvari baš zato jer sam ih ja radila i što su baš domaće onako lijepe u tri boje, crvene, narančaste i žute. probala sam i zelene, ali nisu dobre, premekane su. da mi se nešto kupovno pokvari ne bi mi bilo tako žao. vidim da ih čuvate svugdje, od frižidera, ormara, balkona, špajzi... ako su vani da li bi ih bilo dobro pokriti nečim da su kao na tamnom mjestu ili nije bitno?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •