Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Upomoć! Bijeli plikovi na bradavici :-(

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moraš staviti sliku na neki server na netu
    na facebook, ili na fotki, imaš još tih nekih poslužitelja

kakva je sada situacija sa ragadama?
    je li soor izliječen?

koliki je prirats bio u prvom i drugom mjesecu?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

evo link: http://imageshack.us/v_images.php

jedna fotka je neposredno nakon podoja, a druga kad se plikovi osuše.

ragade dolaze i prolaze, prvi mjesec je bilo najgore, ogromne su bile, a i sad mi se tu i tamo pojavi poneka.

tijekom 2. i 3. tjedna nakon poroda bile smo 10 dana u bolnici jer beba nije dobivala na težini. tamo su vaganjem utvrdili da za pola sata posiše svega 10 - 15 ml pa smo morali uvesti ad. tad sam se počela izdajati ali nisam mogla izdojiti dovoljno za obrok.
    pojačala sam tempo izdajanja i tako povećavala količinu mlijeka i polako ukidala ad.

sad smo bez ad-a, a na bočicu je hranim samo 1 na dan, tijekom kasnog noćnog podoja koji ona odradi u snu.

beba je rođena s 3260, otpusna 3080, krajem prvog mjeseca 4200, krajem drugog mjeseca 5300.

dosta je dobila na težini, dijelom i zato što sam bila u strahu zbog početnog nenapredovanja pa sam joj davala da pije koliko može, a to je bilo više nego što joj je trebalo.
    sad smo već 10-ak dana bez ad-a pa ćemo vidjet kak napreduje samo na mojem mlijeku.
    važem je prije i poslije podoja pa znam koliko dnevno unese i to je na donjoj granici preporučene količine (100 ml/kg tt), ali htjela bih ukinuti bočicu i naviknuti je na dojenje.
    nadam se da za to nije prekasno

soor sam tretirala samo na sebi jer je pedica rekla da beba nema soor ako nema simptome pa se nisam usudila davati joj rojazol.
    ja se mazala 4 tjedna i ništa, pa sam prestala, al simptomi su još tu (bijele bradavice, žarenje, probadanje, svrbež). pedica rekla da će se gljivice same dovesti u ravnotežu.

ali - danas sam naišla na ovaj tekst: http://www.roda.hr/article/read/refl...davice-ugrizom
    mi definitivno imamo taj problem, beba me jako stišće desnima.
    na početku podoja, dok je dojka još puna mlijeka, donekle je ok, ali kako se dojka prazni tako ona počne sve više i jače stiskati desni, a to strašno boliiiiiii

al kak da riješim ove bijele plikove?

thnx još jednom
    Posljednje uređivanje od kukumka : 29.08.2013. at 00:03

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •