-
degradirana nakon povratka s porodiljnog:
skinuta sa projekata i maknuta iz komisija koje su dodatno plaćene
tako da su mi i značajno pali prihodi,
na svoje uši čula razgovor šefice i šefa drugog odjela koji me je nakon povratka
s porodiljnog želio ponovno angažirati za neki projekt. šefica je rekla da
to nije za mene jer "ima malu djecu, pa će sigurno biti puno po bolovanjima".
napomena: puno manje sam na bolovanju nego mnogi koji nemaju malu djecu.
Bespravno (nemarno) mi je uskračena ocjena rada (ostala sam neocijenjena) za godinu koju sam trudna odradila, i na kraju
nje otišla na porodiljni (ocjena se treba dati ako se odradi više od 6 mj a ja radila 10) pa bez te ocjene
nisam mogla biti pomaknuta na (prazno) radno mjesto za koje sam imala sve uvjete.
napomena: godinu prije sam imala najvišu ocjenu, a za premještaj je bila dovoljna i ocjena manje, ali da budem
ocijenjena.
Dakle čekala sam sa 1/4 manjom plačom da protekne godina dana, pa da dobijem "tu" ocjenu. Šeficama formalna stvar
a meni puno manje novaca.
U to vrijeme sam zbog tog propusta 1/4 manje plačena od svih drugih sa mojom str. spremom, od kojih imam više
staža i iskustva i radim zahtjevnije stvari.
plus još druge manje važne stvari: dobila drugi, manji radni prostor, lošiji komp itd.
bez pretjerivanja mogu reći da su mi tek cca 3 godine po povratku "oprostili" taj porodiljni,
odnosno shvatili su da sam sposobna raditi ono što sam radila prije 5 godina.
Naravno da kao trudnica nisam izostala niti sata zbog pregleda, dapače, "trebalo je baš nešto hitno
i neodgodivo napraviti" baš u terminu za koji sam mjessec dana ranije imala zakazan 4d uzv.
i koji sam dovoljno unaprijed zatražila da odem, u ordinaciju koja je od posla udaljena 5 minuta.
6 mjeseci nakon povratka s porodiljnog djeca dobivaju vodene kozice, radi šeficinih komentara:"opet je nema"
i mira u "kući" sam naravno sve odrađivala od kuće sa dvoje male kozicave djece, a bila na bolovanju.
nije privatna tvrtka (a mi smo "zaštićeni kao medvjedi") i šefice su žene sa obitelji, djecom moje dobi, unucima dobi moje djece.
možda je i splet nespretnih okolnosti i možda nitko nije imao zlu namjeru nego samo bio malo nemaran
ali meni je ostao gorak okus u ustima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma