Pokazuje rezultate 1 do 50 od 180

Tema: Fetalni hidrops

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    KrisZg jako mi je žao zbog loših prognoza preteško je to prolaziti. možeš unaprijed misliti ja bi ovako ili onako, ali kad se sučiš licem u licem sa dijagnozom nije lako.
    javi kako je prošao današnji pregled.
    bitno je da ti i dragi sjednete i dobro razmislite i budete čvrsti u svojoj odluci kakva god da ona bila.
    Ma mi smo odlucili vec, ukoliko nade na uzv udruzene anomalije,ali ih nije nasao,samo taj prokleti higrom,zato idemo na bolji uzv u harni da kako kaze moja gin napravimo sve sto mozemo napraviti u nasoj dragoj zemlji.Da je nasao jos nekaj,drzali bi se prvotne odluke,ali sad odjednom nema hidropsa,ne moze naci anomalije na organima i zbog toga nisam mogla reci da zelim prekid.Kad je vec tako kako jest zelim barem znati da smo ucinili sve.To kaj on bude par centimetara veci kad cu morati pobaciti to mi ne igra neku ulogu,bol nece biti nista manja niti veca.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Ma mi smo odlucili vec, ukoliko nade na uzv udruzene anomalije,ali ih nije nasao,samo taj prokleti higrom,zato idemo na bolji uzv u harni da kako kaze moja gin napravimo sve sto mozemo napraviti u nasoj dragoj zemlji.Da je nasao jos nekaj,drzali bi se prvotne odluke,ali sad odjednom nema hidropsa,ne moze naci anomalije na organima i zbog toga nisam mogla reci da zelim prekid.Kad je vec tako kako jest zelim barem znati da smo ucinili sve.To kaj on bude par centimetara veci kad cu morati pobaciti to mi ne igra neku ulogu,bol nece biti nista manja niti veca.
    nisam baš upučena u higrom, pa me zanima dali znaš kolike su šanse da ukoliko su svi organi u redu (kao što vele da je kod tebe) dijete doživi porod i sve bude ok, dali postoji i takav scenarij da se nakon rođenja taj higrom operacijama ili ublaži ili u potpunosti ukloni?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    nisam baš upučena u higrom, pa me zanima dali znaš kolike su šanse da ukoliko su svi organi u redu (kao što vele da je kod tebe) dijete doživi porod i sve bude ok, dali postoji i takav scenarij da se nakon rođenja taj higrom operacijama ili ublaži ili u potpunosti ukloni?
    To se vodi pod major anomalijom,veliko je poput njega,naravno da uvijek postoje sanse iako on jucer i nije bas bio uvjeren u to jer je preveliko i nije se pocelo smanjivati vec uvecavati,to upravo idemo vidjeti, dali su svi organi u redu iako su male sanse jer cim on postoji negdje postoji i problem.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

KrisZg , jako mi je zao zbog lose dijagnoze.
    ne stignem sad dugo pisati , moram u grad, ali postoje i druge opcije osim prekida trudnoce .
    Jasno je da ginekolozi u pravilu predlazu inducirani porod/ pobacaj , vecina parova se odlucuje na to i to je potpuno uredu ako je to njihova odluka. Uvijek postoji i mogucnost da pustis da trudnoca ide svojim tokom , pa se odlucis na indukciju ako ( ili kada) srce prestane kucati . Ili ako dijete prezivi do poroda , pustis ga da ode na prirodan nacin ako nije sposobno prezivjeti. U svakom slucaju i ti su izbori takoder potpuno ispravni ako se oni vama cine bolji ili prihvatljiviji.
    Da li je to lakse ili teze od izbora koji ti sada predlazu , mozete znati samo ti i tvoj partner.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    KrisZg , jako mi je zao zbog lose dijagnoze.
    ne stignem sad dugo pisati , moram u grad, ali postoje i druge opcije osim prekida trudnoce .
    Jasno je da ginekolozi u pravilu predlazu inducirani porod/ pobacaj , vecina parova se odlucuje na to i to je potpuno uredu ako je to njihova odluka. Uvijek postoji i mogucnost da pustis da trudnoca ide svojim tokom , pa se odlucis na indukciju ako ( ili kada) srce prestane kucati . Ili ako dijete prezivi do poroda , pustis ga da ode na prirodan nacin ako nije sposobno prezivjeti. U svakom slucaju i ti su izbori takoder potpuno ispravni ako se oni vama cine bolji ili prihvatljiviji.
    Da li je to lakse ili teze od izbora koji ti sada predlazu , mozete znati samo ti i tvoj partner.
    Nije nam prihvatljivo prekinuti samo na temelju higroma,a opcija nazalost ponestaje.Najgore je kad se majka moli da se priroda pobrine za sve, ne mogu se odluciti na to dok ne znam sve.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nije nam prihvatljivo prekinuti samo na temelju higroma,a opcija nazalost ponestaje.Najgore je kad se majka moli da se priroda pobrine za sve, ne mogu se odluciti na to dok ne znam sve.
    Razumijem.
    ali potpuno je legitiman izbor ne napraviti nista i pustiti da se priroda sama pobrine. Nekome je to laksi izbor, nego prekid trudnoce u ovom trenutku. Nismo svi jednaki . Lijecnici rijetko to spominju kao opciju jer moraju predloziti rjesenje u kojem djeluju i cine nesto , ali to nije svakom najbolji izbor.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nazalost danas tek vidimo pravo stanje stvari,povecana jetra koja zauzima cijelu trbusnu supljinu,hidrops oko cijelog tijela,ne prikazuje se zeludac ni bubrezi,nesrazmjer u rastu.Sutra idem gore dogovoriti termin,uopce nemam blage veze kako to sve ide?Spominje se neka molba?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •