Kakva su vasa iskustva po privatnim i drzavnim klinikama? Je li moguce donijeti uzorak, ako da - pod kojim uvjetima?
Temu otvaram potaknuta raspravom na prije zaceca...
Kakva su vasa iskustva po privatnim i drzavnim klinikama? Je li moguce donijeti uzorak, ako da - pod kojim uvjetima?
Temu otvaram potaknuta raspravom na prije zaceca...
Mm+ja=obavezno skupa
On dobije up da ide u lab dati uzorak
U nasem slucaju nije bilo mogucnosti donjeti od doma
Muzevi od ostalih zena, takodjer u lab
Kod nas u KBC Ri mozes donijeti uzorak od kuce u casici ali ne smije proci vise od sat vremena nakon ejakulacije.
Mi smo donijeli uzorak u čašici od "doma" i rezultat je bio da su svi pocrkali do bolnice pa smo morali tamo ponavljati!
Nas su na VV-u pitali da li može muž to obaviti tamo ili...? Znači, na odabir je...iako mi je bilo čudno.
Privatno, mi smo mogli ili donijeti od doma, ili tamo dati, samo su nam rekli da uzorak od doma mora doći u roku sat vremena.
Nosili smo od doma svaki puta
E da, za spermiograme (prije postupaka, kad smo radili) je uvijek tamo davao uzorak, nikad od doma. Lakše je kad se ide na ivf, onda smo ujutro i sve je taj dan tome isplanirano. Za spermio je uglavnom bio termin u neko ludo doba dana, pa je zato tamo radio
Ja sam isto u Rijeci znala donijeti sa sobom u čašici kad muž nije mogao stići no svejedno smo morali potpisivati one pristanke sa OIB-om . Vidim da na prije začeća neki imaju bujnu maštu, eh kad bi to išlo tako lako onda žene ne bi trebale plaćati donirane postupke u inozemstvu...
E da i partner mora to osobno donesti jer tamo na licu mjesta potpise da je to njegov uzorak.
bravo za temu...
uopće nije bezazlen dio IVFa mada mu se uvijek prilazi sa dozom humora
ima nas muških bez tog problema a bome sam vidio i prekid ful stimuliranog postupka radi nemogućnosti davanja uzorka u onoj gunguli na VV...
isto tako sam vidio kako ta sobica treba izgledati(PFC)...
Mali Mimi pretpostavljam da se tvoj post odnosi na mene.
Naša rasprava je počela o tome da li je neprofesionalno od strane liječnika pitati nekoga koliko je u braku, ja sam napisala o slučaju gdje je žena došla sama na postupak s može biti bilo čijom spermom u čašici, znači bez muža. Znači, bilo je pitanje da li je profesionalno uzeti čašicu jer ako muža nema, znači nije niti potpisao da je njegova sperma. Mislim da to nema veze s bujnom maštom.
A onda je bubekica otvorila ovu temu da se vide iskustva ostalih cura
"nama" je problem ona čašica u koju se daje uzorak.
"premala je" pa se zna desiti da velika kapljica dragocjene tekućine
završi izvan čašice.
Ima li još netko takav problem? Ja ozbiljno planiram za idući puta pripremiti
veliku vrečicu.
Posljednje uređivanje od krojachica : 26.08.2013. at 10:22
krojachica, kupi u ljekarni običnu čašicu za urin...
one budu sa širokim rubom...
mm veli da je problem drzanje casice, jer jednom rukom drzi mob, a drugom radi posao.
mene zanima koji su preduvjeti da bi netko "samo donio casicu". cure iz privatnih klinika? na koji nacin se sprecava "muljaza" s vlasnikom?
milivoj(ne kao bye nego kao hi...)
Ih da je bar čašica u igri, ne bi riječ rekla.
Sad u sprnju kad smo bili na VV-u muž je dobio - EPRUVETU. Da dobro ste pročitale - pa hajd ti naciljaj i pogodi.![]()
Da sam znala da je to u igri, donijeli bi čašicu iz ljekarne.
Kaj se ostalog tiče, nama martoncima u ovoj igri je nekak postalo lakše to raditi na licu mjesta nego doma. Doma mi je dragi sav jadan pod stresom. U bolnici funkcionira ko urica![]()
Posljednje uređivanje od TrudyC : 26.08.2013. at 10:32
u svakom postupku do sada, MD je bio sa mnom i na licu mjesta davao uzorak!
Potpisujem Ljubi - i meni u Petrovoj je rečeno da MM pod obevezno mora doći na dan aspiracije - sve druge dane mogu obaviti sama (za transfer je bio savjet da dođem s pratnjom - a to ne treba biti MM). I da njegov dolazak nije obavezan - ipak bi ga forsirala da dođe - ima loš spermiogram i ovako, te ne bi htjela riskirati da neki od kvalitetnih spermića odumru na putu do bolnice.
Čini mi se da mi je sestra rekla da je moguće zamrzavanje spermija - ukoliko MM ne može doći na dan aspiracije - ali da je to samo za vrlo iznimne slučajeve. Ali to uzmite s rezervom - jer sam se od silnog istraživanja i čačkanja po internetu totalno pogubila - moguće da sam to samo čitala![]()
U Petrovoj,davanje uzorka za IVF je obavezno na licu mjesta.To nam je bilo naglašeno na zadnjoj fm,da suprug obavezno dođe sa mnom.Nisam se interesirala da pitam dali može od doma donijet uzorak,jer svakak je išao sa mnom pa onda to može i obaviti tamo.Plus kaj nam treba više od jednog sata do bolnice.
Ovo za epruvetu na VV-katastrofa...pa ti ciljaj.
bubek,pa nek odloži moba dok je "pri kraju" i primi čašicu,kaj mu znači mob posle,bitan je na početku...bar tak moj veli
anka,to se i meni zna desiti![]()
Posljednje uređivanje od žužy : 26.08.2013. at 10:54
zapravo, mislim da ga i nema bas kam odlozit, ne misleci pritom na prostor kao takav vec na higijenu istog...
Na transfer mora doći ukoliko bude smrzlića jer isto mora potpisati pristanak za pohranu istih, al to se zna unaprijed tako da nije neki problem
da bubi, ta za urin/urinokulturu s poklopcem. i za pregled ejakulata (hzjz)se nosi u tome
casice za urin i urinokulturu nisu jednake. ova za urinokulturu je prozirna s crvenim poklopcem i promjera cca 7cm.
Ja sam imala iste za urin i za urinokulturu, a te je mm koristio za uzorak. Nigdje nismo imali problema
Inače, kod dr. L mislim da nismo nigdje potpisivali da je njegov uzorak, samo je predao tamo u lab.
U Betaplusu smo morali potpisati da je njegovo sjeme, i tamo ima označeno da li se daje tamo uzorak ili nosi od doma. Znači u svakom slučaju ima popisivanje papira
nemam pojma, doma imam te prozirne s crvenim poklopcem, mislim da koštaju 2kn i do sad sam bila uvjerena da su za urin i uk istea i na hzjz mi je dr opisala tu istu čašu kad se bude donosio ejakulat
postoje i manje casice za urin, cca 4cm promjera, obicno s bijelim poklopcem (mene podsjecaju na kutijice za film).
vrci, pitanje je dal se taj papir moze unaprijed ili kasnije podpisat, a ne u trenutku kad vlasnik uzorka ima uzorak kod sebe...
sad sam skroz zbunjena jer mislim da ta s crvenim poklopcem ne bi trebala bit premala...
mm je rekao da je u petrovoj mu bilo grozno dati svoj dio! Jer oim njega iza vrata jos ceka barem 5 tateka na red da obave isto dok buduce mamice aspiriraju!
naravno mislio sam na one sa crvenim poklopcem...
Samo ću reći da je riječ o poznatoj privatnoj poliklinici u Zg. Znam, sve privatne su poznate ali ne želim nikoga nigdje imenovati jer ću još završiti na sudu...
Da, dobro si shvatila; sama došla, odradili i otišla
Žalosno, ali tako je kako je
Eto mi smo pristanke riješili prije ili sam ja sam donijela a partner nije mogao doći taj dan pa sam ja sama odnjela i uzorak, ali to nam je već tko zna koji postupak bio i svi nas znaju na klinici tako da možda je stvar i povjerenja. A mislim tko hoće smuljat uvijek može kao da te u WC-u netko gleda što radiš i čiju spermu daješ ali to mi je stvarno ono too much da bih razmišljala o tom...
Nama su u betaplusu dali papir doma (kad sam bila na zadnjem uzv prije punkcije dobili smo sve to za doma da pročitamo i ispunimo). Znači teoretski je muž mogao doma dati uzorak i potpisati, a ja sve to skupa odnijeti i bez njega... ne znam da li bi onda što pitali
Inače mi smo uvijek bili skupa, on je vozio i čekao me
Evo mene kao padobranac, a i full sam znatiželjna![]()
Znači, muževi, dečki, prijatelji, nebitno, trebaju dati uzorak sperme u klinici, jer eto mogu od kuće do bolnice spermići krepati, jelda? I sad, vjerovatno je to nekima rutina, kako to izgleda? Onako ko na filmu, smjeste te u sobicu sa hrpu časopisa i muškarac odradi svoj "posao"? Mislim, kako se muškarci mogu opustiti u toj situaciji, dali im vi žene pomognete?
Hebiga, znatiželja je jača od mene, nemojte se ljutiti
E da, želim svim budućim roditeljima puno sreće, da vam se željice ispune i da i vama na ultrazvuku zakuca maleno srčeko![]()
fingertips nimalo ko na filmu, u državnim klinikama bar gdje smo mi bili imaš običan mali WC na VV niti to ispred vrata ti čeka rulja a s druge strane je kao šalter na koji se preda uzorak, ništa fensi a i ful se teško skoncentrirati uz svu tu buku. U Mariboru mislim da je situacija nešto bolje već sam zaboravila detalje. Nekima su i žene znale ući i pomoći a neki nisu mogli nikako obaviti uglavnom svega ima
U Ri cak i nalaz partner mora doci osobno preuzeti...
A pricala sam s jednom curom i kaze da oni to obave doma, ona mu pomogne i onda ili ona casicu drzi medju nogama ili on u djepu od hlaca da budu u sto toplijem tih sat vremena.
E i u Ri isto daju casicu s crvenim cepom i mm nije imao problema..
Na SD mora doći osobno, u Petrovoj mora doći osobno, u IVF poliklinici mora doći osobno, u Pragu su mi rekli da ako ranije zamrznemo uzorak da nije nužno da i on dođe
Jedino bi rekla da smo baš u pragu ranije na konzultacijama dali uzorak kojeg su zamrzli i onda kada smo došli na postupak mm na iznenađenje apslotuno svih dao normo-uzorak. Kaže da mu to što je znao da ako i ne uspije sada dati spermeke da ima zamrznutih
I sada zadnji put je još od ambulante do labosa išao s još jednom muškarcem jer nije znao put, pa su malo čavrljali I iako je spermio bio grozan eto rezultata
Jao,pa kako da se covjek opusti U svemu tome!! Grozno!!
A nema tu opuštanja. Mm je i doma bio malo napet oko svega, ipak se onda to radi "po zadatku", zna da mene čeka punkcija i sve što slijedi.
Jedino sam i ja posudicu stavila u vrećicu i držala ju blizu tijela, između nogu ili kako već, da bude na toplome.
nije baš za usporedbu
al zašto ta žena bez partnera ne pokuša sa ševom za jednu noć? onda joj def ne treba zakon i diskriminacije više nema
eh ljubilice nije to baš tako jednostavno, ja imam baš jednu frendicu u toj poziciji i ne može si naći partnera ni za jednu ni za više noći, njoj je jedina opcija donacije i tu u inozemstvu jer to kod nas nije ozakonjeno
Mamli Mimi znam da nije... Al kad se svašta uspoređuje sa svačim, bila sam malo ironična
Pa i nije za usporedbu, etički je otići na ivf sa spermom informiranog donora, što njima zakon ne dopušta, pa se onda moraju dovijati svemu i svačemu.
Kako nema diskriminacije, nama uparenima je dopušteno nešto samcima nije, a svi jednako plaćamo porez i imamo ista ljudska prava.
/sori na debelom oftopiku/
A tko kaže da žena bez partnera isto nema problema zbog kojih ne može zatrudniti? Pa nisu nam samo muškarci krivi... njoj ne bi ni xy seksa za jednu noć možda pomoglo
A sve zato da gejevi ne bi mogli imati djecu... Sekularna država, moš misliti.![]()
U Vinogradskoj partner može donijeti uzorak od kuće unutar sat vremena od ejakulacije.
Što je tu žalosno?
Ne razumijem što tebe žalosti u tom slučaju?
Za mene je žalosna činjenica da je u našim bolnicama sve manje i manje trudnoća, da su stimulacije slabe, da se dobiva mali broj oocita, mali broj embrija, da gotovo i nema embrija za kriopohranu, da uglavnom nema mogućnosti zamrzavanja spermija, da se na red za postupak čeka i do godinu dana...
E, to je meni žalosno.