-
Ja sam to prošla, nažalost nemam pozitivno iskustvo, hidrops znaci da je bebino tijelo nakupilo vodu u sebi, i moja beba je to imala plus ogroman nuhalni nabor, trebala sam u 13.tjednu raditi biopsiju korionskih resica na sv duhu i kad sam došla na zahvat , bio je prije uzv i jako cijenjeni dr hafner mi je rekao da je uzv jako los i da ce beba umrijeti u toku trudnoće, i ako želim nece me nista pikat ni slat ma pregled, bila sam na kiretazi i morala pobaciti. Znam da grozno zvuči,ali da sam čekala kasnije bih prolazila pakao poroda .... Ovako su je uspavali i kiretirali, sve na sv duhu. Znam da sam ovo jako ružno objasnila ali kad se hidrops razvije, nažalost bebi vise nema spasa osim ako su liječnici u dijagnozi pogriješili, ja ti od srca želim da se desi čudo i da bebi nije nista. Sretno i drzi se. Ako imaš pitanja javi mi se u inbox. Obavezno na sv duhu potrazi dr hafnera ako ikako možeš do njega, on je super i kao čovjek i dijagnosticar.
-
Draga Iva, danima vam se namjeravam javiti.
Imam isti problem koji ste vi imali (premda davno vidim).
Bila sam trudna 11+5 kad mi je na redovnom pregleduna Svetom Duhu dr. Mišković rekao da beba ima higrom. Tada sam prvi puta čula za to. Nakon tek tjedan dana su ni radili CVS. Rezultati nisu stigli za 3 dana, već su rekli da moram čekat 2 tjedna. U međuvremnu sam ponovno otišla na pregled (na svoj zahtjev jer mi je bilo nenormalno da beba bude bez nadzora 2 tjedna dok se čeka taj nalaz), tada mi je rekao da srce više ne kuca. Sutradan su mi naprfavili kiretažu - sa 13+6 - to je bilo 23.01.
Imam 30 godina i to mi je prva trudnoća.
Još uvijek čekamo nalaze CVS - tako da ne znamo još da li se radi o nekim kromosomatskim anomalijama. Beba je imala veliki cistični higrom i hidrops.
Htijela sam vas pitati za vaše kasnije iskustvo. Da li ste kasnije išli opet na trudnoću ?
Tako smo se veselili bebi. Još uvijek ne mogu prihvatiti tu činjenicu da više ne raste u meni. Pitam se : "zašto? zbog čega?"
Miješaju mi se osjećaji, i tuga i bijes, i razočaranje.... znam i svi mi govore da se takve stvari događaju....ali ne mogu si pomoći....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma